Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Per a una fructificació i desenvolupament estables, els arbustos de grosella i grosella necessiten un subministrament de nutrients. Les plantes obtenen les principals vitamines i minerals del sòl, és per això que és tan important fertilitzar el sòl quan es planta, comprovar-ne l’acidesa.

Els jardiners no s’obliden dels fertilitzants i en el procés de cultiu de baies: 2-3 vegades per l’estiu alimenten els arbustos amb mètodes d’arrel i de fullar. Les pols i les barreges nutritives acceleren la maduració de les fruites, fent-les més suques i més dolces. A l’article, considerarem com adobar groselles i groselles a la primavera, l’estiu i la tardor.

Tipus de guarniments per a groselles i groselles

Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Hi ha diversos tipus de apòsits. La primera classificació inclou l’arrel i el foliar. Els primers són introduïts a terra, sota les arrels o al cercle del tronc d’arbre de la planta. Estan orientats al desenvolupament d’arbusts i fruites, estimulen la maduració de groselles i groselles. El segon inclou la polvorització i el tractament amb agents preventius i protectors, el seu objectiu és prevenir l’aparició de malalties i plagues.

Segons la composició, es distingeixen fertilitzants orgànics, minerals, complexos i organominerals:

  • el primer grup conté compostos orgànics (compost, humus, freixe);
  • minerals - oligoelements (per exemple, nitrogen, potassi, fòsfor);
  • el complex combina components orgànics i minerals;
  • els pinsos organominerals es basen en àcids húmics tractats amb compostos minerals (per exemple, humat de sodi o amoni);
  • Fertilitzants micronutrients: contenen un nutrient (coure, manganès, iode).

Atenció! Hi ha apòsits preparats i barreges preparades a mà. En el segon cas, és important observar proporcions. Un excés de substàncies minerals i orgàniques és igual de perillós com una deficiència.

Vestit superior de matolls de grosella i grosella a la primavera per obtenir una bona collita

Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Al març, les groselles de grosella i les groselles prefereixen els fertilitzants amb nitrogen. Estimulen el desenvolupament i el creixement de la massa verda, ajuden als arbustos a recuperar-se i guanyar força després de l’hivern. Amb una manca de nitrogen, les baies creixen malament, les fulles es moren ràpidament i es cauen. Els arbustos joves es fertilitzen amb urea - 40 ml per cada planta.

A partir del quart any, la quantitat es redueix a 25 ml per mata. A les regions del nord del país, els arbustos es fertilitzen a principis d’abril, ja que la primavera arriba després. S'utilitza infusió de excrements d'aus o purins. Per augmentar l'efecte, s'afegeix cendra de fusta a la barreja líquida.

Al maig, es recomana abonar les plantacions amb fertilitzants complexos minerals. Per preparar la barreja, prengueu 1 cda. nitrat d'amoni, 3 cullerades. superfosfat, 1,5 cda. clorur de potassi Tots els components es barregen i s’omplen amb 10 litres d’aigua neta. La solució preparada és suficient per a dos bocins. El fertilitzant s'aplica al solc excavat a prop de la planta.

Sovint al final de la primavera, les fulles de grosella i grosella es tornen grogues, cosa que indica una falta de bor. En aquest cas, els jardiners ruixen els arbustos amb àcid bòric. La solució requerirà 10 litres d’aigua 5 i ml d’àcid. Per fer que les baies siguin més grans i més dolces, la planta es tracta amb una dèbil solució de permanganat de potassi. Això es fa al començament de la floració.

Fertilització a l'estiu durant la fructificació

Corrants d'estiu i grosella fecundat a principis de juny, quan les baies comencen a madurar. Fins al 10 de juny s’aplica fertilització mineral que no conté nitrogen.Els residents a l'estiu utilitzen humat de potassi o nitrat de calci. Gràcies a elles, les baies creixen sucoses i dolces, de grans dimensions.

Per reforçar el sistema d’arrels de la planta, s’afegeix a la primera alimentació una barreja de 30 g d’urea, 20 g de sulfat de coure, 2 g de permanganat de potassi. Els ingredients es barregen i es dilueixen amb 10 L d'aigua. Els arbustos són ruixats en temps ennuvolat, tranquil o sec. No es recomana processar-los si brilla el sol brillant: les cremades de sol quedaran a les fulles.

Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Al cap de 3 setmanes, quan les baies ja estan madures, es recomana alimentar-lo amb pells de patata. Les seves restes s’assequen i es posen en pols mitjançant una batedora. La barreja resultant es dilueix en aigua i es ruixa amb arbustos. El pols de pell de patata protegeix de malalties comunes com el rovell, la floridura en pols, l’antracnosa, el motlle gris, i també prevé l’aparició de plagues: cebes, afids i serralles.

Atenció! Una cendra eficaç i assequible per a groselles i groselles durant la fruita és la cendra de fusta. Sota cada matoll s’apliquen 100 g d’adob, alhora que es deixa anar el sòl i després es rega abundantment amb aigua assentada. La cendra reemplaça la deficiència de minerals, reforça el sistema radicular.

Com alimentar els matolls de grosella i grosella a la tardor

Per a l’alimentació de tardor de groselles, s’utilitza clorur de potassi. Fins al 15 de setembre s’apliquen 15-30 g del fàrmac a cada arbust (com més jove sigui la planta, més potassi). El vestit superior reforça el sistema immune i augmenta la resistència de la grosella a les malalties víriques, bacterianes i fongs.

El compost també s’introdueix a la tardor: enriqueix el sòl amb nutrients per a l’hivern. El compost es prepara a partir de residus vegetals, males herbes i fullatge, i es deixa la massa fins a la descomposició completa. Un arbust de grosella de 3 a 5 kg. Es presenta a l'octubre, aquesta és la darrera alimentació de baies de l'any actual.Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Per a l’alimentació de groselles de tardor s’utilitzen fems de pollastre, mulleina i puré. Un arbust triga fins a 6 kg de fertilitzant. També s’introdueixen a la planta 20 g de sulfat de potassi i 50 g de superfosfat, es regen les groselles. Aquests fertilitzants mantenen substàncies útils a terra i protegeixen la planta de les plagues.

Com alimentar adequadament les groselles i les groselles a la primavera

Si no hi ha temps per preparar fertilitzants, compren compostos ja preparats a la botiga: pot ser nitrophoska, "Polygro Universal", "MicroMix". Els fertilitzants complexos ja contenen nutrients, el principal és observar la dosificació i recomanacions per a la seva preparació.

És interessant:

Com cuidar adequadament el lligabosc a l'alimentació a la primavera i la poda

El millor menjar per a l'arbre de mandarina a casa

Com i què alimentar adequadament el raïm a la tardor

Normes per alimentar les cireres a la tardor i la selecció dels millors fertilitzants per a aquests propòsits

Conclusió

L’alimentació primaveral inclou compostos de nitrogen, urea, complexos minerals. Els fertilitzants s’apliquen abans i després de la floració, després de regar el terra. A l'estiu, els arbustos de baies necessiten matèria orgànica i minerals, els jardiners utilitzen àcid bòric, pelats de patates i freixes. Els components que contenen nitrogen no s’afegeixen a l’estiu.

A la tardor, les plantes es preparen per a l’hivern: fertilitzen el sòl amb compost, clorur de potassi, compostos preparats a la botiga. A l’hora d’aplicar apòsits, és important observar la dosificació, tenir en compte l’edat de la planta i parar atenció a l’estat del sòl.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors