Com conrear i quan collir llavors de remolatxa: una guia pas a pas i consells importants

Per a la majoria dels jardiners novells i experimentats, l’elecció de llavors per a un cultiu determinat pot ser problemàtica. I tot i que per a molts residents a l’estiu obtenir les seves pròpies llavors sembla una pèrdua de temps i esforç, és igual que la varietat que t’agrada simplement desapareix de la venda. La majoria de les collites, per exemple, la remolatxa, la pastanaga, el tomàquet, tenen diferents varietats.

Creixement dolç en una temporada collita de remolatxa, voldreu obtenir una verdura del vostre jardí tot el temps. Però, i si oblidem el nom de la varietat o el paquet no és diferent del que es va comprar la temporada passada i la verdura en si no va créixer tan bé? En aquests casos, el vostre propi material de plantació serà la salvació, sobretot perquè fins i tot els productors vegetals novells poden aconseguir-ho. Aquest article us mostrarà com podeu cultivar les llavors de remolatxa vosaltres mateixos.

Com conrear remolatxa per llavors

La seva pròpia llavor de remolatxa té garantit un cultiu saludable. Les plantes que creixen al sòl s’han adaptat al tipus de sòl i a les condicions climàtiques, i també han adquirit immunitat: la millor opció per a cultivar-les de manera permanent.

Els fongs i altres malalties evitaran la remolatxa. Aquestes llavors produiran fruits grans i saludables. A més, serà bo per estalviar finances i temps per a la cerca de llavors, creixent-lo al vostre lloc.

Nota! La remolatxa és una planta biennal, de manera que la llavor recollida en la primera temporada de cultiu del cultiu al lloc serà defectuosa. Les llavors poden simplement no germinar ni produir una bona collita.

Plantar cèl·lules reines i tenir-ne cura

Organitzar un llit separat a la primavera. La remolatxa s’aprofundeix fins a la part superior, la superfície per al desenvolupament normal és de 20 a 20 cm. Es té cura dels cultius convencionals: reg, afluixament, eliminació de males herbes, alimentació puntual.Com conrear i quan collir llavors de remolatxa: una guia pas a pas i consells importants

La parcel·la de remolatxa ha de ser fèrtil i fins i tot en relleu. El millor sòl per a les plantes mare és el sòl negre de sòl lent o mitjà; el llom no és adequat. No es recomana conrear testicles sobre llom sorrenc i llepades de sal.

La plantació es realitza a principis de maig. El sòl ha de ser lleuger, fluix, saturat de fòsfor, nitrogen i potassi. Per plantar, excavar forats i col·locar-hi els licors naturals, després cobrir-los amb terra a 2-3 cm per sobre del cultiu d’arrels. Durant els períodes secs, és necessari regar.

Les testes de remolatxa es planten a 70 × 70 cm de distància; per al cultiu de la llar, n’hi haurà prou amb plantar 4 cultius d’arrels. La remolatxa és una planta pol·linitzada, per tant, en plantar diferents varietats, per evitar la sobre pol·linització i la degeneració de les espècies, es recomana situar-les a diferents costats del lloc.

En una nota. És important proporcionar cultius d’arrels acabades de plantar amb fertilitzants nutritius, és a dir, nitrogen i potassi, en la primera temporada de cultiu, des de l’aparició de rosetes fins a la tallada.

Els fertilitzants s’apliquen tenint en compte les característiques del sòl i les característiques climàtiques del jaciment.

Si la remolatxa pesa més de 200 g, es pot tallar per la meitat al llarg de la verdura arrel, a través de la meitat del brot central. Així, podeu fer un examen minuciós dels licors naturals i treure el material de plantació malalt. A més, el nombre de testes es duplicarà.

El material es planta en sòls solts de forma quadrada, és a dir, l'espai entre fils ha de ser igual a la distància entre els forats del llit.Les meitats de remolatxa es planten dues a la vegada al niu, les capes senceres una a la vegada. El sòl del voltant de les testes s’esprèn, i els cabells es ruixen amb terra solta de 2-3 cm.

Recollida de llavors

Per descomptat, les llavors vegetals d’arrel no són difícils de comprar a la botiga, però és preferible recollir-les vosaltres mateixos, conservant la nota i sembrar-les l’any que ve, això és exactament el que feien les nostres àvies.

Als cultius d’arrel, primer es desenvolupa una roseta de fulles i, després, brots florals. La floració dels testicles comença a finals de juny i té una durada de 20-40 dies. La formació i la maduració dels grans s’acaba 25-30 dies després de la pol·linització de les flors. La maduració i el temps de collita es determinen pel color.

Quan collir llavors de remolatxa

Quan les beines de llavors són marrons i seques, el material de plantació està a punt per ser collit. Però és millor no esperar que s’assequi completament: les llavors amb excés poden desfer-se pel seu compte. Totes les branques es tallen, s’assequen en un lloc tancat del vent, es classifiquen i s’envien per emmagatzemar-les. És millor guardar llavors en bosses de paper en un lloc sec. Una planta dóna uns 50-60 g de llavor.

Com collir les llavors correctament? Tallar amb cura les testes amb la tija i penjar-les al travesser i tapar el fons amb paper film. Deixeu-lo penjar així durant 2-3 setmanes.

Important! Secar i collir les llavors en una habitació càlida, fora de l’abast del vent i la humitat.

Toqueu lleugerament els testicles periòdicament, les llavors han de caure pel seu compte. Passat el temps especificat, traieu-ne les inflorescències, recordeu-les lleugerament i agiteu-les.

Podeu seleccionar les millors llavors d'aquesta manera:

 • diluïu una cullerada de sal en un litre d’aigua,
 • poseu la llavor a l’aigua durant una hora.

Les llavors que suren són inutilitzables. Seleccioneu les que cauen a la part inferior del contenidor.

Esbandiu les llavors i s’assequin una setmana, i després poseu-les en bosses de paper.

Normes i períodes d'emmagatzematge

Molts jardiners es queixen de la impossibilitat d’emmagatzemar cultius d’arrels, suposadament sovint es deterioren fins abans de l’inici de l’hivern. Això pot ser degut a condicions meteorològiques inadequades durant la recol·lecció o a l’incompliment de la tecnologia agrícola en la recollida i emmagatzematge de llavors de plantació.

Llegiu també:

Com reconèixer una al·lèrgia a remolatxa i desfer-se ràpidament dels seus símptomes.

Conservem el gust i els avantatges: com congelar els carbassons frescos per a l’hivern.

15 millors receptes per escabetjar tomàquets verds instantanis.

Com collir llavors per a l’hivern

Durant la maduració, les llavors perden el contingut d’humitat i s’assequen gradualment. Tot el desenvolupament fisiològic del material queda suspès per manca d’humitat. Els grans de llavors en repòs sota la pell contenen l'embrió i el subministrament de nutrients.

Sense molestar la dormància de cap manera, les llavors no es desenvoluparan. Si la humitat de l’habitació supera el 12%, les llavors començaran a germinar. El manteniment d'un microclima sec en l'entorn d'emmagatzematge és la principal condició a causa de la qual la llavor roman viable.

ves amb compte! Les llavors són poc reflectides en el seu contingut en un ambient càlid i humit.

Si es guarda la sala on s’emmagatzemen les llavors, se supera la temperatura i la humitat relativa, al cap d’un parell de mesos perdran la capacitat de pujada. El mateix succeirà amb els canvis de temperatura. El nivell òptim de temperatura per emmagatzemar el material és de 12-15 ° C, però l’accés de l’aire fresc hauria de ser limitat.

A una habitació no calenta a l’hivern, l’emmagatzematge de material és inacceptable. A temperatures baixes, les llavors es moren i moren, sobretot si la temperatura no supera els 0 ºC.

Preparació de sembra

La plantació de remolatxes per als jardiners novells no sempre té èxit: les llavors no germinen bé o la verdura es queda petita. Però la remolatxa és una de les primeres entre els cultius vegetals en termes de rendiment i de presència de propietats útils. La cultura es manté bé durant tot l'any. Què podria estar malament?

En els cultius d’arrels de cultiu, un dels punts claus és la correcta preparació de la llavor.Si ignora la tecnologia, deixant que tot segueixi el seu curs, no us ha de sorprendre amb el resultat indesitjat al final de la temporada.

Tractament de llavors

Les llavors de remolatxa germinen lentament. Per a la sembra, és millor utilitzar les llavors eclosionades.

Per preparar els grans de remolatxa per a la plantació, es processen d’una de les maneres següents:Com conrear i quan collir llavors de remolatxa: una guia pas a pas i consells importants

 1. Remullant-se en solució de superfosfat. En 1 litre d’aigua tèbia, remeneu una culleradeta de substància. En tal solució, les llavors hauran de conservar-se durant 24 hores, i després seques.
 2. Brotant. Les llavors es col·loquen en aigua amb subministrament d’aire. La durada d'aquest processament és d'aproximadament 18-24 hores.
 3. Solució de cendres en fusta. Aboqueu 1 cullerada a 1 litre d’aigua escalfada. l cendra, remenar. Conservem les llavors en tal solució almenys un dia.

Després del processament, esbandiu les llavors amb aigua tèbia, emboliqueu-la amb un drap humit i mantingueu-la durant 2-3 dies a una habitació amb una temperatura d'almenys 22 ° C. Si el teixit s’asseca, s’ha d’amortir.

Consells importants

Per cultivar un cultiu d’arrel dolça d’alta qualitat cada any, necessitareu una llavor gairebé perfecta.

Consells d'agrònoms experimentats ajudaran els jardiners novells a no equivocar-se:Com conrear i quan collir llavors de remolatxa: una guia pas a pas i consells importants

 1. La varietat d’arrel escollida per plantar no ha de ser híbrida. Fixeu-vos en quines regions del país es recomana cultivar. Hi ha el risc que les llavors de remolatxa cultivades simplement no siguin adequades per al vostre clima.
 2. Les llavors només s’emmagatzemen en bosses de paper, ja que la llavor ha de respirar. En paper, celofà o paper gruixut, els grans es deterioraran simplement durant el període d’emmagatzematge.
 3. No collir llavors el primer any de la collita. El cas és que en els casos més freqüents apareix la tendència a la floració a la remolatxa quan les plantes de gelades estan gelades. La preservació de l’espècie és biològicament inherent a la planta, per tant en aquests casos es veu obligada a donar tota la seva força no al fruit, sinó al peduncle.

Sortida

Obtenir llavors d’una collita que t’agrada no és massa laboriós. No tingueu por de prendre el temps per preparar la llavor vosaltres mateixos. Les seves llavors seran diverses vegades més grans que les llavors comprades a la botiga i, en conseqüència, la collita serà més dolça, saludable, gran i d’alta qualitat. Com millor escolliu una planta per plantar llavors, millor seran les inflorescències resultants.

Informació interessant sobre com obtenir llavors de remolatxa saludables en aquest vídeo:

4 comentar
 1. Avatar
  Irina Viktorovna

  Una sola boltologia, sense cronometratge, sense tipus de llavors abans de la collita ...

  • Andrey Palych
   Andrey Palych

   Irina, gràcies pel vostre comentari, però potser no heu llegit l'article amb molta cura. La informació sobre l’hora de recollida es troba a l’article, a l’epígraf adequat. Tingueu en compte que el període de temps varia segons la regió:

   “La floració dels testicles comença a finals de juny i té una durada de 20 a 40 dies. La formació i la maduració dels grans s’acaba 25-30 dies després de la pol·linització de les flors.
   La maduració i el temps de collita es determinen pel color... Quan les beines de llavors són marrons i seques, el material de plantació està a punt per ser collit. Però és millor no esperar l'assecat complet ".

 2. Avatar
  Evgeniya

  Com entendre aquesta frase? "No recolliu llavors el primer any de la collita". Recolliré llavors a la tardor, però no puc sembrar a la primavera?

  • Andrey Palych
   Andrey Palych

   L’autor creu que és millor recollir-ne el segon any. El primer pot ser més feble. Podeu provar i plantar-les, és clar, però hi pot haver molt matrimoni.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors