Com fer malta d’ordi a casa

Podeu parlar tant com vulgueu sobre els perills de l’alcohol, però és difícil imaginar una taula festiva al nostre país sense begudes d’aquest tipus. Els metges no neguen que l’alcohol en dosis petites sigui fins i tot útil. Tot i això, és problemàtic la compra de productes d’alta qualitat: fins i tot les begudes cares amb etiquetes brillants de marques conegudes solen ser falses.

Per tant, molts admiradors de begudes alcohòliques prefereixen preparar-les pel seu compte, a casa. La llei no prohibeix consumir alcohol per a ús propi, i no només es pot cuinar lluna de sol o whisky, però també cervesa casolana. Al preparar-lo, inevitablement es plantegarà la pregunta d’on obtenir la malta. La malta d'ordi es pot fer a casa.

Què és la malta

Per a la preparació de qualsevol alcohol, s’utilitza un procés de fermentació, que es produeix quan es combina el llevat amb el sucre. Fa temps que s’utilitza en la preparació de la cervesa casolana, a partir de la qual s’obté per destil·lació la coneguda lluna de sol.

L’ús de sucre pur fa que aquest procés sigui prohibitiu. És molt més barat utilitzar midó contingut en cereals, que també conté components de sucre. Tot i això, es tracta de polisacàrids complexos que no provoquen el procés de fermentació. Els entusiastes del malt bromegen que el llevat no pot mastegar midó. És a dir, els enzims de sucre són bloquejats per altres constituents.

Es fa necessari aïllar sucre pur del midó de gra per convertir-lo en un monosacàrid fermentable. Per a això, els grans de cereals es bullen directament amb malt. Així es prepara el whisky a casa i industrialment.

El malt és fonamental per a la cervesa. A més de participar en el procés químic, proporciona a les begudes un sabor peculiar que distingeix varietats segons el tipus de matèries primeres.

Com fer malta d’ordi a casa

Important! El malt és una pols elaborada amb cereals germinats artificialment de diversos tipus. Conté enzims capaços de descompondre els polisacàrids en monosacàrids, és a dir, extreure sucre del midó de gra. Els cereals germinats també s’anomenen malta.

Germen llavors blat, sègol, civada i fins i tot blat de moro, però es consideren preparats amb begudes espirituoses de màxima qualitat amb l'ús de malta d'ordi. Tenen un sabor i un color peculiar.

El malte és molt utilitzat en la producció de pa i kvass. El pa blanc de blat es prepara amb malta clara, i el fosc es fa servir per coure el sègol i el negre.

Avantatges i desavantatges de la malta d’ordi

La malta d'ordi es diu pàl·lid o blanc. El seu ús en el procés de fermentació presenta diversos avantatges:

 • la disponibilitat de matèries primeres: el propi gra o malta es pot comprar gratuïtament a qualsevol regió de Rússia
 • la barata relativa del malt en comparació amb el sucre;
 • facilitat d’emmagatzematge;
 • la malta d'ordi dóna a la cervesa el seu sabor i aroma característics;
 • un component essencial en la producció de diversos tipus de whisky, especialment forts, obtinguts barrejant malt malt i clar (del blat i l’ordi);
 • segons les regles, el malt s’ha de tamisar, gràcies a la seva consistència fina, la malta d’ordi és tamisada molt més ràpid i millor que la malta fosca.

La malta d'ordi també presenta desavantatges:

 • quan es fa servir grana de poca qualitat en pols, es desenvolupen motlles, perjudicant notablement el sabor i l'olor dels productes preparats sobre la base;
 • durant l’emmagatzematge, el malt necessita una ventilació periòdica; si no s’observa aquesta condició, els grans adquireixen una olor característica de cogombre.

Algoritme d’accions durant la cuina

Com fer malta d’ordi a casa

La qualitat del malte depèn directament de la qualitat del gra i del temps de la seva germinació. L'ordi triga 9-10 dies a germinar i el sègol triga 5-6 dies.

Selecció del gra

Atenció a les següents característiques del gra:

 • No s’han d’utilitzar llavors acabades de collir, tenen una mala germinació;
 • l'edat ideal per als grans de malt és de 2 mesos a l'any;
 • els grans han d’estar totalment madurs, els indicadors d’una maduresa són de color groc clar i de gravetat característica;
 • a dins les llavors d'ordi sanes són blanques i friables;
 • en submergir-se a l'aigua, s'ofeguen els cereals a tota regla.

Els grans seleccionats es revisen per a la germinació. Per fer-ho, emboliqueu 100 peces amb un drap humit i suau. i poseu-hi un platet. Al cap de 3 dies, han de brotar. La capacitat de germinació del 90% es considera estàndard i adequada per a la producció, és a dir, els grans de 90-92 han de germinar.

Neteja

Per començar, es neteja el gra:

 • les llavors es tamisen a través d’un tamís gruixut per treure pedres, restes, restes de terra seca i argila;
 • s'utilitzen imants per eliminar possibles impureses metàl·liques;
 • els grans es renten en aigua calenta diverses vegades;
 • neteja completa a falta de característica turbilitat a l'aigua drenada.

Remullar-se

S'aboca els grans amb aigua i es deixa durant 6-8 hores. També s’utilitza un mètode més complex: els grans es deixen a l’aigua durant un dia i es canvia l’aigua cada 6 hores.

Els grans obtinguts d'aquesta manera ja tenen un contorn brotador, la seva pell es separa fàcilment de la polpa. A més, es recomana desinfectar els grans en una solució dèbil de permanganat de potassi.

Germinació

Seqüenciació:

 • després de remullar-se en estat humit, els grans es posen a la part inferior d’una safata o caixa, el gruix de la capa no hauria de superar els 5 cm;
 • el recipient està cobert amb un drap de cotó per evitar una ràpida evaporació de la humitat;
 • la temperatura es manté aproximadament a + 15 ° С;
 • periòdicament es barreja bé el gra.

En aquestes condicions, el gra es deixa aproximadament una setmana. Durant aquest temps, el brot d'ordi ha de superar la mida del gra 1,5-2 vegades.

Condicions necessàries per maltejar

El mètode de maltejat sense regar s’ha descrit anteriorment. Però hi ha un altre mètode anomenat abocament:

 • el gra s’immersa en un recipient amb forats, per exemple, un tamís de doble cara metàl·lica en una caixa;
 • regar periòdicament l’ordi amb aigua de diferents costats del sedàs - de 2 a 5 vegades al dia;
 • per maltejar ràpidament, utilitzeu aigua calenta i calenta, per temperatura normal.

Es recomana realitzar el procediment amb més freqüència, no només per accelerar la germinació, sinó també per rentar els microbis nocius que poden aparèixer sobre el gra humit.

L’ordi, regat amb aigua escalfada, pot brotar a mida completa en 5 dies. En condicions normals, el procés pot trigar aproximadament una setmana.

Com fer malta d’ordi a casa

Descontaminació i envelliment del malte acabat

La desinfecció es realitza ruixant les plàntules acabades amb una solució de vodka o vinagre. Podeu utilitzar una solució dèbil de permanganat de potassi.

Després s’assequen els grans. Podeu fer-ho a les golfes o amb un escalfador de ventiladors. Això s’ha de fer amb cura. Si la humitat persisteix fins i tot en petites quantitats, és possible que es produeixi un dany al motlle.

Important! Si trobeu motlles, heu de seleccionar i treure els grans afectats, la resta serà adequat per al consum.

Si es deixa a la matèria primera, els germinats donaran al malta un regust desagradable. Per tant, després d’assecar-se, s’eliminen. Es pot fer de dues maneres:

 1. Desplaceu els grans a la batedora: els germinats secs volaran primer i tamisen.
 2. Col·loqueu les mongetes preparades en una bossa i agiteu-la amb força: l'efecte serà el mateix.

Es conserva el gra fins a un contingut d’humitat del 2-5%, i es sotmet a pols a la màquina de cafè o liquadora.

Com fer malta d’ordi a casa

Aplicació i emmagatzematge de malt

Si heu fet malta verda sense assecar-lo completament, heu de triturar-lo i utilitzar-lo com a matèria primera per prendre una beguda.

S'aboca malta verda amb aigua per produir mostaça, que s'afegeix al blat o a l'ordi comú i al llevat per a la fermentació. Per donar a les begudes un sabor i un colorit variat, es barreja la malta obtinguda de diferents cereals. Una barreja d’ordi i sègol fa que el color de la cervesa sigui especialment ric.

El whisky pot ser de malta única o de malta doble. El segon és més fort, però el primer és més ràpid.

Emmagatzematge

La malta refinada es torna a assecar per allargar la seva vida útil.

Important! La temperatura d'assecat no hauria de superar els 40 ° C, en cas contrari es destruiran els enzims de malta beneficiosos.

Els cereals secs són més difícils de moldre i poden arruïnar la mòlta. Per tant, es recomana l’ús d’una picadora de gra.

La pols resultant es col·loca en gerres de vidre, es tanquen bé i es col·loquen en un lloc fresc i sec, lliure de la llum solar directa.

Consells i trucs

Quan feu malta a casa, considereu aquestes directrius importants:

 • el color pàl·lid de les begudes es corregeix barrejant varietats i afegint malta de sègol;
 • el gust de les begudes de malta verda difereix del gust de la malta seca;
 • com més gran sigui el grau i la qualitat de l’ordi, millor i més ric és el sabor de la cervesa;
 • germinació de grans, alguns amateurs produeixen amb èxit a la nevera;
 • si el gra emet un líquid blanquinós, això vol dir que estava sobreexposat durant la germinació, és inútil utilitzar-lo;
 • la closca dels grans és un signe de neteja de mala qualitat;
 • per desinfectar els grans, es pot utilitzar rentat bucal.

Llegiu també:

És possible escabetxar cogombres "Zozulya" i com fer-ho correctament.

Quin és el contingut de calories d’una síndria i com és útil per al cos humà.

Com beure civada per netejar el cos a casa.

Conclusió

Fer malta amb les teves pròpies mans a partir de l’ordi no és tan complicat com sembla al principi. Amb el desig i la cura, serà possible germinar els grans de manera senzilla i ràpida. I després comença una acció creativa emocionant: fer begudes a casa, on podreu donar llibertat a la vostra imaginació.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors