Arrels de conreu en un tronc

Les plantacions estàndard estan guanyant popularitat a causa d’una sèrie d’avantatges: és més convenient cuidar-les, són menys susceptibles a les malalties, les baies es fan més grans i saboroses. L'arbust del tronc té un aspecte original i decora la zona del jardí.

Quan plantem una grosella normal, és important tenir en compte que el cultiu requereix certs coneixements, esforç i temps. Considerem els seus principals avantatges i característiques de la tecnologia agrícola.

Descripció de les groselles en una tija

El grosella és un arbust que es prolonga amb el pas del temps. Ho fa difícil cuidar-lo, el conreu, la recol·lecció contribueix al desenvolupament de diverses malalties. El mètode de cultura estàndard evita aquests problemes.

Quin aspecte té

Arrels de conreu en un tronc

Un cultiu de baies en un tronc és un arbre amb una alçada de 0,6 a 1,5 m. L’alçada d’una planta depèn del mètode de cultiu. Les branques que cauen i el fullatge formen una gorra en un tronc uniforme.

Referència Stamb (alemany. Stamm - "Tronc") - part d'un tronc d'arbre des del collet d’arrel fins a la primera branca esquelètica de la capa inferior de la corona.

La grosella té forma de poda. Les arrels del matoll són poc profundes i superficials, per la qual cosa s’utilitzen suports addicionals per a l’estabilitat.

Avantatges i inconvenients

Els jardiners deixen un munt de ressenyes positives sobre les groselles d'orella en un tronc, destacant els avantatges d'aquest mètode de cultiu:Arrels de conreu en un tronc

 • la mata és més compacta i ocupa poc espai al lloc;
 • és més fàcil tenir cura d'ell, alimentació, afluixament i reg;
 • la corona està ben ventilada i il·luminada, per la qual cosa la planta és menys susceptible a diverses malalties;
 • les branques no es trenquen sota el pes de la neu;
 • el rendiment augmenta, fruita més gran i més dolç;
 • més convenient recollir baies;
 • les groselles en un tronc decoren el lloc.

Desavantatges d'aquests desembarcaments:

 • les plàntules són més cares que les ordinàries;
 • només s’utilitzen varietats resistents a l’hivern;
 • les groselles necessiten un suport constant i una protecció addicional contra les gelades;
 • la collita depèn d'un tret;
 • és important eliminar periòdicament el creixement de les arrels;
 • l'arbust és exigent per alimentar-se.

Com fer créixer una grosella de gallina estàndard

Arrels de conreu en un tronc

Per a la cria d’un arbust estàndard s’utilitzen varietats que formen pocs brots i es ramifiquen malament. Els més populars són els raïms generosos, russos, salut, yantarny, redball, kolobok, yarovaya, ural. Per conrear groselles en un tronc, s’utilitzen 2 mètodes:

 • el matoll es forma a les seves pròpies arrels, utilitzant eines per retallar;
 • empelt sobre el brou.

Perquè la grosella normal no es trenqui, s'utilitza una estructura de suport al llarg de la vida de la planta. Per a això, és adequat una estaca de fusta, que està impregnada de la càries o un perfil metàl·lic. Són excavats a la fossa de desembarcament. Si la grosella es planta en fileres, es lliga a un enreixat establert al mig del tronc i al centre de la corona.

Atès que el cost dels planters de grosella estàndard és elevat, molts jardiners formen un arbust amb les seves pròpies mans.

Per mètode de vacunació

Arrels de conreu en un tronc

Per conrear un cultiu estàndard per empelt, primer s’elabora l’empelt. Talleu els esqueixos de la mata varietal, traieu-ne les espines... Es guarden a sorra humida, serradura o torba a una temperatura d’aproximadament + 3 ºC.

Els jardiners recomanen utilitzar plantetes de grosella daurada com a brou (tronc).Es distingeixen per un potent sistema d’arrel, donen poc creixement d’arrels, són resistents a les gelades i duradores.

L’estoc es planta amb antelació. Forçar no es realitza mitjançant un matoll, sinó per un tret vertical. A més de la grosella daurada, es fa servir ioshta (un híbrid de grosella negra i grosella) com a estoc. Es distingeix pels brots suaus, forts i per la resistència a les gelades. A la tija es queda una tirada. Les laterals estan pessigades perquè el tronc s’espesseixi.

Referència Les plantes anuals o biennals s’utilitzen com a tija.

Les groselles de conreu es conreen de forma estàndard (alçada del lloc d’empelt - 60-100 cm) i mitja tija (alçada - 40-60 cm). La vacunació es realitza a la primavera, quan comença el flux de saba. Com plantar groselles:

 • en la divisió: amb diferents diàmetres de la balla i la bossa;
 • copulació millorada: quan la mida de les rodanxes és la mateixa;
 • al cul amb una llengua - quan l’empelt i el brou són de mides diferents;
 • en el tall lateral: per a diferents graus.

Les plantes empeltat són regades i ombrejades. Els brots joves es treuen al tronc. A la tardor, l’arbust es trasplanta a un lloc permanent. S’instal·la una estaca al forat de plantació, al qual s’uneix un arbust al lloc d’empelt. Periòdicament es tallen nous brots al tronc. Planta de primavera i tardor tallar, dirigint les branques en les direccions correctes, i doneu a la corona la forma requerida.

Formant per tall

Arrels de conreu en un tronc

En aquest cas, les branques laterals de l’oli grosera cultivades a les seves pròpies arrels són retallades i escurçades, mantenint el conductor central. Aquest és un mètode més fàcil disponible, fins i tot per als jardiners novells.

Referència Si la forma no us convé, podeu tornar al matoll clàssic. Per fer-ho, deixeu els brots arrels a la seva base.

Primer, les groselles es planten en un lloc permanent, normalment a la tardor. Per formar, trieu varietats amb brots gruixuts i densos. Un cop arrelada la cultura, es selecciona i es deixa un tret vertical vertical. La resta està tallada al nivell del sòl.

A continuació, produïu la "cegació" del tret esquerre. Per fer-ho, traieu tots els ronyons del seu fons, deixant només 4-5 peces a la part superior. En el primer i segon any de vida de la planta, els brots que s’han desenvolupat a partir dels cabdells es tallen a la meitat per crear la forma correcta. En els anys posteriors, no s’escurcen, però s’eliminen les branques velles, fèrtils, danyades i malaltes. Es poda periòdicament els creixements que apareixen a prop i al tronc.

Plantar groselles sobre un tronc

Arrels de conreu en un tronc

Gooseberry adora l’aire, la llum i l’espai. Per tant, es planta en un lloc assolellat, en un sòl humit i fèrtil amb un nivell d’acidesa. pH 6.0-6.8. Es manté una distància d’almenys 1 m entre els arbustos, les zones baixes i pantanoses on l’aigua s’estanja i els llocs amb tiza o sòl sorrenc no són adequats per al cultiu.

El matoll s’allarga molt bé al costat de groselles vermelles i tomàquets. No es recomana plantar un cultiu al costat de gerds, groselles negres i blat de moro, ja que tenen comú plagues.

Temps favorable per a la sembra

La tardor es considera un moment favorable per plantar groselles d'arbre sobre un tronc. El matoll es planta a principis de primavera, però hi ha un risc de mort, ja que durant la calor de l’estiu el sòl s’asseca i les arrels no tenen temps d’arrelar-se.

Normes de desembarcament

Algoritme d'aterratge pas a pas:

Arrels de conreu en un tronc

 1. El lloc és desenterrat, eliminant males herbes i pedres. Cavar un forat d’aterratge. Hauria de ser 2 vegades més gran que les arrels de la planta. El sòl excavat es barreja amb fem de pell o compost en proporcions iguals.
 2. Les arrels de la planta s’escurcen lleugerament per formar noves arrels joves en el punt de tall. És recomanable submergir-los en una solució d’un estimulador d’arrelament.
 3. Es tallen les branques que espesseixen el tronc, la resta s'escurça. No toqueu la part superior de la grosella.
 4. Un sistema de suport (estaca o perfil metàl·lic) es condueix al forat de la plantació, es posa una plàntula al centre, les arrels es redrecen. Aboqueu-ho tot amb barreja de terra i tambeu-ho.
 5. La planta es rega bé i es cobreix el sòl amb la pell.
 6. Les groselles van lligades a un sistema de suport al mig de la tija i la corona.

Per augmentar el rendiment, la qualitat i el sabor de les baies, es recomana plantar diverses varietats al lloc.

Tenint cura de les groselles estàndard

Els desembarcaments de segells requereixen una atenció més especial.

Reg

Les groselles són cultius tolerants a la sequera, però el reg regular, sobretot durant la floració, garanteix una bona collita. Es duu a terme almenys 1 vegada per setmana, quan la planta floreix, la resta del temps - 1 vegada en dues setmanes. El reg és important per a plantes joves en temps sec i calorós. En aquest cas, es realitza amb més freqüència que en dies habituals, ja que el sòl s’asseca. La taxa de consum d’aigua per 1 matoll és de 50 litres.

Afluixar i mullar la terra

Per protegir les arrels de sobreescalfament de la calor, conservar la humitat al sòl, reduir el creixement de males herbes i proporcionar al cultiu nutrients, el sòl es deixa anar i es mulla periòdicament. La serra, la torba, l’herba sega i la palla s’utilitzen com a sega.

Fertilitzants i alimentació

Durant la plantació, els fertilitzants orgànics s'apliquen al sòl en forma de fems o compost podrit. A la primavera, els productes ecològics també s’utilitzen per aportar nutrients a les groselles. Per fer-ho, el sòl al voltant del matoll es mulla amb fems podrides, però de manera que no caigui sobre la tija.

Consell. Si la planta es desenvolupa lentament o és feble, es torna a alimentar a l’estiu.

L'arbust necessita potassi i nitrogen. S’introdueixen anualment 100-200 g de nitrogen i 15 g de potassi per 1 m². Si el sòl és àcid, s’utilitzen complexos de dolomita que normalitzen l’equilibri de magnesi i calci.

Poda

Per tal de formar la forma correcta de l'arbust estàndard, es talla. Al mateix temps, s’eliminen els brots potents inconvenients o localitzats lleig. Traieu les branques velles i malmeses. Depenent del mètode de cultiu de groselles d'arbre en un tronc, la poda varia.

Si el conreu es conrea mitjançant l’empelt, al final de la primera o segona temporada (depèn de la força del creixement del matoll) es forma a partir de la branca central i 4-6 al voltant... L'estoc es redueix per sobre del brot en ¼ del creixement estacional. Les branques laterals s’escurcen, donant a la planta la forma d’una esfera. A continuació, queden 4 branques que s'escurcen 20 cm cada any, i es treuen brots vells, febles i problemàtics. En podar, es mantenen els brots a l’edat d’1 a 3 anys, s’eliminen les branques més velles. Així, en cinc anys, es forma una grosella amb la forma requerida, que dóna fruits de 7 a 10 anys.

Quan es forma un arbust a les seves pròpies arrels, es tria 1 tiro després de l’arrelament. La resta del creixement es talla al nivell del sòl. Al rodatge, traieu tots els rovells inferiors, quedant només les 4-5 peces superiors. En períodes posteriors, les branques laterals s’escurcen, deixant sobre elles 4 branques. Com a resultat, es forma una forma esfèrica. A mesura que el cultiu creix, les branques velles i malmeses es tallen, els brots s'eliminen.

Assistència

Per evitar que l’oreneta es trenqui, s’utilitza un sistema de suport, que s’instal·la des del costat del vent. Pot ser una estaca de fusta o un perfil metàl·lic. El suport de fusta es neteja d'escorça, es tracta amb impregnació perquè no es podreixi i es pinta. Les móres de grosella estan lligades a un clavo al nivell de la corona i al mig de la tija.

Preparant-se per a l’hivern

La grosella és un conreu resistent a l’hivern i resistent a les glaçades. Tanmateix, si l’hivern a la regió és dur i amb poca neu, és millor plantar-lo sota la protecció dels edificis. A la temporada de fred, es recomana augmentar la capa de mantell al voltant del tronc, escopir-la i tapar-la amb branques d’avet.

Arrels de conreu en un tronc

Conclusió

La grosella al tronc ocupa menys espai, és més convenient cuidar-la i collir-la, la planta decora el lloc. El cultiu propi d’un cultiu estàndard requereix algun esforç. Si no hi ha temps per això, les plantetes preparades es compren a vivers especials.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors