Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

Tothom sap què és l’ordi. Quan s'afegeix "pinso" a aquesta paraula, la frase adquireix un significat diferent. A l’article, aprendràs tot allò més important sobre l’ordi alimentari: les seves propietats, tipus, beneficis, perjudicis i aplicació. Us direm si és possible alimentar ordi a ànecs, si és possible alimentar cabres amb ordi i molt més.

Alimenta l’ordi: què és?

El farratge és les parts processades de plantes (tiges, fulles, etc.) que s’utilitzen per alimentar bestiar, cavalls i aus. quan s’afegeix als àpats diaris. L’ordi d’alimentació és la porció processada d’aquest cultiu.

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

Característica

El farratge s'utilitza exclusivament per a fins agrícoles... No ha de perjudicar la salut del bestiar i de les aus. Qualsevol farratge conté impureses, plagues petites i gra de baixa qualitat, per tant hi ha un GOST amb normes i característiques per a l’ordi de pinsos. Per a més detalls, consulteu la taula.

Índex Norma i característiques
Olor Similar a l’ordi saludable. No s’admet l’olor a floridura de malta, mostreix i púrpura
Color Similar a l’ordi sencer
condició Només l’estat d’escalfament
Humitat No més del 15,5%
Presència de contaminació La possible infestació de paparres no és superior al segon grau, altrament de gra saludable
Contingut d’impureses minerals No més d’un 1%
Presència de grans espatllats a les escombraries No més d’un 1%
Contingut d’impureses nocives No més del 0,2%
Mescla nociva de llavors de nusos varicolor, amargor, crep i ergot No més d’un 0,2%. No es permet la presència de tricodisma gris i heliotrop pubescent a la barreja de llavors
Presència d’un escopinya a les escombraries No més del 0,5%
Altres menjars de gra: blat, blat de moro, civada i altres No més del 15%
Contingut de cereals infectats amb Fusarium (fongs) No més d’un 1%

Beneficis de l’ordi de menjar

En la producció de farratge, les propietats beneficioses de l’ordi es perden parcialment... No s'utilitza com a "producte" separat a l'agricultura. És útil com a part dels pinsos compostos, ajuda a millorar la salut del bestiar i normalitza la seva activitat vital.

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

Els animals i les aus toleren el fred a l’hivern més fàcilment, estant en una parada, menys sovint emmalalteixen... La producció d’ous millora en els ocells, en els porcs, la qualitat de la carn i la llardona, les vaques donen més llet, els cavalls es tornen més resistents.

Perjudici de l’ordi d’alimentació

L’ordi alimentari s’utilitza com a additiu a la dieta permanent del bestiar de forma purificada i processada. Menjar cereals integrals pot matar animals i ocells. No es pot donar ordi infectat amb plagues, podrit, podrit, adobat amb adobs.

A l'hora de comprar el gra, estudieu els paràmetres externs, els requisits d'acord amb GOST en els certificats de qualitat... El farratge no és adequat per a la indústria alimentària. Una persona no pot menjar-ne, ja que provoca inflamacions del tracte gastrointestinal.

Interessant en aquest lloc:

Receptes senzilles de lluna morena

Com fer malta d’ordi a casa

Els avantatges i els perjudicis d’una beguda de cafè elaborada amb ordi

Composició i propietats químiques

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentacióL’ordi conté:

 • aminoàcids - lisina, metionina, cistina, valina, isoleucina, fenilalanina;
 • cel·lulosa;
 • proteïnes;
 • vitamines D, E, grup B i carotè;
 • sucre i midó;
 • calci, fòsfor, potassi, magnesi, ferro, sofre, coure, zinc, manganès, cobalt, iode.

La composició de l’ordi d’alimentació és adequada per a l’alimentació animals i aus de granja com a part dels pinsos compostos.

Com creix l’ordi

L’ordi de sis fileres es cultiva per a la producció de farratges... A cada rebost de l’eix de les espigues, hi ha tres grans, als laterals són petits i corbats. El rendiment del gra depèn del tipus i la fertilitat del sòl i dels factors externs: llum, temperatura, humitat.

El sòl no acidònic de chernozem és adequat per al cultiu d’aquest cultiu.... Els nutrients i la humitat haurien de penetrar fàcilment a terra. L’ordi farratge creix millor al sud del país, on les hores del dia són més llargues. La temperatura mitjana òptima per a una bona germinació i plena maduresa és de + 20 ... + 22 ° C.

L’ordi alimentat exigeix ​​la ingesta d’humitat durant la germinació i el creixement principal... Ajuda a retenir la humitat aplicant fertilitzants minerals i orgànics. Al gra no li agrada créixer al mateix lloc durant tres anys. Els millors predecessors de l’ordi són el sègol d’hivern, les patates i els llegums (cigrons, llenties, pèsols).

Atenció! Els territoris Stavropol i Krasnodar són líders en tots els paràmetres anteriors per al creixement d'ordi de pinsos.

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

Tipus de farratge

El farratge es divideix en dos grups:

 • concentrat: gra i cereals. Són rics en micronutrients, nutritius i afegits al menjar diari;
 • rugós - fenc, palla, ensilat, herba. És un aliment independent per a cavalls i bestiar.

Com s’utilitza el farratge a la granja

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentacióL’únic paper de l’ordi de farratge és un additiu al pinso habitual per a bestiar i aviram... Però no fa tant, a les botigues van aparèixer productes de fleca que contenen gra de pinsos.

No no representa valor nutritiu per als humans i s’afegeix per tal de reduir el cost del pa... Conté molt gluten, de manera que la farina d’ordi alimentada és viscosa i difícil de coure. El pa acabat s’esmicolarà i esmicolarà molt.

Hi ha l'opinió que el gra d'ordi de baixa qualitat també s'utilitza a la indústria cervesera, però aquest és un mite.... Les propietats necessàries per a la malta no es troben a l’ordi de pinso. Els cervesers gastaran el seu temps i diners, però no podran produir cervesa de qualitat.

L’ús del farratge com a farratge per a aus i bestiar

Proporcionar aliments nutritius i animals, seguiu les condicions:

 1. Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentacióQuan compreu ordi, assegureu-vos que no hi hagi grans de color marró. No podeu alimentar bestiar i aviram amb gra podrit.
 2. L’ordi d’alimentació és un gra no refinat, els seus nuclis es troben en una closca gruixuda. Animals o ocells poden esgarrapar-se la gola o l’esòfag. L’ordi d’alimentació ha d’estar mòlt o germinat abans de l’ús.
 3. No doneu pinso com a aliment independent. Conté molts hidrats de carboni, cosa que pot provocar un augment de pes. Una au amb sobrepès tindrà una disminució de la producció d’ous i els porcs tindran dificultats per concebre i produir descendència.

L’alimentació de bestiar i aviram s’ha d’equilibrar per la proporció de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Només així el seu cos funcionarà normalment i el tracte gastrointestinal funcionarà com un rellotge.

Es poden alimentar ànecs

Els ànecs mengen ordi? Segur, el podeu donar a ànecs de totes les edats... Els brots joves s’han de menjar amb gra de trituració de merda sense cap closca. La ració diària hauria de ser del 20-40% del farratge total. No es recomana donar-ne més, ja que la fibra que conté la seva closca carrega el tracte gastrointestinal i els aneguets moren.

Els ànecs adults es poden alimentar de gra integral, amb closques... Es permet brotar o remullar.

Atenció! El gra s'ha de remullar amb aigua almenys 10 hores.

És possible donar a oques

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentacióLes oques no els agrada l’ordi pel seu gust específic.... Cal que els acostumis a aquest gra des de l’edat del pollastre.

Menjar per a animals joves (goslings fins a 20 dies) - un ou barrejat amb ordi triturat, pelat o un altre gra.Si no s’elimina la pel·lícula, s’enganxarà a l’esòfag, s’obstruirà i es morirà el gos. La ració diària és del 40% del total de pinsos.

Les aus adultes mengen aquest gra integral o mòlt per obtenir un estat de farina... L’ordi estimula el creixement de les plomes, però per la manca de proteïnes, no és adequat com a aliment diari. En la dieta d'una oca adulta, no hauria de ser superior al 30-40% del total dels pinsos. Amb aquesta alimentació, es formarà una quantitat suficient de carn. Això és necessari si l’ocell s’està preparant per a la matança. Els grans d'ordi brotats també són bons per a les oques.

Com germinar el gra adequat per a l’alimentació d’aviram

El gra germinat es conrea en 3-4 dies i donar als ocells tot l'any:

 1. Són de metall (sense rovell), contraplacat o caixes de fusta de 4 cm de profunditat.
 2. S'hi aboca el gra, sense arribar al costat d'1 cm.
 3. Aboqueu aigua, poseu caixes les unes sobre les altres en un lloc fosc.
 4. Tan bon punt apareixen brots, les caixes es transfereixen a la llum.
 5. Quan els verds arriben als 8-10 cm d’alçada, la part superior es talla.
 6. El gra restant es rega i al cap de 3 dies apareixen nous brots.
 7. Es cullen tres conreus de cada caixa i es llença el gra.

Els verds es tallen just abans de l’alimentacióperquè no s’esvaeixi.

Quant a altres cultius de farratge:

Què és el blat de moro

Per a què serveix la remolatxa farratge i com es pot cultivar

Fer menjar cabres

Alimentar l'ordi es recomana donar als animals joves per obtenir massa de qualitat i animals lactants per augmentar la lactància.

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

Cabres com remugants, és millor alimentar pinsos concentrats... Els pinsos compostos són adequats per a la seva nutrició. La base de la dieta és l’ordi, ja que conté una gran quantitat de fibra, proteïnes, greixos i hidrats de carboni. El seu consum diari en cabra és de 300-400 g - fins al 70% del volum alimentari total.

Proporcionen un gra netejat de pel·lícules aixafant, triturant o triturant... Això millora la seva absorció al tracte digestiu.

Referència Secar: triturar el gra en flocs. El seu gruix màxim és de 1,8 mm. Els grans amb un contingut d'humitat d'almenys el 35% estan sotmesos a sega.

És possible donar porcs

Un porc és un animal sense pretensions en termes de nutrició... Es forma la seva dieta i s’introdueix l’ordi alimentari, segons l’edat i els objectius d’alimentació. El contingut mitjà d’ordi de pinso en pinsos porcins és del 70%.

Per a garrins i animals joves, aquest gra és adequat com a estimulador del creixement... Durant la pubertat dels porcs, la seva quantitat es redueix o es substitueix per una altra collita. El seu ús redueix la fertilitat i impedeix la reproducció activa. A causa de l’alt contingut en hidrats de carboni, el porcí creixent guanya pes i es desenvolupa obesitat. L’ordi redueix l’atracció en les dones i l’activitat sexual en els homes.

Qui es pot alimentar amb ordi d'alimentació

En preparació per a la cria L’alimentació amb ordi de farratge redueix la qualitat de l’espermatozoide a mesura que disminueix el nombre d’espermatozoides actius. Si els animals “caminen” i la femella queda embarassada, és possible que hi hagi una feina difícil i menys fetus. Durant aquest període, l’ordi s’elimina de la dieta i es canvia a un altre gra.

Durant la lactància, es repren l’alimentació de farratge... El cos del porc es recupera ràpidament, la digestió millora i la llet esdevé grassa i nutritiva. Tot això té un efecte beneficiós sobre la descendència.

Si l'objectiu final és criar animals "per a llardons", llavors l’ordi, que conté una gran quantitat de proteïnes, és l’aliment òptim per als porcs. Afavoreix el creixement de les cèl·lules grasses, de manera que el greix serà espès amb la carn.

L’alimentació dels porcs amb ordi germinat desenvolupa el sistema digestiu, redueix la morbiditat i la mortalitat, redueix la dosi de pinsos concentrats.

Resultat

Ara ja saps quin és el valor i la utilitat de l’ordi per alimentar els animals i les aus de la granja. El preu d’aquest gra a Rússia no és alt, però no busqueu barat: sempre demaneu certificats de qualitat abans de comprar.

Utilitzeu correctament el farratge per alimentar els animals, i no us faci mandra germinar-lo.Recordeu que qualsevol gra per a pinsos és un additiu alimentari per al vostre menjar habitual. Només amb una alimentació equilibrada d’animals i ocells obtindreu el resultat desitjat.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors