És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats

El moment ideal per plantar cultius hortícoles és a principis de primavera o a mitjans de tardor. Tot i això, alguns residents d’estiu opten per l’estiu alt per això.— Juliol. Els jardiners se senten atrets pel clima càlid, quan la probabilitat de congelació de planters és propera a zero. Els agrada especialment plantar cireres al juliol: moltes fruites sucoses i dolces són les preferides de moltes. Com plantar planters de cireres al juliol i quines recomanacions cal seguir, tindrem en compte més endavant.

És possible plantar cireres al juliol

És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats

Per a la plantació de juliol, són adequades les plàntules amb un sistema d’arrel tancada; creixen en envasos de plàstic, no a l'aire lliure. Una tal cirera s’arrela ràpidament en un lloc nou, perquè un forat de terra d’un recipient es col·loca al forat juntament amb les arrels. Les arrels no estan ferides, el període de floració comença abans. Els jardiners no tenen dificultats per emmagatzemar material de plantació, sinó que el compren molt abans de plantar. Al juliol, no hi ha baixades de temperatura brusques, que sovint es produeixen a la primavera i a la tardor, de manera que la plantera està protegida del clima fred.

L’inconvenient d’una plantació de juliol és que les plantetes amb un sistema d’arrel oberta no són adequades per a això. Aquestes cireres es planten al jardí a la primavera o a la tardor. A l’estiu, les plantes amb un sistema d’arrel oberta experimenten estrès greu, que afecta negativament el rendiment i la qualitat del fruit. Les plantes solen emmalaltir, les baies es tornen amargades i deformades.

Temps de plantació òptims

El dia de la plantació no depèn tant de la data exacta com de les condicions climàtiques, la il·luminació, la humitat. Els residents a l'estiu recomanen plantar cireres al matí en un dia tranquil i assolellat. La temperatura òptima de l’aire és de fins a + 20 ° C, és per això que trien l’hora abans de dinar, mentre que el sol no es cou massa.

Atenció! Segons el calendari lunar, els mesos favorables per plantar cultius són març, abril, maig, setembre i octubre. Juliol no figura a la llista.

No hi hauria d'haver pluja, ni precipitació i altres precipitacions. La humitat adequada de l’aire és d’aproximadament 75-80%. Per tal que la cirera s’arreli al lloc fins a la tardor, molts jardiners la planten a principis de juliol.

Varietats adequades

Quan es tria una varietat, es presta atenció al rendiment i al temps de maduració, a la maduresa primerenca i als requisits per al cultiu, a la immunitat de les malalties i al propòsit. Entre les varietats domèstiques per plantar al juliol són adequades:

És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats
Cirera Radonezh
 1. Radonezh. Arbres de poc creixement amb brots d’olivera arquejats i fruits vermells foscos amb una pell delicada. La polpa és dolça i salada, apta per a la seva elaboració. El Radonezh és resistent a les malalties fúngiques.
 2. Fada. La varietat és d’ús universal, les baies són de color rosat, de forma ovalada. La polpa és sucosa i tendra. Les cireres es cultiven per a la venda i per al consum personal.
 3. Ucraïnès. Varietat de maduració primerenca a l’hivern. L’arbre és arbustiu, no ocupa gaire espai al lloc. La pell és brillant, la carn és de color vermell fosc. El sabor és sucós, dolç, amb una agradable sourness.

  És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats
  Oka Ruby
 4. Oka rubí. La varietat és de mitja temporada, sense pretensions en el cultiu. La polpa és sucosa, el gust és agradable. L’Oka rubí és de creixement ràpid, universal d’aplicació.
 5. Joventut. A Rússia es cultiva una varietat autofertil i resistent a l’hivern. Els fruits són rodons i de color vermell fosc, la pell és densa. El sabor és aromàtic, dolç i salat.

Selecció i preparació d’un lloc d’aterratge

La cirera és exigent en el lloc de cultiu, de manera que es prepara amb antelació. Des del mes d’abril, la terra ha estat excavada en una baioneta de pala, netejada de deixalles i fullatge de l’any passat, i s’elimina les males herbes i altres residus vegetals. Es recomana regar el sòl amb aigua bullent tan bon punt la neu es fongui per destruir les larves i els bacteris que hi hivernen.

Els terrenys podzòlics que contenen substàncies orgàniques i minerals són adequats per al cultiu. Per fer que el sòl sigui més fèrtil, s’hi introdueixen dejeccions podrides o excrements de pollastre en dos mesos a raó de 8 kg per 1 m².

La cirera no tolera terres excessivament humides, per això, el sistema radicular es podreix, el rendiment disminueix. No hi ha d'haver aiguamolls ni aigües subterrànies a prop de les plantacions. L’opció ideal és una parcel·la assolellada i assolellada ubicada al llarg de la tanca de la part sud-oriental del jardí. Si el sòl és àcid, s’hi afegeixen 400 g de calç seca per 1 m². El nivell d’acidesa no ha de ser superior a 7 pH.

Selecció i preparació de material de plantació

Els jardiners trien les plantes auto-arrelades o empeltrejades amb 3-4 arrels esquelètiques... Aquests exemplars es produeixen abans i s’adapten millor a les condicions de cultiu. L’alçada del planter és d’uns 80 cm, els anuals i els biennals són idonis. És important parar atenció al seu aspecte: la plantera no ha de tenir esquerdes, taques ni signes de descomposició. Tot això fa pensar que la planta està malalta o ha estat objecte d’estrès mecànic, per exemple, trencament.

Després de la compra, es treuen les fulles de la plàntula perquè no deshidratin la planta. Les arrels es humitegen en aigua tèbia i s’emboliquen amb tela o polietilè. Abans de plantar, es poda les arrels principals a una fusta sana i es submergeix en una barreja d’Extrasol. Augmenta la immunitat de la cirera davant malalties bacterianes i fonges, accelera el creixement de les arrels i brots i augmenta la productivitat.

Llegiu també:

Cirera híbrida cirera cirera miraculosa

Varietat de cireres resistents de creixement ràpid "Tamaris"

Varietat madura de cirera madura de gran rendiment "Malyshka"

Com plantar adequadament les cireres al juliol

La plantació d’estiu no necessita gaire temps si s’ho pensa amb antelació i es prepara l’equip necessari: una pala, una pissarra de fusta de suport, una xarxa de jardí, una galleda d’aigua. Les recomanacions de jardiners experimentats ajudaran a plantar i cultivar cireres sense cap problema.

És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats

Instruccions de plantació

La preparació comença amb la excavació d’un forat de plantació de 80 cm d’amplada i 60 cm de profunditat La distància entre els arbres de varietats de baix creixement hauria de ser com a mínim de 3 m, d’alçada - 5-6 m. Per regla general, les cireres es col·loquen en plantacions simples o al llarg d’estructures del jardí. Indicacions de plantació addicionals:

 1. Al centre de la fossa hi ha instal·lada una estaca de fusta: un suport per a un cirerer.
 2. El terreny comprat s’aboca al fons amb una capa de no més de 10 cm.
 3. Retireu la plàntula de la solució o de l’aigua.
 4. Col·loqueu el coll de l’arrel a 4 cm per sobre del terra.
 5. Espolseu la plantera per tots els costats amb terra solta.
 6. Es fa una depressió a 15 cm de la base i s’hi aboquen 2 cubetes d’aigua.
 7. Lliga la cirereta al suport amb una cinta de cotó.
 8. El forat està cobert amb una xarxa de jardí especial.

No tots els residents d’estiu entenen on es troba el collarí d’arrel. Alguns creuen que està per sobre de les arrels, d’altres, al lloc de la inoculació. De fet, el collar de l’arrel està situat a la transició de les arrels al tronc. Per tant, no es pot enterrar profundament al sòl, la qual cosa comporta la putrefacció de l'escorça. Com a resultat, l’arbre, en lloc d’instal·lar-se en un lloc nou, lluitarà per la supervivència.

Plantació òssia

Una manera fàcil de conrear un fruiter cirerer és utilitzar llavors. Es seleccionen entre les baies més delicioses i sucoses; les fosses de les cireres comprades a la botiga no són adequades per a això. El material de plantació es renta i s’asseca al sol, després es col·loca en un forat de 5 cm de fondària Començarà a créixer només a la tardor, quan el clima fresc entri i els ossos s’exfoliaran. Els primers brots apareixeran a la primavera. Quan les plantetes assoleixen una alçada de 30 cm, es trasplanten a un lloc permanent.

Alguns jardiners planten llavors en testos de flors després d’adobar el sòl amb matèria orgànica o fertilitzants minerals.Es cultiven a casa o al camp i només llavors es col·loquen al lloc.

Característiques de plantar cireres amb un sistema d’arrel tancada

És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats

Quan es planten cireres amb un sistema d’arrel tancada a l’estiu, l’envàs es dóna cap per avall, sostenint una plàntula invertida al palmell de la mà juntament amb un terròs. Hi ha forats a la part inferior de l’olla que faciliten l’eliminació i la separació de la planta.

Atenció! Es recomana comprar planters a vivers de jardins provats. A l’hora de comprar, els jardiners troben tota la informació sobre les cireres: el nom de la varietat i el període de maduració, especialment el cultiu i la cura. No serà superflu estudiar les ressenyes d’altres residents a l’estiu.

La plantera es rega prèviament de manera que es pugui treure fàcilment. Així es conservarà la integritat del sistema d’arrels i del sòl on creixien anteriorment les cireres.

Atenció de seguiment

La cura de les plantes consisteix en regar i abonar, afluixar i emmotllar. Tot i que són tolerants a la sequera, les cireres es regen durant tota la temporada de cultiu. En un arbre jove passen de 3 a 6 litres de galledes d’aigua, prèviament escalfades al sol. A les regions del sud amb aire sec, la quantitat de líquid s’incrementa, en temps plujós i ennuvolat es redueix. Abans del procediment, es deixa anar el sòl: això conserva la humitat, el fa transpirable i lleuger. El relaxar és la prevenció de l’aparició de malalties i plagues d’insectes.

La primera alimentació de cireres es realitza durant el període de floració... S'utilitza una barreja de components minerals: es dilueixen 5 g d'urea i 10 g de clorur potàssic en 5 litres d'aigua. La composició nitrogen-potassi estimula el desenvolupament de les flors, millora el gust i la comercialització dels fruits. Al cap de dues setmanes, s’utilitza fertilitzant orgànic: s’aplica una barreja de 10 litres d’aigua, 2 litres de mulleina i 500 g de cendra de fusta sota cada matoll. Després del procediment, s’aboca la cirera abundant amb aigua tèbia.

El sòl dels voltants de les cireres sempre ha d’estar cobert de pa. L’escorça i les xips de fusta són eficaces en l’aplicació: donen a les plantes un aspecte atractiu, retenen la humitat al sòl, protegeixen les arrels del sobreescalfament i inhibeixen el desenvolupament de les males herbes.

És interessant:

Les millors varietats de cirera de Rússia central

Les varietats de cireres més productives i delicioses

Consells de jardineria experimentats

És possible plantar cireres al juliol i com fer-ho correctament: instruccions i consells de jardiners experimentats

Per tal que les cireres donin fruita constantment amb fruites delicioses, s’aconsella que els jardiners prestin atenció als tractaments preventius de malalties i plagues, poda de plantes:

 1. Es poda les cireres als dos o tres anys després de la sembra. En els arbres joves, es treuen brots al tronc i brots singulars prims. Les branques malaltes i danyades es tallen amb una forta poda del jardí. Això es fa abans de l'inici del flux actiu de saba, cap a finals de març o principis d'abril, depenent de la regió en creixement.
 2. El tractament preventiu es realitza durant la primavera, l’estiu i la tardor. Per protegir-vos contra la sarna, la coccomicosi, la putrefacció negra, utilitzeu una solució d’urea (1 cda. C. Per cubell d’aigua) o ruixant amb la preparació "HOM". El ruixat amb aigua amb sabó o barreja de Bordeus ajuda a prevenir l'aparició de plagues d'insectes.

Per protegir-se dels rosegadors en l’època de la tardor-hivern s’utilitzen xarxes de plàstic. No molesten la circulació de l’aire i es protegeixen de ratolins, rates i llebres.

Conclusió

Per a la plantació de juliol, s’escullen les plàntules amb un sistema d’arrel tancada: s’adapten ràpidament a les condicions climàtiques de la regió, rarament es posen malaltes. Compren material de plantació als vivers de jardins, estudien amb antelació les varietats adequades i els seus requisits. El cultiu es cultiva en zones assolellades, després d’adobar-les amb fertilitzants orgànics i minerals. La plantera es col·loca en una fossa, coberta de terra i lligada a un suport. Després es rega amb aigua tèbia, s’alimenta i es mulla.

1 un comentari
 1. Avatar
  Anna

  Fa molts anys que faig un cultiu al jardí, presto molta atenció a la seva cura, sorgeixen molts problemes, no sempre entenc quin pot ser aquest o aquell problema, va aconsellar un veí aquest abonament http://azotfortis.by/catalog/fungitsid-azofos-1/ per protegir els arbres, el vaig fer servir per a cireres, va ajudar molt, fixeu-vos que és fantàstic.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors