Varietat de carbassó "Cavili" de criadors holandesos: què us pot agradar i com cultivar-lo correctament

El carbassó és un cultiu hortícola sense pretensions amb un sabor delicat i un alt valor nutritiu. Prefereixen molts residents a l’estiu varietatsque requereixen un manteniment mínim i donen una collita rica. En aquest sentit, l’híbrid Cavili f1 dels criadors holandesos s’ha demostrat bé.

Descripció

La carbassa Cavili forma un arbust compacte amb una tija erecta. Les fulles arrissades creixen en tiges llargues. La placa foliar està pintada amb taques blanquinoses característiques. Les flors són grans, de color taronja. Fruits de forma cilíndrica regular, amb una superfície facetada i una pell de color verd clar i llis.

Híbrid F1

Varietat de carbassó Cavili de criadors holandesos: què us pot agradar i com conrear-lo correctament

L’híbrid Cavili f1 va adoptar les millors característiques de les varietats progenitors. Pertany a cultius autopolinitzats. Les flors masculines es formen a l’arbust, però no tenen un paper fisiològic. Els fruits apareixen per si sols, fins i tot en períodes de pluja quan les abelles no volen.

El rendiment als arbusts és estable, tots els fruits són de la mateixa mida i forma. L’avantatge principal de l’híbrid Cavili f1 és la seva alta immunitat davant malalties fúngiques.

Origen i desenvolupament

Híbrid de Cavili d'origen holandès. El carbassó va ser aprovat per al cultiu a tota Rússia el 2002 i està inclòs en el Registre Estatal.

Característiques distintives

Els jardiners agraeixen especialment els carbassons Cavili F1 per diversos avantatges:

 • capacitat d’auto-pol·linització;
 • un nombre reduït de llavors en fruites;
 • llarg període de fructificació;
 • resistència a la sequera i resistència a malalties;
 • la possibilitat de créixer en hivernacle.

Els agricultors experimentats trien plantes híbrides per a la producció comercial.

En una nota! 2-3 Arbustos de carbassa Kavili f1 cobreixen totalment les necessitats d’una família de 4-5 persones per a la temporada i durant preparatius per a l’hivern.

Característiques del fruit, rendiment

Els fruits de l’híbrid són iguals, de la mateixa forma, amb una pell fina. La durada en el moment de la maduració del mercat arriba als 18-20 cm, amb un pes de 300 a 400 g. La polpa és de sabor dens, sucós i delicat. El primer carbassó es cull 35-40 dies després de la germinació, 7-10 dies després de la formació de l’ovari.

El rendiment previst per arbust, subjecte a les regles de la tecnologia agrícola, és de 4-5 kg. Els fruits toleren bé el transport de llargues distàncies.

Com créixer

Carbassó - cultura sense pretensions, cuidar-la és senzilla, però existeixen certs secrets.

Plantació per llavors o planters

Varietat de carbassó Cavili de criadors holandesos: què us pot agradar i com conrear-lo correctament

És impossible obtenir llavors híbrides de gran qualitat amb la conservació de totes les característiques a casa, per tant, el material de plantació es compra en una botiga. Els carbassons es conreen en mètodes de plàntula i planter a partir de llavors.

El carbassó creix en zones ben il·luminades amb una composició de sòls d'alta qualitat.

Abans de plantar a la tardor, el sòl es porta a l'estat desitjat:

 • la torba, el compost, el superfosfat s’apliquen sobre sòls i sòls d’argila;
 • en zones sorrenques: torba, freixe de fusta, adobs minerals;
 • Els sòls de torba es deixen anar amb sorra, serradures, encenalls de fusta, compost.

Les llavors es planten després que el sòl s’escalfi fins a +12 ° C. Els forats es col·loquen a una distància de 70-80 cm els uns dels altres, l'espai recomanat per a la fila és d'1,5 m. La profunditat òptima del forat és de 5 cm, s'incorporen 1-2 llavors en cada una. Durant el període de les gelades de tornada, les plàntules es cobreixen amb una ampolla de plàstic tallada.

En una nota! Les llavors de l’híbrid Cavili es distingeixen per una bona germinació; no cal que es mullin abans de plantar.El material de llavors es ven ja processat amb la composició de nutrients.

Les plantetes de carbassó es planten a l'hivernacle en testos individuals de torba a l'edat de 10-12 dies. Els planters es planten a la primera o segona dècada del març. Amb l’aparició de les primeres flors, la pel·lícula s’obre durant el dia, però es torna a cobrir de nit.

Cura

La cura del carbassó Kavili és normal. El sistema d’arrel del matoll es troba a la superfície, per tant es fa un despreniment fins a una profunditat de 5 cm a la zona de la mata i 15 cm als passadissos. Les males herbes són eliminades segons sigui necessari.

En una nota! En el període en què apareixen 4-5 fulles, el carbassó és lleugerament escudat. Això fa que el sistema d’arrel es faci més fort.

L’híbrid no és exigent per la humitat. Abans que apareguin els primers brots, és suficient el reg al vespre un cop per setmana. En la fase de maduració activa dels fruits, els arbustos es regen 2 vegades a la setmana. Les fulles de la carbassa són denses i grans, després de regar les plantes no cal que es mulli. El carbassó no tolera ruixar bé, s’aboca aigua a l’arrel... L’excés d’humitat a les fulles pot provocar el desenvolupament de malalties fúngiques.

L’híbrid es classifica com a maduració primerenca, per la qual cosa l’adob amb fertilitzants minerals s’ha de fer amb molta cura. L’aplicació excessiva d’adobs minerals complexos provocarà l’acumulació de nitrats en els fruits. Durant la temporada, n’hi haurà prou amb 1 vestimenta superior durant el període d’inici.

Fertilitzeu els carbassons així:

 • hi ha un solc poc profund al voltant de la tija principal;
 • 0,5 l de mulleina i 1 cda. l el nitrofosfat es dilueix en 10 litres d’aigua;
 • barregem i insistim durant 10 minuts, aboquem sota l’arrel, tirem-hi.

Creixement de carbassons al camp obert, subjecte a la rotació del cultiu, no s’alimenta.

Característiques del cultiu i possibles dificultats

Varietat de carbassó Cavili de criadors holandesos: què us pot agradar i com conrear-lo correctament

Els carbassons es planten en llits oberts sense fer ombra en un lloc on les plantes de carbassa no van créixer l'any anterior. El carbassó creix millor després dels creuer, ceba i patates.

El sòl per a la plantació es prepara a la tardor: excaven i apliquen fertilitzants orgànics. A la primavera, els llits s’anivellen i es sembren llavors.

Els arbustos es regen amb aigua excepcionalment tèbia al matí o al capvespre.

Quan el rendiment disminueix, es treuen les primeres 2-3 fulles grans per estimular el flux de nutrients cap als fruits.

Malalties i plagues

L’híbrid Cavili és immune a la floridura en pols. Però és possible la infecció amb altres malalties:

 1. Antracnosa de carbassó - forma taques grogues marrons a les fulles i les tiges, condueix a la descomposició dels fruits. La malaltia ataca durant períodes càlids i humits. El mètode de lluita és treure la fulla afectada, ruixant-se amb preparacions EM.
 2. Putrefacció arrel - els arbustos que creixen a l’hivernacle es veuen afectats. La causa de la malaltia és l’ús excessiu de matèria orgànica i alta humitat. Afegint 1 tassa de cendra de fusta per 1 m2 al sòl, es corregeix la situació.
 3. Mosaic de cogombre - els agents causants de l'hivernacle de virus al camp obert. Les fulles estan cobertes de taques grogues i arrissats, el matoll mor. Els àfids i les formigues porten la malaltia. El matoll afectat no es pot tractar. Les plantes sanes són ruixades per matar els àfids.

Per combatre els àfids s’utilitzen insecticides: "Aktara", "Aktellik". Quan apareix un àcar aranya, les plantes s’assequen amb infusió de ceba amb l’afegit de pebre vermell i sabó de roba.

Collita i aplicació del cultiu

La carn del carbassó és sucosa, de color verd clar. Els fruits en excés no perden el gust, però és millor collir el cultiu a temps. Els fruits madurs dels arbustos inhibeixen la formació d’un nou ovari i redueixen el rendiment.

La fruita híbrida és apta per a ús universal... Són fregits, guisats, enllaunades... Si recolliu fruites amb una tija de 2-3 cm de llarg, el carbassó es guarda a un celler o refrigerador durant 3-4 setmanes.

Avantatges i desavantatges de la varietat

Varietat de carbassó Cavili de criadors holandesos: què us pot agradar i com conrear-lo correctament

Els jardiners prefereixen els carbassons Kavili per diverses raons objectives:

 • arbust compacte;
 • maduresa ultra precoç;
 • bon gust;
 • resistència al floridura en pols;
 • fruita a llarg termini;
 • resistència a la sequera;
 • capacitat d’auto-pol·linització.

L’híbrid Cavili F1 té un inconvenient insignificant: cal comprar una llavor nova cada any.

Ressenyes de pagesos

Els residents a l'estiu parlen en general positivament sobre aquesta cultura.

Ivan, 39 anys, Taganrog: "El pub de Kavili va ser descobert fa 5 anys. Crec en un hivernacle per vendre aproximadament 20 arbustos anuals. Maduren abans d’hora, la cura és mínima, realment no necessiten regar. La presentació és decent, sempre faig una foto d’un matoll per fer publicitat. Dos paquets de llavors cobreixen totalment el cost del manteniment de la dacha durant l'any ".

Marina, 29 anys, regió de Moscou: "Compro llavors híbrides a la primavera amb el meu veí del país. Una bossa és suficient per a dues persones. Els arbusts es fan bells, les fulles són carnoses i tacades. No crema al sol, no s’esvaeix Les fruites són saboroses, sucoses, carn tendra, bones per a caviar ".

Petr Matveyevich, 62 anys, Oryol: "Planto el carbassó Kavili al març amb un embolcall de plàstic en testos de torba. A principis de maig, ja mengem les nostres pròpies fruites sense nitrats. Fertilitzo exclusivament amb fems podrits, sense productes químics. Els carbassons són uniformes, no torçats, la pell és suau i fina. Durant 3 anys de cultiu, mai han estat malalts ".

Conclusió

Els carbassons Kavili f1 donen una bona collita amb un manteniment mínim, es distingeix pel seu gust i es polinitza. L’única tasca del resident d’estiu quan cultiva un híbrid és preparar amb cura el sòl a la tardor i preparar-se per a la fructificació a llarg termini.

2 comentar
 1. Avatar
  Pomponpurin

  Una varietat extremadament infructuosa i promocionada sense reserves. La vaig plantar a partir de 4 embalatges de llavors en diferents anys. Es van perdre diners i espai. No puc dir res positiu. Les nostres plantes amb 3-4 arbustos provats de temps proporcionen uns rendiments excel·lents i són meravellosos quant a qualitat (i el més important, gust). Mai més gastaré diners en Kavili! Estan mal conservats, el gust és mediocre ... A excepció dels blancs ... A més, són capritxosos. Ara són freds, després són calents. Aquella flor es podridura, després no lligada, etc. Al mateix temps, el preu és prohibitiu per a les llavors d’aquest híbrid: 50 rubles 5 (peces). No sé què han modificat els holandesos, potser han afegit gens de medusa)).

 2. Avatar
  Svetlana

  Va plantar Cavili el 2020 i està terriblement decebut. El carbassó simplement no empitjora: creix malament, les flors són majoritàriament masculines, els ovaris es podreixen. El carbassó té un gust aquós i amarg. No aconsello a ningú.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors