Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció

L’ordi és el cultiu agrícola més antic cultivat per a aliments, pinsos i necessitats tècniques. Es refereix a cereals nutritius. Com a resultat del seu processament, farina, ordi perlat i escamas, s’obté una beguda semblant al cafè. S'utilitza sovint a la cervesa.

Quines són les seves principals característiques i quines són les varietats més populars, considerarem més endavant.

Característiques de l’ordi

L’ordi és una planta perenne o anual amb 40 espècies, pertany al gènere Hordeum de la família de les peaceae de bledes (Gramineae).

Descripció de la planta

La inflorescència té una orella de 10 cm de longitud i consta d’una fina canya de colze plana. Diverses flors creixen als costats, depenent de la varietat.

El fruit és un fruit de tres parts oblongat i no obert: embrió, membranes, endosperma. Tiges amb nodes ben desenvolupats i fulles planes. La cultura floreix a principis d’estiu, al final de la temporada que cullen.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció

Propietats i composició químiques

El gra d’ordi conté 65-69% hidrats de carboni, 21% greixos, 7-17% proteïnes, aproximadament 5% fibra, 1,5-2,5% cendra.

La composició també és rica en components nutritius i beneficiososentre els quals:

 • cel·lulosa;
 • àcids;
 • midó;
 • enzims: proteasa, amilasa, peroxidasa i altres;
 • Vitamines B;
 • minerals - Ca, Mg, K, P, Fe;
 • sal.

Varietats d’ordi: descripció, característiques, diferències

L’estructura d’una espiga d’ordi és diferent a la d’altres espigues... La seta principal, que es troba a la ranura dels grans membranosos de la seva base, és de pèl llarg o de pèl curt segons el grau de pubescència.

Cada cornisa conté tres espigues... Una o les tres orelles creixen i donen fruit. Tenint això en compte, l’ordi es divideix en tres subespècies.

Ordi de diverses files (vulgare)

Cultiu de primavera anual originari de l'Àsia oriental... L'espiga consta de sis fileres de grans, amb el cabdell principal de pela curta. Tres espiguetes de fructificació completament desenvolupades es troben a la cornisa de la base de la punta. Les orelles es distingeixen per colors grocs, negres, marrons, compactes i longitud diferents. Els grans estan oberts o recoberts d’una pel·lícula, els mitjans estan ordenats simètricament, i els laterals aleatoris.

Important! L’espècie es caracteritza per resistència a la sequera, resistència al fred, alta productivitat.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Orella d’ordi de diverses files

La vista de diverses files es divideix en dos grups per densitat:

 • correctament de sis fileres, on els espinquets densos de la secció formen l'hexàgon correcte;
 • incorrectament de sis fileres: són espiguetes soltes que formen una forma tetraèdrica (quadrada o rombe).

Ordi de dues fileres

Cultura herbàcia anual originària d’Àsia central... Inclou varietats de primavera i hivern. Planta amb palla erecta, des de mig metre fins a un metre d’alçada, orelles planes lineals de negre, marró o groc.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Orella d’ordi de dues fileres

Espigues espel·lades o furkatny, que porten tendals rectes, llargs i enfilats... Els grans són pel·lícules, grogues o negres, recollides en tres espiguetes situades a la cornisa de la vareta. D’aquestes, només l’oïda mitjana dóna fruit. La seta principal és de pèl llarg.

Intermedi

Rar. La cornisa de l'espígel conté d'un a tres espigelets fructífers; el filet es desenvolupa de sis files. El tipus d’ordi intermèdia no té valor de producció.

Interessant per la cultura:

Com fer malta d’ordi a casa

Receptes senzilles de lluna morena

Els avantatges i els perjudicis d’una beguda de cafè elaborada amb ordi i sègol

Varietats

Ara aprofundim en varietats específiques d'ordi.

A Internet, en fòrums temàtics, els residents d’estiu solen fer preguntes diferents: què és l’ordi de Despina i l’ordi de Pamyati Chepelev, una descripció de la varietat Explorer, Kalkul, Prairie, Beatrice, Nur, les característiques de la varietat Raushan, les ressenyes de l’ordi canadenc, etc. Ens centrarem en els principals i compartirem amb vosaltres informació útil sobre les varietats més populars.

Varietats d'hivern

Tolerir malament els canvis bruscos de temperatura en els períodes d’hivern i tardor... Es sembren al setembre, quan la temperatura mitjana diària de l’aire arriba a + 11-12 ° C. La sembra abans disminueix el rendiment de les collites.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Ordi d'hivern Dobrynya 3

Recomanat per al cultiu en regions amb hiverns suaus... Segons la varietat i la regió de creixement, la temporada total de creixement és de 230-290 dies. S'utilitza com a aliment proteic per al bestiar, en la producció de cereals i la indústria cervesera.

És interessant. A la primavera, les varietats d’hivern es desenvolupen més ràpidament i produeixen conreus anteriors que les varietats de primavera.

Les varietats més populars:

 1. L’arca... Té un alt contingut en proteïnes, el pes de 1000 grans és de 52 g. El gra és lleugerament pubescent, resistent a la vessament. Madura 275 dies després de la sembra, rendiment - 64 kg / ha.
 2. Selena Star... Es va registrar una varietat de gran rendiment, un rendiment de 78 kg / ha. La tija arriba a 1 m d'altura, el període de maduració és de 285 dies. El gra és resistent a malalties i vessament, el pes de 1000 grans és d’uns 47 g.
 3. Molt treballador... Alt contingut en proteïnes. El rendiment és de 60 kg / ha, maduració - 288 dies després de l’emergència. Tolerant amb la sequera. El pes de 1000 grans és de 44 g, l’alçada de la tija és d’uns 1 m.
 4. Dobrynya 3... En condicions favorables, aconsegueixen el rendiment màxim - 99 c / ha. La planta assoleix una alçada de 95 cm, resistent a la floridura en pols i al rovell nan. Pes de 1000 fruites 42 g.
 5. Arqueta... Els espigelets tenen una longitud de 6 cm, les tiges són resistents a l’allotjament i a la sequera. Els grans maduren en 276 dies, rarament estan exposats a malalties, el pes és de 1000 peces. - 41 g.
 6. Rostov 55... La tija fa 85 cm d'alçada, la longitud de l'orella de 5 cm. La planta és resistent a les malalties, el cultiu es cull en 270 dies, el rendiment mitjà és de 45 c / ha. La massa de 1000 grans és petita, només 38 g.
 7. Prikumsky 50... Varietat amb un període de maduració primerenca - 225 dies des del moment de la germinació. Sota les regles de rotació del cultiu, el rendiment és de 60 c / ha. La tija creix 80 cm d'alçada, l'espiglet té 5 cm de llarg. El pes del gra és de 0,042 g.
 8. Babilònia... Varietat d'alt rendiment amb alt contingut en proteïnes i major resistència a les malalties. Pes del gra 0,046 g. Productivitat 90 kg / ha, madura al cap de 250 dies.
 9. Skorokhod... Resistent a malalties de fulles conegudes, madura després de 220 dies. El rendiment assoleix els 80 kg / ha, el pes del gra és de 0,040 g. L'alçada de la tija no és superior a 1 m, l'oïda és de color groc palla.

Varietats de primavera

Els graats i la farina es fan amb ordi de primavera... Quan no s’utilitza el forn en forma pura, no s’utilitza, es barreja amb blat i farina de sègol en una quantitat del 20-25%. El gra s’utilitza per alimentar cavalls i porcs i s’utilitza en la producció d’alcohol i cervesa.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Orli de primavera Helios

Varietats i híbrids famosos:

 1. Vescomtat... Híbrid de tipus farratge intraespecífic amb una tija buida erecta de gruix mitjà, la temporada de creixement és de 73-127 dies. Gra amb un pes de 0,042-0,054 g amb un alt contingut en proteïnes. La velocitat de la collita és de 70 kg / ha. Resistent a malalties i sòls i canvis climàtics.
 2. Vakula... Es diferencia en un període de maduració primerenca - 100 dies. El rendiment és de 7 t / ha. Tolera bé el transport, és resistent a les malalties i al canvi climàtic. Els grans són de gran film, grans, amb un pes de 0,06 g, amb un baix contingut en proteïnes, per la qual cosa s'utilitzen en l'elaboració de cervesa.
 3. Mameluke... Es desenvolupa intensament en les etapes inicials del creixement a causa de la seva alta sensibilitat fotoperíodica.La resistència a l’allotjament és mitjana, però malgrat això s’inclou a la llista russa de varietats valuoses. El gra s’utilitza per a farratges i per a la producció de cereals. La productivitat augmenta a les primeres dates de sembra, el rendiment és de 68-70 c / ha.
 4. Duncan... Criat al Canadà. Degut al seu alt rendiment i capacitat de germinació, es cultiva a tot el món. La tija forta proporciona resistència a l’allotjament i la sobremotivació. El pes del gra és de 0,049 g, el rendiment arriba a 8 t / ha.
 5. Priazovsky 9... Una varietat plàstica resistent a la sequera inclosa a la llista russa de varietats valuoses. Té una breu temporada de creixement: 80-82 dies, rendibilitat 42-63 c / ha. Resistent a la floridura en pols, al rovell nan i a la majoria de plagues. Pes del gra 0,045-0,055 g.
 6. Bruc... L’alçada de la tija és de 80-85 cm, els grans són allargats, fins i tot, amb un pes de 0,046 g. Resistent a la sequera, madura en 85 dies, produeix 48 kg / ha.
 7. Helios... Les seves característiques són similars a Vakula, amb una qualitat de gra més elevada i un rendiment més gran. El període de maduració és de 90-93 dies, el rendiment és de 49 kg / ha.

Llegiu també:

Com germinar l’ordi a casa i per a què serveix

Aneu amb compte amb el gluten: l’ordi el conté?

Varietats de gran rendiment

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Decoració d’ordi amb gran rendiment

De varietats de primavera i hivern els més productius són:

 1. Digne... L’alçada de la tija és d’1 m, el gra de color groc, allargat, amb un pes de 0,043 g. Es caracteritza per una major resistència al fred i a les malalties. La collita es cull en 270 dies, la productivitat és de 100 kg / ha.
 2. Helios... Fruit en 95 dies, resistent a allotjament, vessament i malalties. Pes del gra 0,05 g, alçada de la tija 80 cm. Productivitat 89 kg / ha.
 3. Mikhailo... La varietat amb tija d'un metre és adequada per al cultiu a totes les regions, produeix 95 kg / ha, madura en 250 dies. El gra és rodó, gran, amb un pes de 0,05 g.
 4. Elf... Nucs que pesen 0,055 g amb un alt contingut en proteïnes. Madura en 95 dies, no es desglaça, el rendiment arriba a les 9 t / ha. La planta és tolerant a la sequera.

Varietats de cervesa

S'utilitzen varietats de gra de gran qualitat a la cervesa... En total, els criadors han criat diversos centenars de varietats d'ordi malteres, cadascuna produint un conreu només en una determinada zona climàtica. Els agricultors europeus cultiven varietats hivernals de sis i dues files, a Rússia es dóna preferència als cultius de primavera.

Important! No és desitjable emprar ordi amb un contingut proteic inferior al 9%, ja que produeix una cervesa amb una escuma feble.

Quines són les varietats d’ordi, les seves característiques i descripció
Quench amb ordi maltingent

El més comú:

 1. Bios 1... Tija 0,8 m d'altura, gra 0,054 g amb alt contingut en proteïnes. Resistent a la majoria de malalties conegudes, madura 100 dies després de la sembra, produeix-49 kg / ha.
 2. Viatger... Grans grans allargats que pesen 0,052 g. La tija és resistent a l’allotjament i a les malalties. Les madures en 80 dies s’obtenen 33 centenars de la collita per hectàrea.
 3. Ginebra... Tija robusta, 85 cm d’alçada amb espiga de 8 cm Resistent al canvi climàtic. Recollir 90 c / ha 85 dies després de l’emergència.
 4. Eiffel... Els espigelets cilíndrics produeixen un rendiment de 4 t / ha al cap de 89 dies. La tija no és propensa a allotjar-se, sinó que es caracteritza per una major immunitat davant les malalties.
 5. Scarlett... Orella de baixa densitat, fluixa. Pes de cariops 0,05 g. Recomanat per al cultiu en regions amb sòl negre. Productivitat 6,5 t / ha. La neteja es realitza al cap de 90 dies.
 6. Consita... Collita en 80 dies, rendiment: màxim 88 kg / ha. Espinelles amb floració cerosa, pes de gra: 0,055 g. La varietat és resistent a l’allotjament, no susceptible de fumar el cap.

Conclusió

En triar una varietat per al cultiu, es determinen amb el propòsit de conrear, tenir en compte la regió per al cultiu i el volum necessari de la collita prevista.

Les varietats de primavera són adequades per a fins alimentaris. S’han desenvolupat varietats especials per fer cervesa. Una elecció competent us permetrà obtenir un producte d'alta qualitat adequat per a la realització de la tasca: obtenció de gra per a la indústria alimentària, aliments o altres finalitats.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors