Quin tipus de planta és ordi: descripció i característiques

L’ordi és un gènere de plantes de la família Myatlikov, que es va conrear fa almenys 10 mil anys. El gra té propietats beneficioses i nutritives. S'utilitza en aliments tant per a humans com per a animals, s'utilitza en cervesa, cosmetologia i medicina alternativa.

Moltes varietats d’ordi són sense pretensions, resistents a plagues, malalties i condicions meteorològiques adverses. A continuació, coneixereu més informació sobre aquestes funcions.

Característiques biològiques de l’ordi

Entre els diversos tipus d’ordi s’hi troben una, dues i plantes autopolinitzants perennes.... L’ordi comú és un gra de conreu molt estès. La resta d’espècies són silvestres o rarament conreades.

Plantes assolir una alçada de 30-60 cm, varietats cultivades - fins a 90-100 cm... Tiges glabres i rectes amb nodes ben desenvolupats. Les fulles són planes, 30 cm de llarg, 2-3 cm d'ample El sistema radicular és fibrós i està ben desenvolupat. Les espigues són de quatre o hexagonals, de 10 cm o més d'alçada, 1,5 cm d'ample. El cereal floreix a principis d’estiu, dóna fruits a finals d’agost.

Quin tipus de planta és ordi: descripció i característiques

Com és el gra i quina inflorescència té l’ordi? El gra és majoritàriament de color groc clar, de longitud –entre 8-10 mm d’amplada– de 2-4 mm... La inflorescència del cereal és una oïda complexa. La canya en si és forta, hi ha tres espiguetes assegudes. Les escales de flors exteriors són de color groc, negre o taronja.

Composició i propietats útils

L’ordi té una rica composició química, consulteu la taula per obtenir més detalls.

Nom La quantitat de substància en 100 g del producte (a partir del valor diari)
proteïnes 10,96%
greixos 3,48%
hidrats de carboni 39,44%
fibra alimentària 72,5%
vitamina B1 28,8%
vitamina B2 10,3%
vitamina B6 19,8%
un àcid nicotínic 25,8%
àcid pantotènic 9,8%
magnesi 35,4%
ferro 20,3%
seleni 46,0%
fòsfor 38,6%
potassi 14,6%
coure 51,5%

Contingut calòric de 100 g de producte és de 288 kcal.

Quin tipus de planta és ordi: descripció i característiques

Com creix

Es triga fins a tres mesos de mitjana a madurar l’oïda.... La temperatura favorable per a la plantació és de + 1 ... + 3 ° C, però el gra madura només a + 20 ° C. Les varietats que creixen a temperatures més baixes estan destinades a les regions del nord i de l’alta muntanya de Rússia. En un entorn confortable, el gra assoleix 8 mm de longitud.

A propòsit. L’ordi es conrea a Rússia, Bielorússia, Ucraïna i més enllà del Cercle Àrtic. En estat salvatge, el cereal es troba des del Tibet fins al nord d’Àfrica.

Tipus i varietats

Agrònoms Subdivideix l’ordi en aquests tipus:

 1. Primavera - s’utilitza per obtenir l’ordi i la perla, farina i cafè substitut. Es considera que aquest tipus de gra és un cultiu primerenc, per tant es sembra en determinats moments per no perdre una part impressionant de la collita. El cereal de primavera és resistent a les plagues.
 2. Hivern - resistent a la sequera, té una curta temporada de creixement: madura 10–12 dies abans que el blat d’hivern. El conreu té bones qualitats de farratge i un gran rendiment de gra. Aquest ordi s'utilitza per a la producció de farina, cereals, però el gruix del gra cultivat s'utilitza per a farratges. Inconvenient cereal d’hivern - falta de resistència al fred: la planta mor a temperatures inferiors a -12 ºC.

Varietats populars

Les varietats més populars tals:

 1. Priazovsky - té una mata semiconstruïda i una orella cilíndrica de mida mitjana. Mitja temporada: la temporada de creixement és de 71 a 87 dies. La varietat és resistent a la sequera i a diverses plagues. Té un alt valor nutritiu. Distribuït per tota Rússia.
 2. Helios - Els arbusts són erectes, amb una alçada de 70 a 80 cm. La varietat presenta una gran resistència a la sequera i una productivitat estable en diferents zones latitudinals.A partir d’una hectàrea de llavors plantades, es recol·lecten una mitjana de 8.000 kg de cereals. Recomanat per al cultiu a la regió de la Terra Negra Central.
 3. Mameluke - Té una orella cilíndrica llarga de color groc palla, espines dentades allargades. La varietat es va criar al territori de Krasnodar creuant Triumph i Tempo. Ordi de maduració primerenca: madura en 65-85 dies. S'inclou a la llista de varietats de qualitat valuosa, té un rendiment elevat, tolera bé la sequera.
 4. Duncan - es va desenvolupar amb nanotecnologia al Canadà el 2012. S’utilitza tant per a la producció de cereals com per a l’alimentació del bestiar. L’ordi fa 100 cm d’alçada i presenta 14 tiges. El nombre de grans d'una oïda és de més de 250 peces. L’ordi canadenc s’ha sembrat durant deu anys seguits, mentre que no perd les seves propietats beneficioses. La planta tolera bé la sequera, resistent a + 60 ° C, resistent a malalties fúngiques, pluja àcida i salinitat del sòl. Duncan odia les males herbes.
 5. Quin tipus de planta és ordi: descripció i característiquesVakula (foto a la dreta): arbusts semi-erigits, de 70 a 80 cm de longitud. El cultiu s'adapta fàcilment als diferents tipus de sòls, proporciona una bona germinació. El rendiment mitjà de la regió de la Terra Negra central és de 33,7 c / ha. La temporada de creixement és de 69 a 85 dies. Els grans emmagatzemen fins a un 13% de proteïnes. La varietat s’utilitza principalment en la cervesa i en l’alimentació del bestiar.
 6. L’arca - ordi d’hivern. Arbusts semi-erigits, orelles cilíndriques curtes. La varietat madura en 275 dies. Productivitat - 64 kg / ha. Resistent a vessament, allotjament, moderadament susceptible a la sequera. Els grans contenen un 13,3% de proteïna. Recomanat per a la regió del Caucas del Nord.
 7. Selena Star - presenta arbustos semi-escampats i orelles cilíndriques semieretes. Arriba a 1 m d'alçada. La varietat és resistent a moltes malalties i plagues, no és propensa a la vessament. El període de maduració és de 285 dies.
 8. Borisfen - matolls de mitjana alçada (94–100 cm), orelles amb una feble cera cerosa o sense. Productivitat - 75 kg / ha. Els grans són rics en proteïnes. La varietat té una forta immunitat davant les malalties. Maduració del gra en 288 dies.

Preneu una nota:

Com fer malta d’ordi

Receptes de lluna morena

Com germinar l’ordi i per a què serveix

Característiques beneficioses

La composició rica d’ordi el converteix en un aliment saludable valuós... Les principals propietats del cereal:

 • activa el cervell, reforça el sistema nerviós;
 • millora el metabolisme;
 • disminueix els nivells de colesterol en sang;
 • neteja suaument i acuradament el cos de toxines i cos;
 • fa que la pell sigui suau i elàstica;
 • alenteix el procés d’envelliment;
 • reforça les dents, els ossos i les ungles;
 • afavoreix la pèrdua de pes i el manteniment de pes;
 • amb un ús regular, augmenta la immunitat, té un efecte tònic;
 • té un efecte diürètic, expectorant i antiinflamatori.

S'utilitza una decocció de cereals quan malalties inflamatòries del tracte gastrointestinal.

Quin tipus de planta és ordi: descripció i característiques

Aplicació

El cereal s’utilitza per a la fabricació d’ordi i perles., cadascun dels quals és ric en fibra, vitamines i minerals.

La planta conté una gran quantitat de proteïnes i hidrats de carboni, per la qual cosa s’utilitza sovint com a aliment per a mascotes. L’ordi s’utilitza en aquestes indústries:

 • cosmetologia: suavitza les arrugues, reforça i hidrata la pell;
 • medicina popular: per al tractament de patologies gastrointestinals (gastritis, colitis, úlceres estomacals i duodenals), per a malalties ginecològiques, tos, mal de gola, alta temperatura com a agent antipirètic;
 • la cervesa: com un dels ingredients d’una beguda alcohòlica.

Els plats amb l'addició d'ordi o perla tenen un sabor especial... Per tant, el cereal s’afegeix a sopes i plats secundaris (sobretot a les llars d’infants, escoles i hospitals).

Danys i contraindicacions

Amb un processament inadequat, emmagatzematge o ebullició de grans, el producte pertorba el tracte digestiu, pot provocar intoxicacions. Per exemple, a una habitació humida, els estafilococs i altres bacteris patògens es multipliquen a la planta.

Important! El cultiu de cereals està contraindicat per al seu ús en cas de la seva intolerància individual, en particular al gluten (el seu contingut en ordi és fins al 2,3%).

Conclusió

L’ordi és un conreu que s’utilitza en diverses indústries: per a la fabricació de cereals i farina, com a farratge per al bestiar, en cosmetologia, medicina popular i cervesa. La rica composició química dels grans els fa útils i nutritius per als humans.

Moltes varietats d’ordi són resistents a la sequera, la calor, diverses plagues i malalties. El cereal és sense pretensions i resistència, el més important, quan es cultiva, és eliminar periòdicament les males herbes i evitar l'exposició a baixes temperatures.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors