Quant i amb quina freqüència regar les figues a l’estiu: instruccions per a principiants

La figa és una figuera tropical. Es cultiva en jardins i horts russos en terreny obert, plantant-se en terres càlides i fèrtils. Les fruites de figues són valorades per les seves qualitats beneficioses i la composició vitamínica i també s’utilitzen en la cuina: preparen melmelades casolanes aromàtiques o pastissos de figues. Una de les condicions necessàries per al cultiu d’un arbre exòtic és el reg competent d’estiu. Amb quina freqüència regar les figues a l’estiu i com fer-ho correctament, considerarem a l’article.

Necessito regar les figues a l’estiu

Quant i amb quina freqüència regar les figues a l’estiu: instruccions per a principiants

Fig regat durant tot l’estiu. La planta adora l’aigua, però no tolera l’aigua. Durant el reg, és important que l’aigua penetri profundament a les arrels, i no es quedi a la superfície del sòl i no creï una densa escorça sota la influència del sol.

Els jardiners paren atenció a les condicions meteorològiques: com més calor és l’estiu, més sovint i amb més abundància regen les figues. La varietat, edat vegetal, període de maduració i trets de cultiu.

El reg regular i competent garanteix el correcte desenvolupament del cultiu i els rendiments rics. La sequera condueix al fet que els brots s’assequin i perden la capacitat de donar fruits, la planta emmalalteix i mor. A més de regar, es recomana parar atenció a l’aspersió a l’estiu: amb la seva ajuda es manté el nivell d’humitat òptim per al desenvolupament adequat de l’arbre.

Amb quina freqüència regar

La freqüència i la quantitat de reg depèn de molts factors. Els arbres joves es hidraten setmanalment, gastant entre 5 i 10 litres d’aigua per planta. Més adults, menys sovint: afegeix uns 8-10 litres d’aigua un cop cada 2 setmanes. Si hi ha signes d’assecar-se (brots desaprofitats, fulles de color verd gris, fruits deformats), la quantitat d’aigua s’augmenta a 15 litres sota un arbre un cop per setmana. Si l’estiu és plujós, disminuïu.

Quant i amb quina freqüència regar les figues a l’estiu: instruccions per a principiants

Requisits d'aigua de reg

L’aigua adequada per al reg és suau, lliure de clor i calç, prèviament posada al sol. La seva temperatura ha de ser com a mínim de + 20 ° С. Els jardiners experimentats recomanen utilitzar aigua fosa o pluja. Al lloc s’instal·len estructures de drenatge simples, a través de les quals entra la humitat en barrils buits de plàstic o ferro. L’aigua de pluja i l’aigua fosa s’enriqueixen amb oxigen natural, cosa que fa que les figues siguin menys propenses a emmalaltir.

Si l'estiu és sec i no hi ha aigua de pluja, s'utilitza aigua de l'aixeta. L’inconvenient és que conté clor i calç i és dur. Per suavitzar l’aigua, els jardiners hi afegeixen 2 gotes de suc de llimona a 10 litres. També s’utilitza vinagre de sidra de poma per suavitzar-se 10 gotes es dissolen en un litre d’aigua.

Atenció! No regeu les figues amb aigua dels embassaments oberts (pantans, rius o llacs). Pot contenir fongs i patògens perillosos que causen malalties dels arbres. A causa d’aquest reg, les figues es posaran malaltes amb punts de corall, antracnosa o putrefacció gris.

Què es pot afegir

Per tal de regar els beneficis dobles, els jardiners un cop al mes no fan servir aigua senzilla, sinó una infusió d’herbes: camamilla, calendula, ortiga, bardana, tansia, sàlvia. El procediment augmenta el nombre d’ovaris a l’arbre i prevé l’aparició de plagues d’insectes: mosca blanca, thrips d’hivernacle, orelles d’orella, nematodes, àcars. Humiteu les figues al matí, abans de la sortida del sol.

Per augmentar el rendiment, les figues es regen amb infusió de pela de plàtan. S'aboca amb aigua i s'insisteix durant 3-4 dies, després dels quals es posa sota un arbre a forats especialment preparats de 8 cm de fondària.Aquest reg té l’objectiu no només d’hidratar-se, sinó també de nodrir l’arbre i substituir l’adob orgànic.

Com regar adequadament les figues a l’estiu

Entre tots els tipus de reg per a figues, són més adequats els altres de figues, l’adob ordinari (arrel), l’aspersió i l’adob líquid que altres. Es recomana alternar-les entre si per tal que la hidratació de la planta sigui equilibrada..Quant i amb quina freqüència regar les figues a l’estiu: instruccions per a principiants

El reg regular s’utilitza a les hores del matí abans de l’aparició de la calor o al vespre després de la posta de sol, quan la temperatura baixa i els raigs del sol no provoquen cremades. L’aigua es porta a forats especials prop de l’arbre o a sota del tronc. El primer mètode és preferible, ja que la humitat es distribueix de manera més uniforme i no s’acumula en un sol lloc. Després del procediment, es deixa anar la terra per saturar-la d’oxigen. A continuació, les figues són mulades: s'hi aboca fenc, serradura, grava fina i fullatge sec. Mulch conserva la humitat.

L'aspersió és un mètode de reg amb una màquina especial El procediment té un efecte positiu en el règim aigua-aire del sòl, degut al qual l’aigua no s’estanca a la superfície i s’absorbeix gradualment. Per sobre de la figuera es distribueixen gotes de diferents mides i amb diferents intensitats. El desavantatge del reg per aspersió és que només és adequat per a plantacions grans i el manteniment de la màquina costa moltes vegades més que el reg convencional.

Atenció! Per a les petites parcel·les de jardí, els residents d’estiu utilitzen una ampolla amb polvoritzador amb aigua: distribueixen la humitat a les plantes al matí o al vespre. El més important no és fer-ho quan brilla el sol: es garanteixen les cremades de fulles.

Els pinsos líquids poden ser orgànics o minerals. Els jardiners utilitzen fems, superfosfat, sal de potassi, urea, cendra de fusta. La freqüència d’aplicació d’adobs líquids és una vegada cada 2-3 setmanes. Els orgànics i minerals s’alternen. El vestit superior es dilueix en un bol i s’aboca a l’arrel o als forats. Perquè els nutrients s’absorbeixin més ràpidament, les figues es mulleren. El gruix de la capa de mulch ha de ser de 3-4 cm.

Quins errors cal evitar

Els jardins novells els cometen els errors durant el reg no només els residents a l'estiu. A causa d'això, les figues alenteixen el creixement, es cobren de cremades o fins i tot moren. Diversos errors comuns:

  1. L'arbre sovint es rega, però és poc. Aquest mètode condueix al fet que l'aigua només està disponible per a una part de la planta i no penetra més a fons a les arrels. Les capes superficials del sòl s’assequen ràpidament, tornant-se inadequat per al cultiu d’un arbre exòtic capritxós. El reg ha de ser equilibrat. Recomanació general: aboqueu 10 litres per planta cada 2 setmanes.
  2. L’arbre es rega d’una mànega amb un fort raig d’aigua. Tot i que això no condueix a malalties greus ni a una disminució del rendiment, les qualitats decoratives de la planta es deterioraran. És millor comprar una llauna i regar les figues amb cura, evitant danys a les arrels i maduració dels fruits.
  3. Aigua perquè una part important de l’aigua acabi a les fulles. No ha de ser així: l’aigua està destinada a alimentar les arrels, no les fulles. El raig es dirigeix ​​directament a l’arrel. I podeu humitejar les fulles durant la ruixada.

Regar figues en plantar

Quant i amb quina freqüència regar les figues a l’estiu: instruccions per a principiants

Les figues es planten a les cabanes d’estiu en sòls nutritius i fluixos amb acidesa neutra. Es fecunda un forat de pre-plantació i es posa una capa de drenatge perquè la humitat no s’aturitzi. La primera vegada que les figues s’humitegen immediatament després de la plantació: s’aboca una galleda d’aigua sota la plàntula i es mulla. La propera vegada que la planta es rega només després de 2-3 setmanes.

Durant la floració i fructificació

Durant el període de floració, les figues es regen en funció de la seva edat. Es gasten fins a 10 litres d’aigua en un arbre de fins a 2 anys, fins a 15 litres d’aigua en plantes de 2 a 10 anys. Al cap de 10 anys, les figues s’hi regen, segons si donen fruita o no. Si la planta és sana i productiva, es gasten 10-15 litres.

Els procediments s’aturen 10 dies abans de la fruita i en el moment de la collita. A continuació, es rega una vegada i es prepara per a l’hivern, tallat i cobert. El següent procediment es fa només a la primavera.

Consells de jardineria experimentats

El reg de les figues comença a finals de maig. Anteriorment, no ho fan, ja que encara hi ha reserves de pluja i aigua fosa al sòl. A més d'aquesta regla, els jardiners experimentats comparteixen altres consells útils:

  1. Després de cada reg, es deixa anar el terra. El procediment serveix per prevenir malalties i plagues d’insectes, augmenta el contingut d’humitat del sòl i impedeix el desenvolupament de males herbes.
  2. Els residents a l'estiu només fan servir ruixada si el temps fa calor. Si el clima és humit i humit, no apliqueu el procediment.
  3. Aboqueu les figues amb aigua fosa, pluja o aixeta. Una temperatura adequada ronda els + 20 ºC.
  4. Durant la fructificació i deu dies abans, la planta no es rega.

És interessant:

Maneres senzilles de propagar les figues mitjançant esqueixos a casa

Instruccions pas a pas sobre com cobrir correctament les figues per a l’hivern i preparar l’arbre per al fred

Conclusió

Regar figues en camp obert es realitza en mitjana 1 vegada en 1,5-2 setmanes. Es gasta fins a 10 litres d’aigua en un arbre jove, uns 15 litres en un adult. L’aigua es defensa prèviament i s’escalfa al sol si fa fred. Un cop al mes, en comptes de regar, utilitzen un apòsit líquid: porten una infusió d’herbes o pell de plàtan sota l’arbre. Si l’estiu és sec i calent, es fa ruixada: es ruixen gotes d’aigua sobre la planta. Després del procediment, el sòl es deixa anar i es mulla. La cura adequada dels arbres garanteix una collita rica.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors