Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Les malalties de l’albergínia, com els atacs de plagues d’insectes, poden matar plantes i deixar hostes sense conreus. Per fer front eficaçment a les malalties, heu de conèixer els primers signes i mètodes de tractament. A més, no us oblideu de la prevenció: aquest és el millor remei contra infeccions i plagues.

A l’article trobareu descripcions, causes i símptomes de les malalties d’albergínies més habituals amb fotografies i apreneu a tractar les malalties.

Com entendre si les albergínies estan malaltes

Qualsevol canvi en la forma i el color del tronc, les fulles, les flors i els fruits d’una planta és un motiu greu per parar atenció a la salut de les plantacions. L’aparició de taques és un altre signe que no es pot ignorar. Si l’albergínia es posa malalta durant el període de floració les flors es contrauen, s’assequen i s’apaguen.

Les malalties fúngiques són les més freqüents i es poden tractar eficaçment. També es poden tractar infeccions bacterianes. Les malalties víriques són contagioses i són difícils de curar. Es lluiten contra, destruint els arbustos malalts, desinfectant les eines del jardí.

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Causes de malalties

Al ser una planta termòfila, l’albergínia exigeix ​​tenir cura. Qualsevol desviació de les normes de la tecnologia agrícola comporta plantacions dèbils i malalties posteriors:

 1. Falta llum solar. Cada període de desenvolupament de l’albergínia requereix una certa quantitat de llum. De manera que, per a planter, la durada òptima de les hores del dia és de 10 hores, en cas contrari la planta seca i es posa malalta. Els arbustos on maduren els fruits també necessiten prou llum solar. Plantar arbustos es fa millor al sol assolellat del lloc. Les albergínies no creixen ni es desenvolupen a l’ombra.
 2. Escassetat d’aigua. No permetis que el sòl s’assequi ni s’enfosqui. Les plàntules necessiten regar tres vegades per setmana. A la calor, cada dos dies. Els regos amb fruites madures es regen una vegada per setmana, aproximadament 4 litres d’aigua per arbust.
 3. Regar amb aigua massa freda. Causa no només malalties, sinó també la mort de la planta. El motiu és la manca de calor necessària per al ple creixement i desenvolupament. El sistema radicular és actiu exclusivament en sòls càlids. L’aigua escalfada al sol s’utilitza per a reg.
 4. Manca de nutrients. La falta de potassi fa que les fulles s’arrosseguin i aparegui una vora marró a les vores. Un canvi en el seu color a un color més clar indica una deficiència de nitrogen. Les fulles que s’esten cap amunt indiquen una manca de fòsfor. L’absència d’algun dels elements és una nutrició inadequada de la planta, cosa que provoca un debilitament del sistema immune.
 5. Altres raons inclouen insectes, que no només mengen plantes, sinó que també actuen com a portadors d’infeccions.

Malalties de l’albergínia i els seus símptomes

Inicieu la lluita contra qualsevol malaltia de manera puntual. Com més aviat es notin els signes de la malaltia, més lluita tindrà, la recuperació més ràpida i la fructificació es restablirà. Considereu les malalties de l’albergínia amb fotos i com tractar-les.

Enrotllant les fulles

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Les fulles d'albergínia enrotllades indiquen:

 1. Reg insuficient.La humectació del sòl s’ha de realitzar tan aviat com la seca de la capa superior.
 2. Deficiència de nutrients. 1 cullerada la cendra que hi ha a sota de cada matoll ajuda a desfer-se de les fulles deformades.
 3. Excés de fertilitzant amb poc reg. Si el sòl està saturat de nitrogen, fòsfor i potassi, i el reg és pobre, les fulles comencen a enrotllar-se i s’assequen. En aquest cas, la fertilització es cancel·la i augmenta el nombre de regs.
 4. Canvis en la temperatura o la humitat del sòl. Al adaptar-se, la planta redreçarà les seves fulles sense ajuda.

Negre

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Una infecció per fongs que ataca plantes joves. Es manifesta com una franja fosca a la part inferior de la tija. El tronc s’asseca en aquest lloc i l’albergínia mor. El factor provocador és l’excés d’humitat al sòl, que contribueix al desenvolupament del fong.

Una planta afectada per una cama negra no es pot curar... Es retira i es tracta el sòl amb una solució de permanganat de potassi, "Maxim", "Previkur". Per eliminar l’excés d’humitat, ruixeu la terra amb una petita quantitat de sorra.

Els mètodes populars de lluita inclouen ruixar amb infusió de pells de ceba i processar el sòl amb cendra un cop per setmana.

Fulles grogues

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

El groc de les fulles pot aparèixer tant en planters com en plantes adultes. L'absència d'altres signes indica:

 • humitat insuficient del sòl;
 • manca de potassi i nitrogen;
 • utilitzar aigua freda per regar;
 • sòl inadequat per a planters.

Mesures preventives: aplicació puntual i dosificada vestit superior, plantant planters en sòls àcids i esterilitzats.

Important! Fullatge groc, acompanyat d’altres signes, sempre indica la presència d’una malaltia a la planta. L'absència de símptomes addicionals indica una violació de les normes de la tecnologia agrícola.

Taca negra

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Una malaltia bacteriana perillosa que afecta les albergínies en qualsevol etapa del desenvolupament. L’alta humitat és la causa principal de la malaltia.

Els primers símptomes són petites taques negres a les fulles amb una vora groga. Al cap de 7-10 dies, adquireixen una forma convexa. Dues setmanes després, si no s’inicia el tractament, la planta queda coberta d’úlceres.

Per al tractament, utilitzeu "Fitolavin" cada 2 setmanes i "Gamair" una vegada.

Atenció! No només les plantes malaltes estan sotmeses a processament, sinó també el sòl del voltant. S'han de retirar i destruir totes les restes de vegetació.

Mofa en pols

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

La floridura en pols de les albergínies és causada per un fong que es fa actiu durant períodes d’alta humitat amb freqüents fluctuacions de temperatura. A la part superior de les fulles apareix una flor blanca, semblant a la farina vessada. Amb el pas del temps, les fulles s’assequen, s’apaguen i l’arbust seca.

Referència La floració blanca a la part inferior de les fulles és una floridura o floridura.

Com a tractament s’utilitza polvorització amb una solució de sofre coloidal o Topaz. Sol·liciteu segons les instruccions. Cal reduir el nombre de regs.

La manera popular de lluitar contra la floridura en pols és escampar cendres per la superfície dels llits i al seu voltant.

Mosaic de tabac

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Una de les malalties que porten els insectes. Molt contagiós. El patogen persisteix durant molt de temps en residus vegetals.

Es manifesta pels següents símptomes:

 • deformació i pal·lidesa de les fulles;
 • taques de colors verd fosc i clar, semblants a un mosaic;
 • amb el pas del temps, apareixen forats a les fulles;
 • el creixement dels fruits s’alenteix, estan coberts de taques grogues.

La malaltia es propaga a través de llavors infectades. Com a mesura preventiva, abans de sembrar, es remullen durant 30 minuts en una solució d’àcid clorhídric al 20%, després de la seva rentada amb aigua corrent.

El tractament es realitza amb el medicament "Fitosporin" o "Uniflor-micro"... Un remei popular és una solució de llet amb sabó de roba. Es ruixen amb plantes cada 10 dies.

Fomopsi

Causada per un fong en humitats elevades i temperatures elevades. Apareix com a punts de llum rodons a les fulles i al tronc. A les fruites apareixen taques grises i marrons, que es podreixen i queden cobertes de moc.

Les plantes malaltes són retirades del jardí i destruïdes. No hi ha cap tractament efectiu, cal dur a terme la prevenció per prevenir la malaltia. Per això, les llavors es desinfecten abans aterratge, les plantes es tracten periòdicament amb "Fundazol" i "Derozal".

Diferiment tardà

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Una malaltia comuna que es propaga de totes les nits de nit. Els símptomes més marcants són:

 • taques fosques amb un tall verd brillant al fullatge;
 • flor blanca-grisa a la part inferior de les fulles;
 • les taques cobreixen les tiges i els fruits, provocant putrefacció.

Per combatre, s’utilitzen medicaments que contenen coure, líquid de Bordeus. "Quadris" i "Antracol" s'han demostrat bé.

Els remeis populars inclouen ruixar amb sèrum, infusió d’all, polsar amb cendra de fusta.

Alternaria, o putrefacció gris

En primer lloc, es veuen afectats els fruits que creixen al fons de l’arbust. Apareixen sobre elles taques marrons que ploren, que després passen al fullatge.

Tracteu amb "Horus" i "Antracol" d'acord amb les instruccions d'ús. Per prevenció, es tracta amb sofre coloidal, fitosporina i sulfat de coure.

Esclerotinosi o putrefacció blanca

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

El fong que causa podridura blanca és comú a tot el continent i afecta a un gran nombre de plantes. El fullatge de les albergínies brilla, els troncs es podreixen a la base, es forma una flor blanca amb punts negres, els fruits estan coberts de taques blanques.

El tractament de la putrefacció blanca en les albergínies consisteix en ruixar amb Oxyhom, HOM o preparats Abiga-Peak. També cal podar les parts afectades del matoll.

Els remeis populars inclouen ruixar amb una dèbil solució de permanganat de potassi o iode.

Putrefacció dels vèrtexs

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Es refereix a infeccions virals. Al costat lateral del fruit, es formen taques necrotiques. Són aquoses, però a mesura que creixen s’assequen.

El tractament consisteix en aplicar fertilitzants que contenen potassi i calci al sòl. Cal treure les fulles i els fruits afectats. Per a la prevenció de la putrefacció, s’utilitza el reg a l’arrel i ruixar els arbustos amb infusió de cendra.

Cercosporosi

Malaltia fúngica que es manifesta per petites taques grogues a les fulles. L’excés de taques fa que el fullatge es mor. Les fruites s’aturen en desenvolupament, es deformen.

La barreja de Bordeus és molt eficaç en l’etapa inicial de la malaltia. En casos avançats s’utilitzen els medicaments “Skor”, “Raek”, “Fundazol”. Assegureu-vos d'aplicar fertilitzants minerals.

Fitoplasmosi

Una infecció vírica que no pot ser tractada. Els matolls afectats s'eliminen i es cremen. La malaltia es manifesta tacant el fullatge de tons vermellosos de color vermellós i es formen esquerdes a les fulles. Les fruites són dures, deformades.

Podeu prevenir la malaltia netejant la zona de totes les males herbes i restes vegetals abans de plantar. Els insectes que transporten el virus són destruïts amb insecticides.

Wilting vertical

Els insectes són portadors de la malaltia. Els patògens queden al sòl i a les restes vegetals. Un fort canvi del clima serveix d’impuls per al desenvolupament de la malaltia.

Una tija negre amb mucositat que segrega i el fullatge groc esqueixat són signes de marchita vertical.

Per prevenir malalties, les plantes i el sòl que hi ha a sota són ruixats amb una solució de permanganat de potassi o "Fitosporina". Els insecticides s’utilitzen per matar insectes. Es necessiten adobs minerals complexos.

Necrosi interna

Infecció viral que comporta momificació fetal. Les plantes madures no es poden restaurar. Aquesta malaltia no es pot curar, però es pot prevenir. Per a això, les llavors es mantenen en solució d’àcid clorhídric al 20% durant 30 minuts abans de la sembra. Després es va rentar en aigua corrent i es va assecar.

Els principals tipus de plagues d'albergínies

Les plagues d’insectes no només transporten infeccions víriques, sinó que també destrueixen el fullatge i els fruits de les albergínies. Els insectes es reprodueixen molt ràpidament i són capaços de destruir completament les plantacions.

Parlem de les plagues que afecten les albergínies i de com afrontar-les.

Àfida

Es tracta d’uns petits insectes verds amb un cos tou que s’alimenten de la saba de la planta. Formen colònies a l’interior de les fulles, que s’arrosseguen i s’assequen a mesura que creixen les colònies. La manca de nutrients comporta la mort de tota la planta.

Els insecticides "Karbofos" i "Keltan" destrueixen els àfids completament. Els amants dels mètodes populars de lluita fan servir ruixats amb brou de ceba i tintura de cendra de tabac. Podeu netejar les fulles amb una solució de sabó de roba i cendra.

Escarabat de Colorado

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Les fulles alimenten no només els escarabats, sinó també les seves larves, causant danys irreparables. Si no es prenen mesures a temps per combatre l’escarabat de la patata de Colorado, les albergínies es quedaran sense fullatge.

Els insecticides són el millor remei contra els escarabats. Però amb formació d’ovari i no es recomana la recollida constant de fruites. Podeu desfer-vos dels escarabats de Colorado sense fer química. La recol·lecció de plagues a mà, ruixant l’albergínia amb brou d’all, polvoritzant les plantacions amb freixe per salvar el dia.

L’àcar aranya

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Viu a la part inferior de les fulles, xucla el suc i les embolcalla amb un teixit prim i blanc i dens.

Important! Abans de ruixar els arbustos, traieu manualment totes les teles. La polvorització es realitza exclusivament a la part inferior de les fulles.

Com processar l’albergínia:

 • acaricides "Floromita", "Sunmite": l'interval entre polvorització no ha de superar els 5 dies;
 • infusions de plantes amb pudor (all, calèndula, ceba): no ajudaran a desfer-se d’un àcar aranya ja aparegut, però s’espantaran.

Whitefly

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció
Whitefly

Papallona menjant suc d’albergínia. Viu a la part inferior de la fulla, el perill es presenta per les seves secrecions, que afavoreixen el desenvolupament de fongs.

Les ruixacions amb "Fitoverm" i "Aktara" ajudaran a destruir la mosca blanca.

Medvedka

Viu a terra, s’alimenta d’arrels. Com a resultat, la planta s’asseca. Sempre hi haurà butaques d'ós no molt lluny de les plantacions, al voltant de les quals cal escampar Medvetox.

Les mesures clàssiques inclouen ruixar la terra amb pebre mòlt, regar amb brous de ceba i all.

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Puça crucífera

Un petit escarabat negre que devora completament el fullatge, deixant només venes dures. Les larves de puces resideixen a terra i s’alimenten d’arrels.

Dels productes químics, insecticides com Actellik ajuden a combatre els escarabats cruixents.

També es produeixen els ruixats amb infusió de guineu, dent de lleó, all o la pols de cendra de fusta o pebre mòlt.

Llimacs

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Els mol·luscs gluttonosos que s’alimenten no només del fullatge, sinó també dels fruits de la planta. S'arrosseguen pels amagatalls durant la nit i deixen enrere camins prims i grans forats a les fulles.

El mètode més eficaç per combatre les babes és una pols que conté metaldehid. S'utilitza en una quantitat de 3 g per 1 m². La sal gruixuda o el pebre mòlt també s’escampa pels llits de l’albergínia.

Mesures préventives

Les millors maneres de tractar malalties de l’albergínia: foto i descripció

Les mesures preventives inclouen:

 • desinfecció de llavors;
 • el compliment de les normes de rotació de cultius;
 • desinfecció del sòl abans de plantar;
 • aprimament de plantacions denses;
 • el compliment de les normes de reg i alimentació;
 • eliminació puntual de males herbes i restes vegetals del lloc.

Conclusió

L’albergínia és una cultura delicada que, en condicions desfavorables i de mala qualitat sortint exposat a nombroses malalties i atacs de plagues. L’atenció regular i les mesures preventives puntuals ajudaran a evitar els problemes descrits a l’article i obtenir un rendiment elevat.

 

Afegeix un comentari

Jardí

Flors