Receptes senzilles de lluna morena

El mercat abunda en begudes alcohòliques fortes. Però alguns amateurs, coneixedors i empresaris prefereixen no comprar sinó produir alcohol. Per exemple, una bona lluna antiga bona. Està elaborat amb sucre, vi, pa, cervesa, baies i blat de moro. Hi ha més de 1000 receptes d’aquesta beguda aromàtica forta.

Els coneixedors admeten que el producte més suau i ric s’obté utilitzant puré de cereals. La moonshine és un procés gairebé alquímic que té subtileses i dificultats per als principiants. Per això, abans de decidir prendre una beguda a casa, us recomanem que estudieu la tecnologia amb detall.

Moonshine és una beguda alcohòlica forta feta a casa

La moonshine és qualsevol beguda forta obtinguda a casa per destil·lació.... El mateix nom d’aquesta beguda conté el mètode de producció. La moonshine és "conduïda", és a dir, la beguda original amb un menor contingut alcohòlic és sotmesa a destil·lació mitjançant el mètode de destil·lació de baixa temperatura, obtenint alcohol fort.

Durant la destil·lació, l’alcohol amb aigua s’evapora de les matèries primeres baixes en alcohol i es condensa. L’objectiu del procés és la condensació de l’alcohol amb aigua i substàncies de llast.

Receptes senzilles de lluna morena

La destil·lació no definida va rebre el nom de "Pervak"... És sotmesa a purificació, re-destil·lació, infusió d’herbes, envelliment en bótes de roure, rebent begudes fortes, de gust únic, unides amb el nom comú de "lluna morena".

Atenció! El consum d’alcohol és perjudicial per a la vostra salut.

Per començar, necessiteu una matèria primera: un producte baix en alcohol, obtingut pel mètode de fermentació alcohòlica, o simplement "puré". El que no està format: sucre, galetes, melmelada, fruites: tot el que conté sucre o midó.

Un dels tipus de matèries primeres és la picada d’ordi... L’ordi conté un 72% de midó, el que significa que a partir de 100 g d’ordi durant la fermentació i la destil·lació es poden obtenir fins a 37 g d’alcohol (en termes de 100% de substància pura) o 80 ml d’una solució aigua-alcohol amb un 40% de força. Això fa de l’ordi una matèria primera avantatjosa per utilitzar.

Abans de fer lluna

Abans de començar a destil·lar, estudieu el costat legal del problema i comprar l’inventari necessari.

El costat legal de la qüestió del pla lunari

Als anys 80 del segle passat es van prescriure sancions administratives i penals per a la producció de begudes alcohòliques amb una intensitat superior al 4%. Més tard, amb la formació de la Federació Russa, es va abolir la llei. Tot i això, el govern continua controlant la producció de licor dur.

Important! Al territori de Rússia, està prohibida la producció artesanal de begudes alcohòliques amb finalitats de venda. Es preveu multes per infracció de la llei.

Receptes senzilles de lluna morenaLa fabricació d'alcohol per a la venda requereix llicències per a la producció i venda de begudes alcohòliques. La qualitat de la beguda en si mateixa es confirma mitjançant una declaració de conformitat.S'ha introduït un impost addicional sobre la producció de cada unitat alcohòlica comercial: impostos especials, amb el pagament del qual s'adjunta un segell d'accés al producte.

A Rússia, es produeixen oficialment diversos tipus de lluna de sol (Dobry Farmer, Derevensky) amb una declaració de conformitat i un segell d’accisa.

Es permet produir llom morenat "per a tu mateix" amb una quantitat de fins a 200 litres a l'any... Podeu transportar productes acabats en un volum de no més de 10 litres.

Sanció per sobrepassar les normes producció i transport:

 • 5.000 RUB - per a individus;
 • 20.000-50.000 RUB - per als funcionaris;
 • 100.000-150000 RUB - per a persones jurídiques i empresaris individuals.

Aparells per fer la llum del sol

Tots els equips necessaris s’adquireixen en botigues especials per a llunes.

Receptes senzilles de lluna morenaInventari per obtenir la maça:

 • els recipients amb un volum de 10-25 litres amb un suro semi-permeable o un segell d’aigua, en alguns casos són adequats guants d’estirament de làtex;
 • cullera de fusta amb un mànec llarg per remenar;
 • comptador d’alcohol amb un límit de determinació d’alcohol fins a un 30%;
 • termòmetre de vidre.

Els mesuradors d'alcohol són domèstics i de laboratori... El primer té una àmplia gamma de determinació d’alcohol, però poca precisió. El segon té un límit de detecció d'alcohol en un líquid, però és altament precís.

Amb l'ajuda d'equips de laboratori, també podeu establir la quantitat de sucre en el líquid, cosa que ajudarà a determinar el final de la fermentació. Com més precís sigui el dispositiu, més fàcil és calcular el volum del producte futur i preparar l'envàs.

Inventari d'obtenció de lluna lunària:

 • llum de sol encara amb un termòmetre precís;
 • dispositiu de calefacció de gas o elèctric;
 • subministrament ininterromput d’aigua freda;
 • envasos de vidre per a la recollida de productes acabats;
 • comptador d’alcohol amb un límit de determinació d’alcohol fins al 90%.

Preparar ordi per a puré

El llevat alcohòlic no processa sucres complexos com el midó i la cel·lulosa el puré no funcionarà si només aboqueu els grans amb aigua i afegiu-hi el llevat... Per iniciar el procés de fermentació, cal "saccaritzar" les matèries primeres que contenen midó. Per això, alguns dels grans són germinats, durant els quals els hidrats de carboni complexos es descomponen en glucosa per l’acció dels enzims del planter. El gra brotat s’anomena malta.

Abans de la preparació del malt, l’ordi es posa a prova de germinació... Per fer-ho, seleccioneu 100 a 200 grans grans, que s’emboliquen en una gasa humida, recoberts de polietilè perforat i que es deixin en un lloc càlid. La gasa es humiteja periòdicament. Després de 3-7 dies, es plantegen les plàntules. Si menys de 90 germinats de cada 100 grans, aquest ordi no és apte per a malt.

Receptes senzilles de lluna morena

Passos de preparació del malt:

 1. Rentat i selecció de grans. Els grans d'ordi sense danys externs es renten en aigua corrent freda.
 2. Remullar-se. L’ordi s’aboca amb aigua neta en un recipient poc profund per tal de cobrir tots els grans. El procés dura 2-2,5 dies. Durant aquest període, l’aigua es canvia cada 8-9 hores, deixant l’ordi sense aigua durant dues hores per activar els enzims germinals.
 3. Germinació. Els grans sense aigua s’escampen en una capa fina sobre una safata, coberta amb gasa humida i film aferrat perquè la humitat no s’evapori i es deixi en un lloc càlid. Es fan diversos forats a la pel·lícula al voltant del perímetre per accedir a l'oxigen. Es ruixa periòdicament el gra amb aigua neta d’una ampolla polvoritzadora i es barreja suaument per no danyar els brots. Els dies 6-7 arriben als 2-3 cm, els grans es tornen gustosos, cosa que significa que el malte està a punt.

Si es vol, s'enfonsa en una picadora de carn, molí o liquadora.

La malta fresca es pot conservar fins a tres dies... Per fer-ho provar, les plantes de l'ordi s'assequen a una temperatura de + 45-55 ° C durant 16 a 18 hores. La malta seca apta per a un ús addicional té uns grans descartats, que s'han enfosquit durant l'assecat.

Ingredients per a lluna morena

Si decidiu fer llum natural per primera vegada, tingueu en compte que les pèrdues a cada etapa de la preparació ascendeixen al 10-15%.

Mitjana Per obtenir uns 5 litres de lluna de sol amb una força del 40%, caldrà:

 • malt - 1-1,5 kg;
 • grans d’ordi - 4,5-5 kg;
 • aigua - 27 litres.

Si es vol per accelerar el procés de fermentació, afegir fins a 1 kg de sucre i fins a 12 g de sec (o 60 g de llevat comprimit)

Receptes senzilles de lluna morena

Etapes de lluna de sol

Elaboració de llomons a l'ordi inclou dues etapes: preparar el puré i destil·lar-lo a la llum del sol.

Braga d’ordi

La ratlladura del gra proporciona un destil·lat més suau i aromàtic en comparació amb el sucre... La picada d’ordi s’obté mitjançant cultiu de llevat o ordi. Si es fa sense llevat, l'ordi no es renta abans d'utilitzar per no rentar el llevat de la superfície de l'ordi.

Obtenció de cultiu d’ordi inclou les següents etapes:

 1. 100-150 g d'ordi pur es remullen en aigua neta i es deixen en un lloc fosc a + 25 ºC.
 2. Passats 1-1,5 dies, afegiu 50-75 g de sucre.
 3. El recipient es segella amb un segell d’aigua o amb gasa humida amb un guant i es deixa fermentar durant una setmana.

La cultura d’entrant acabada té una olor amarga i escumes... La dificultat de la producció de purés sense llevat és la composició imprevisible de la microflora a la superfície dels grans d'ordi. En lloc de fermentar, la purina pot convertir-se en agre, ranci o florida, per la qual cosa els distribuïdors i cervesers de llunes creuen una llet preparada.

Obtenir puré:

 1. Receptes senzilles de lluna morenaLa malta seca es tritura a una farina tosca i s’aboca a una cassola profunda.
 2. A continuació, s’aboca en una proporció d’1: 4 amb aigua calenta + 50-55 ° C amb agitació constant de manera que no es formin grumolls fins que la massa es faci homogènia. El malt amb aigua de la consistència de la crema agria líquida s’anomena most.
 3. S'escalfa a + 63 º С, es barreja de nou i es cobreix amb una tapa. A una temperatura de + 55-62 ° C, es perd durant 60-80 minuts. Cada 15 minuts és pertorbat. Quan la part superior de l'herba es torna lleugera i el gruix s'instal·la, s'atura la calefacció. Si és massa intensa i la temperatura puja a + 70 ° C, el most es farà malbé.
 4. Es refreda ràpidament en un bany de gel fins a + 24-27 ° C de manera que no s’aconsegueix que s’agreixi abans del temps.
 5. L’herba refredada s’aboca en un recipient de fermentació, s’afegeix una llevadura o un arrencador d’ordi i s’hi afegeix sucre (si es vol), barrejat bé. Seleccioneu el volum del recipient de fermentació de manera que, després d’afegir aigua, quedi un 25% de l’espai buit. Durant la fermentació, el líquid s’eleva i pot desbordar o obstruir la trampa d’olors. Utilitzeu envasos de plàstic de vidre o alimentació
 6. El recipient està segellat, cobert amb una bossa o draps dels raigs del sol i col·locat en un lloc càlid.

Per tal que les matèries primeres fermentin més ràpidament i no es deterioren, cal una temperatura d’almenys + 18-25 ° C... Un cop al dia, s’agita la ratlladura amb un agitador de fusta. Si el contenidor es cobreix amb un guant, l’aire es desinfla a mesura que s’infla. La fermentació dura 3-7 dies. Tres dies després, es prenen mostres diàries per mesurar els nivells de sucre i alcohol.

Signes del final del procés de fermentació:

 • els dregs s’estableixen fins a la part inferior, la maça es torna més lleugera;
 • la separació de gasos s’atura;
 • el líquid adquireix un sabor amarg-amarg sense dolçor;
 • el comptador d'alcohol mostra l'absència de sucre i d'almenys un 10% d'alcohol.

Vegeu la continuació del vídeo a continuació.

Pot ser útil:

Com fer la llum del sol a partir de sègol

Com germinar l’ordi

Com fer malta d’ordi

Fent lluna de sol

La pura moonshine de malta i ordi s’obté per doble destil·lació de la purina.

Primer transport:

 1. La braga es filtra a través d’un tamís finíssim o formatge. No hi hauria d’haver partícules de gra al filtrat, ja que es cremaran a la destil·lació de forma immobiliària i faran malbé el gust de la beguda.
 2. El rebost filtrat s’aboca al cub de destil·lació i comença la calefacció, l’aigua es connecta al refrigerador.
 3. Les primeres porcions de la tirada ("caps") obtingudes a temperatures de fins a + 76 ºC s'aboca en un recipient separat.
 4. Quan la temperatura del cub arriba a + 76-78 ° C, comença la recollida de llum del sol. El fluid es convertirà ennuvolat a causa de substàncies de llast. Comproveu periòdicament la fortalesa del tram. Quan la mostra presa conté menys d’un 30% d’alcohol, s’atura la destil·lació. La darrera porció del transport es diu "cua".Els "caps" i "cues" contenen substàncies perilloses per a la salut, s'utilitzen únicament amb finalitats tècniques. Només el "cos" és adequat per beure: la part mitjana del tram.
 5. La força del destil·lat es mesura amb un mesurador d’alcohol.
 6. Determineu el volum total d’alcohol segons la fórmula V d’alcohol = destil·lat V ×% de força × 0,01 (per exemple, 10 litres de ferri amb una força del 45% contenen 10 × 45 × 0,01 = 4,5 litres d’alcohol).
 7. El destil·lat es dilueix amb aigua fins a una força del 20%.

Receptes senzilles de lluna morena

Si es vol, la primera destil·lació es neteja amb carbó de substàncies de llast... Per a això, s'aboca carbó activat triturat al destil·lat, es barreja i es deixa sol durant 1,5-2 hores. Després d’això, el líquid es filtra a través d’un filtre de paper o taquilla (ho faran una tovallola o un tovalló de paper). Després de la filtració, la primera destil·lació es torna transparent, desapareixen les olors desagradables.

Segona etapa:

 1. El destil·lat primari purificat s'aboca al cub de la moreshine i es destil·la de nou.
 2. El primer 12-15% del transport resultant es recull en un recipient independent, es tracta del "cap".
 3. El "cos" es recol·lecta abans que la fortalesa caigui per sota del 45%. La "cua", com el "cap", es recull en un contenidor independent per necessitats tècniques.
 4. Determineu el contingut alcohòlic del destil·lat.
 5. La destil·lació secundària es dilueix amb aigua a la força desitjada, s'aboca en un recipient de vidre per a l'emmagatzematge. El producte acabat serà transparent i pot tenir un lleuger matís ambre.

Es deixa el destil·lat secundari durant 3-4 dies per estabilitzar el gust.... Es pot tornar a netejar amb llet, insistir en una bóta de roure, s’hi poden afegir herbes aromàtiques, però, fins i tot sense aquests procediments, obtindràs una beguda forta amb una aroma de pa i un gust suau.

Receptes de lluna morena

No només s’utilitzen els cereals integrals com a matèries primeres per a la lluna de sol, però també altres cereals, farina. Parlem d’algunes de les receptes més senzilles.

Lluna de sol d'ordi brotada

La cocció no triga gaire temps, ja que les matèries primeres completament sacrificades fermenten més ràpidament.

Ingredients:

 • grans d'ordi - 2,5 kg;
 • sucre - 4 kg;
 • aigua - 23 l;
 • llevat del forn: 50 g

Passos de cocció:

 1. El malt s’obté a partir del volum complet de cereals d’ordi.
 2. El malt és sacrificat, s’obté most.
 3. L’herba s’aboca en un dipòsit de fermentació, s’aboca amb aigua, s’afegeix sucre i llevat i es deixa fins que la maça estigui a punt.
 4. Braga es filtra i destil·la dues vegades en un sol llom.

Receptes senzilles de lluna morena

Lluna de llet procedent de puré sense llevat amb sucre

En aquest cas, no es necessita llevat, cosa que reduirà els costos de matèries primeres.

Ingredients:

 • grans d’ordi - 5 kg;
 • sucre - 6,5 kg;
 • aigua - 25 l.

Passos de cocció:

 1. Un terç de l’ordi es fermenta amb 1,5 kg de sucre.
 2. L’ordi restant és germinat per produir malt.
 3. L'herba es prepara a partir de malta.
 4. En un recipient de fermentació, mosta, arrencador d’ordi, el sucre restant, l’aigua es barreja i es deixa en un lloc càlid per obtenir la pell.
 5. El puré resultant es filtra i se sotmet a una doble destil·lació en un sol llom.

Farina d'ordi de lluna

Receptes senzilles de lluna morenaSi no teniu grans integrals, podeu utilitzar aquesta recepta.

Ingredients:

 • farina d'ordi tosca - 10 kg;
 • llevat del forn - 200 g;
 • aigua - 15 litres.

Passos de cocció:

 1. Aboqueu la farina d’ordi amb aigua calenta sense bullir, remeneu i insisteu durant tres hores.
 2. Quan la barreja es refreda fins a + 27-30 ° С, se li afegeix llevat i es tanca el recipient per a la fermentació.
 3. El puré acabat es filtra i destil·la dues vegades en un sol llom.

Lluna de lluna d'un iot

Fins i tot un principiant dominarà aquesta senzilla recepta.

Ingredients:

 • escamas d'ordi finament mòltes - 4 kg;
 • alfa-amilasa - 4 ml;
 • glucoamilasa - 4 ml;
 • llevat del forn premsat - 150 g;
 • aigua - 12 litres.

Per referència. Els enzims amilasa estan disponibles a les botigues de cervesa casolanes.

Passos de cocció:

 1. Receptes senzilles de lluna morenaBulliu 12 litres d’aigua en un cassó profund.
 2. Amb l'agitació contínua, afegiu l'ordi i deixeu-ho bullir.
 3. Es treu la cassola del foc, es segella, s’embolica en una manta i es deixa tres hores.
 4. L’alfa-amilasa s’introdueix amb agitació contínua fins que la consistència es torna més líquida.
 5. Quan la temperatura de la barreja baixi a + 65 ° C, afegiu glucoamilasa i barregeu-ho de nou.
 6. Es torna a tancar l’envàs, s’embolica i es deixa durant 60 minuts.
 7. Es refreda la mescla a + 29 ° C i s’afegeix llevat.
 8. S'aboca els ingredients en un recipient de fermentació i es col·loca un segell d'aigua.
 9. El rentat acabat es filtra i destil·la dues vegades a la llum de sol.

Begudes d'ordi

L’origen de lluna d’ordi es pot fer servir per fer vodka i licorsde gust i aroma més refinats. A més de begudes alcohòliques i cerveses fortes, l’ordi, ric en midó, és adequat per a la preparació de kvass.

Kvass d’ordi

Kvass de cereals famós per les seves propietats curatives i els seus beneficis per al tracte gastrointestinal... El kvass d’ordi no és una excepció.

Ingredients:

 • Receptes senzilles de lluna morenaordi - 250 g;
 • sucre o mel - 2 cullerades. l .;
 • panses - 50 g;
 • aigua - 6 litres.

Passos de cocció:

 1. L’ordi es renta diverses vegades fins que l’aigua neta, es treuen les deixalles flotants. L’or pur s’aboca en un pot de tres litres.
 2. Afegiu un grapat de panses no rentades.
 3. Adormir-se 1 cda. l Sàhara.
 4. Aboqueu els ingredients amb aigua bullida freda i remeneu per dissoldre el sucre.
 5. El gerro es tanca amb una gasa humida de dues capes, que es pressiona contra les vores del pot amb una banda elàstica, i es deixa en un lloc càlid durant un dia.
 6. Es drena el líquid, es torna a abocar amb la resta de 3 litres d'aigua, es dissol el sucre i es deixa en un lloc càlid fins que estigui tendre.

El kvass d'ordi es prepara de mitjana en 3-5 dies... Guardeu-lo a la nevera i afegiu-hi mel, menta, baies ratllades i fruites si voleu.

Pot ser útil:

Com beure civada per netejar el cos

Com la civada ajuda a deixar de fumar

Vodka d’ordi

Molta gent coneix aquesta beguda amb el nom més plausible de "whisky"... Però en essència, el whisky és el tipus de vodka d’ordi que es produïa a Anglaterra. Desgraciadament, a casa és impossible observar totes les subtileses de la tecnologia, però l'efecte de la criança de vodka d'ordi en una bóta de roure pot ser hàbilment imitat.

Receptes senzilles de lluna morenaIngredients:

 • ordi de moreshine 45% - 3 l;
 • escorça de roure - 3 cullerades. l .;
 • carbó vegetal - 50 g;
 • albercocs secs o prunes - 6-8 unitats.

Passos de cocció:

 1. El carbó es molla en una pols fina. L’escorça de roure està escaldada amb aigua bullent.
 2. L’escorça de roure, el carbó i els fruits secs s’aboca a la gerra. Després d’això, aboqueu la meitat del volum de lluna morena i barregeu-ho.
 3. Compliu la llum del sol que queda. El flascó no s’omple fins al coll, deixant espai buit.
 4. El flascó es tanca bé amb una tapa i es deixa infondre durant dues setmanes en un lloc fresc i fosc.
 5. El producte acabat es filtra i s'aboca en un recipient per emmagatzemar-lo.

Problemes en la fabricació de llum solar i formes de resoldre’ls

Analitzem les dificultats a les que s’enfronten els moonshiners i donem instruccions sobre com fer-hi front.

La moreshine fa olor a acetona

L’acetona és una toxina perillosa per al cos. L’ús d’un producte alcohòlic amb la seva participació pot comportar una intoxicació aguda, danys irreversibles a l’estómac i al fetge. L’acetona comença a alliberar-se al destil·lat si el rentat està peroxidat.

Solucions:

 1. Observeu el règim d’infusió de cervesa. No destil·leu el bolcat que s’explica.
 2. Augmenta el volum de caps i cues a separar. No recolliu el "cos" fins que el flux de subministrament de lluna no deixi d'olor a acetona.
 3. Si ja s'ha obtingut lluna de sol, netegeu-lo amb carbó activat i torneu-ho a destil·lar de nou. Observeu el règim de temperatura de nou en funcionament.

Receptes senzilles de lluna morena

Olor desagradable persistent de lluna de sol

Això és un signe de la presència d'una gran quantitat d'olis de fusel en el producte acabat.... Són una barreja de productes volàtils oliosos que afecten negativament el fetge i el tracte gastrointestinal.

Solucions:

 1. El destil·lat es purifica amb permanganat de potassi. Dissolgueu 2-3 g de pols en 3 litres de lluna. Quan precipita el permanganat de potassi, la gerra s'agita, es cobreix amb una tapa i s'escalfa durant 15 minuts en un bany d'aigua a + 50-70 ° C, i es filtra.
 2. Neteja amb bicarbonat. Es dissolen 10 g de soda en un litre de lluna de sol i es deixa en un lloc fosc durant 12 hores. Es filtra la moreshine purificada, es drena el precipitat.
 3. Neteja de carboni activat. El carbó es tritura, s’aboca en un recipient amb llum de sol, es barreja i s’insisteix en un lloc fosc durant 12 a 24 hores. El producte purificat es filtra.

Després de tots els mètodes de neteja provats, la moreshine encara té una olor i un gust desagradables.

Alguns components volàtils nocius es mantenen en forma de sol després dels mètodes de neteja tradicionals.... Aquest problema es produeix si el rentat es va infondre en un recipient de metall o plàstic de mala qualitat. Aleshores, l’estirament pot contenir formaldehid, metil, isopropil, alcohols butílics, èsters i èters d’àcid orgànic i altres substàncies perilloses per a la salut.

Receptes senzilles de lluna morena

Un altre perill - Si s’utilitzava ordi tractat amb productes químics, els nitrats orgànics oxidats estaran presents a la llum del sol, cosa que pot causar insuficiència hepàtica quan es consumeix fins i tot en dosis petites.

Solucions:

 1. Elimineu el producte. No arrisqueu la vostra salut. Prepareu una nova porció de lluna de sol amb matèries primeres de qualitat, observant la tecnologia.
 2. Si encara us penedeu de l’esforç realitzat i sou una persona arriscada, l’única manera d’estalviar el producte és conduir-lo a través de la columna del rectificador. La filtració en diversos estadis d'aquest dispositiu ajudarà a desfer-se de substàncies tòxiques. La moonshine passa a través d’un rectificador, aconseguint alcohol fins a un 96% d’alcohol. Es pot diluir o utilitzar per fer tintures.

Conclusió

La moonshine és una beguda que requereix equipament i habilitats especials. Per obtenir un èxit d’alcohol pur i segur, observeu les proporcions de la recepta i trieu matèries primeres de bona qualitat.

No sobreeixiu la malta i la trinxada de manera que les matèries primeres per al ferri no es deterioren. Destil·lar el destil·lat dues vegades per desfer-se del llast. Si trobeu una olor i un gust desagradables, purifiqueu el destil·lat mitjançant un dels mètodes suggerits.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors