Instruccions pas a pas: com cultivar una cirereta de feltre a partir d’una pedra a casa

La cirera de feltre pertany al gènere Plum. A l'exterior, és molt similar a una cirera corrent, però pertany a una espècie diferent i es creua amb préssecs, albercocs, prunes i prunes. El matoll va rebre el seu nom pel fet que les seves branques, fulles, pedicels i fins i tot els fruits estan coberts de pubescència que s’assembla al feltre.

La planta es propaga de manera vegetativa o generativa. L’última opció és la més popular, ja que no requereix habilitats especials per part del jardiner i permet obtenir abundants arbustos de floració i fructificació. Com fer créixer una cirereta de feltre a partir d’una pedra de casa, llegiu l’article.

És possible cultivar una cirera de feltre a partir d’una pedra

Instruccions pas a pas: com cultivar una cirereta de feltre a partir d’una pedra a casa

La planta, obtinguda a partir de material de plantació de llavors, sembla decorativa durant la floració i forma un gran nombre de fruits.

Si l'objectiu del jardiner és l'obtenció de plàntules varietals, utilitzeu un mètode vegetal de cultiu (retalls o capes). Al cap i a la fi, l’os sol resultar salvatge. Aquestes plantes tenen fruits més petits que tenen un gust diferent de la collita de la planta mare.

Malgrat això, el mètode de cria generativa no perd la popularitat, a causa dels seus avantatges:

 1. Aquesta és la manera més fàcil. No requereix edificis ni dispositius especials per crear les condicions necessàries (a diferència de l’empelt). Les plantes joves són fàcils de cuidar.
 2. Facilitat d'obtenir material de plantació. Els fosses de cirera són fàcils d’obtenir fins i tot de la trama d’un veí, recollint diversos fruits madurs d’un arbre.
 3. Alta germinació. La majoria de les llavors de cirera de feltre són capaces de germinar fins i tot sense preparació prèvia en camp obert, però en aquest cas triguen fins a tres anys a aparèixer els primers brots. A casa, les llavors germinen molt més ràpidament.
 4. Planters de qualitat. Les plantes cultivades a partir de llavors són resistents i tenen una immunitat més elevada que els arbustos obtinguts per mètode vegetatiu.
 5. Durada de vida més llarga que els talls. Es creu que les cireres de feltre tenen una vida útil de deu anys. Tanmateix, jardiners experimentats asseguren que la poda rejovenidora pot estendre aquest període per a les cireres de feltre cultivades amb llavors.

Aquest mètode de reproducció també presenta desavantatges. El més important d’aquests és que les cireres picades rarament conserven característiques varietals. Normalment resulta salvatge. Un altre desavantatge d’aquest mètode de criar cireres de feltre és la fructificació posterior.

La cirera de feltre salvatge florirà i donarà fruits. El més important és que al lloc hi ha plantes amb les quals es contaminarà (pruna, albercoc, préssec, cirera). No són adequats altres tipus de cireres.

És interessant! A la Xina (llar de la cirereta de feltre), la majoria dels jardiners prefereixen cultivar una collita a partir de llavors, ja que és la forma més senzilla de criar-la d'aquesta manera.

La planta comença a donar fruits 3-5 anys després aterratge... El moment de la fructificació depèn de la formació correcta.

Selecció de llavors

Instruccions pas a pas: com cultivar una cirereta de feltre a partir d’una pedra a casa

És important propagar les cireres de feltre a partir de material de sembra d’alta qualitat. Per recollir-lo, es tria un arbre saludable sense branques mortes, signes de malaltia i danys de plagues.

Es prefereixen plantes amb major rendiment i fruits grans.Les millors plantetes creixen a partir de les seves llavors.

Les fruites per obtenir material de plantació han d’estar plenament madures, d’un color uniforme, sense signes de danys per les plagues i malalties, de la forma correcta.

Es netegen els ossos de polpa, es renten a l’aigua corrent i s’examinen perjudicis i signes d’infecció. Es descarten tots els exemplars amb taques, color irregular i forma irregular.

Consells! Collita dues vegades més llavors que el nombre desitjat de plàntules. Al cap i a la fi, no totes les llavors germinen, i només caldrà deixar els brots més forts dels brots que han eclosionat.

S'asseca el material de planta net. Després es col·loquen en bosses de tela i paper, en les quals es guarden fins a la plantació.

Preparació de material de plantació

Instruccions pas a pas: com cultivar una cirereta de feltre a partir d’una pedra a casa

Per tal que les llavors germinin ràpidament, és important preparar-les adequadament per a la plantació. Per això:

 1. Les llavors de cirera es remullen en una solució de color rosa clar de permanganat de potassi durant 6 hores, i després s’escorre el líquid i s’aboca el material de plantació amb aigua a temperatura ambient. El remull té una durada de 4 dies. Cada dia es drena l’aigua i es substitueix per aigua neta.
 2. Es col·loca un drap humit a la part inferior del recipient amb una tapa, s’aboca una capa de sorra al damunt o s’hi posa molsa. Es rega el substrat. Es posen pous de cirera i es recobreixen amb una barreja de molsa i sorra.
 3. Es tanca el recipient amb una tapa i es posa a la nevera. En aquestes condicions, el material de plantació es conserva fins a la plantació.

Aquesta preparació accelera la germinació de les llavors. Les plantes amb major resistència a les gelades creixeran a partir de llavors endurides.

Plantar fosses de cireres a casa

Es recomana plantar llavors al desembre o febrer. Després brotaran a la primavera. Abans de plantar, el material de sembra es conserva a la nevera.

Nota! Els jardiners sovint planten llavors preparades directament a terra oberta a la primavera o a la tardor. En aquest cas, una quantitat molt menor de material de planta germina que quan es cultiva a casa. Alguns d’ells moren durant el procés de creixement. Però els planters cultivats són altament resistents a factors ambientals negatius.

Selecció i preparació de contenidors i terra

Per tal que les plantetes creixin en condicions còmodes i no emmalalteixin, és important preparar adequadament la terra i els contenidors per plantar. Aquesta etapa té alguns matisos.

Es recomana plantar les llavors en envasos individuals, ja que en un quadre comú la distància entre ells hauria de ser com a mínim de 20 cm. Es poden tractar tant de flors com de materials improvisats (tasses de plàstic, estris de productes semielaborats, etc.). És imprescindible tenir forats de drenatge a la part inferior dels pots.

Els contenidors es desinfecten: es remullen en una solució de color rosat fosc de permanganat de potassi o s’esterilitzen amb aigua bullent.

El sòl s’utilitza universal o bé prepareu tu mateix la barreja. Per preparar el sòl, barregeu:

 • terra de jardí (en la qual creixerà un arbre adult) - 2 parts;
 • mullein - 1 part;
 • humus: 7 parts.

Agafeu 10 g de sulfat de potassi i nitrat d'amoni, 12 g de superfosfat i 12 g de calç. Tots els ingredients es barregen bé. S'utilitza el drenatge: petxines, argila expandida, grava fina, etc.

Tant el sòl com el drenatge es desinfecten: es calcinen al forn o es regen amb una solució de color rosat fosc de permanganat de potassi.

Nota! En lloc d'una barreja de sòl nutritiva, s'utilitza sovint una barreja de sòl de jardí i perlita per conrear planters de cireres. Els ingredients es prenen en proporcions iguals.

Instruccions de plantació

No és difícil plantar fosses de cireres al sòl. El principal és seguir les instruccions detallades:

 1. A la part inferior del recipient s’aboca 5 cm de drenatge. La resta del volum s’omple amb barreja de sòl.
 2. Els ossos es planten en un recipient fins a una profunditat de 2-3 cm i es cobreixen de terra.
 3. El sòl està humitat.
 4. L’olla amb els conreus es cobreix amb paper d’oli i es treu al parament de la finestra.

L’olla de llavor es ventila diàriament durant 15 minuts. El sòl s’humiteja a mesura que s’asseca.Després que apareguin els brots, el temps d’aire s’incrementa, i tot seguit es desmunta l’hivernacle.

Nota! Els primers brots apareixen un mes després de plantar fosses de cireres.

Atenció a la plantació a casa

Instruccions pas a pas: com cultivar una cirereta de feltre a partir d’una pedra a casa

És important cultivar planters de cireres, respectant les regles de cura. Es mostren:

 1. Reg. El sòl s’humiteja a mesura que s’asseca la capa superior. Utilitzeu aigua a temperatura ambient.
 2. Afluixament. Després de cada reg, es deixa anar el terra per destruir l'escorça terrestre. És convenient fer-ho amb una forquilla.
 3. Vestit superior. Quan es forma la primera fulla veritable, s’aplica la primera alimentació. S'utilitza fertilitzant potassi-fòsfor. La segona vegada que les cireres s’alimenten en un mes.
 4. Aspersió amb aigua a temperatura ambient.

Les cireres es fan bé a temperatura ambient. És desitjable que l’habitació estigui humida.

Si la planta no s’ha plantat a l’aire lliure a la tardor, s’utilitza un humidificador per crear condicions òptimes a l’hivern. És recomanable traslladar l’arbre a una habitació fresca.

Dues setmanes abans de trasplantar-se a un lloc permanent, es recomana treure l'arbre a l'exterior, augmentant gradualment el temps dedicat allà. Això ajudarà la planta a adaptar-se més ràpidament a les noves condicions.

Trasplantament de plantes al sòl

Les plantetes són trasplantades a terra quan la seva alçada arriba als 60 cm. Amb una cura adequada, això passa a la tardor. Això es fa al setembre perquè la planta tingui temps d’arrelar-se.

Nota! Alguns cultivadors fan créixer cireres a casa en forma de bonsai. Fins i tot en aquesta forma, és capaç de donar fruits.

Preparació del sòl

La cirera de feltre adora sòls fèrtils i fluixos amb una acidesa neutra. Per a la planta, adopten zones del jardí ben il·luminades i protegides pel vent.

Consells! Les cireres de feltre es planten especialment a prop de tanques, com a tanca, a prop de les façanes de les cases. Aquesta planta reforça els edificis.

3-4 setmanes abans de plantar les plàntules, es prepara un lloc: s’excaven, es netegen de males herbes, es regen amb una solució calenta de sulfat de coure.

Prepareu forats amb un diàmetre i una profunditat de 40 cm. Al plantar diverses plàntules, els forats es troben esglaonats a una distància de 2-3 m. No es recomana espessir les plantacions, ja que augmenta la probabilitat d'infecció de cireres de feltre amb malalties i plagues en el futur.

El sòl tret del forat es barreja amb 5 kg de fems podrits, 20 g de sulfat de potassi, 35 g de superfosfat. Tots els ingredients es barregen bé.

Al forat preparat, s’aboca un cubell de solució de rosa clar de permanganat de potassi... Quan s'absorbeix el líquid, s'aboca sobre la part inferior del forat una capa de drenatge amb un gruix d'almenys 5 cm.

El següent pas és omplir el forat amb una capa de terra de 15 cm. Es posa una plàntula al recés juntament amb un munt de terra treta de l'olla. L’espai lliure s’omple amb una mescla nutritiva de sòl, que es veu modificada.

Les plantes són regades amb aigua calenta i assentada, gastant 1-2 galledes per planta. Si el sòl s’ha assentat, afegiu més terra.

El sòl al voltant de les cireres està mulat amb humus, torba, fenc o palla.

No cal regar la planta a la tardor. Si la tardor és sense pluges, les plantes es regen abans de l'hivernada.

És millor preparar planters joves per a l’hivern. Per això, es treuen les fulles caigudes i altres residus vegetals al voltant de l'arbre. Coloqueu la capa més gran possible de mantell. A l’hivern, es recomana cobrir l’arbust amb neu.

Possibles errors de jardineria

Quan creixen cireres de feltre, els jardiners sovint s’equivoquen. Els més comuns es presenten a la llista:

 1. Ignora la desinfecció del material de plantació i del sòl quan es cultiva una plàntula a partir d’una llavor. Es tracta del sòl i de les llavors infectades que sovint causen infecció de plantes amb malalties fúngiques.
 2. Regatge excessiu de plàntules. El líquid estancat és la principal causa de la infecció de les plantes negres.
 3. Ús de formigó aixafat com a drenatge. Aquest material canvia la composició del sòl, fent-lo inadequat per al cultiu de la cirera.
 4. Afegint torba vermella al sòl per sembrar fosses de cireres. La torba bruna de morada elevada augmenta significativament l’acidesa del sòl, per tant es preferix la torba negra de terra baixa.

No és necessari transferir planters de cireres a terra oberta a la tardor del mateix any en què es van començar a conrear. Si les plantes no han assolit la mida desitjada, el trasplantament a un lloc permanent es posposa fins a la primavera següent o tardor.

És interessant:

Les millors varietats de cirera de Rússia central

Les varietats de cireres més productives i delicioses

Cirera híbrida cirera cirera miraculosa

Conclusió

El cultiu de plantes de cirera a partir de llavors és la forma més popular de propagar aquest cultiu. El resultat no serà pitjor que amb la propagació vegetativa. De fet, fins i tot des d’un arbre salvatge, es poden collir més de 10 kg de fruita per temporada. Hi ha la possibilitat que la planta conservi les característiques varietals.

El propi procés de cultiu no requereix habilitats especials del jardiner. Tota la cura dels brots es redueix a regar, afluixar, ruixar i adobar. El planter és igualment fàcil de cultivar tant a casa com a camp obert. El principal és seguir les instruccions pas a pas, seguir les normes bàsiques per sembrar llavors i trasplantar una plàntula cultivada a un lloc permanent.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors