Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

Perquè els raïms donin fruits bé cada any, no creixin, convertint-se en matolls impracticables, no s’ha de descuidar la cura d’ells a l’estiu. Al llarg de la temporada, es realitzen procediments destinats a desenvolupar la cultura i augmentar els rendiments.

Característiques de la cura del raïm d’estiu

A l’estiu es duen a terme mesures agrotècniques destinades a reforçar i desenvolupar el sistema d’arrel del cultiu, la formació de brots i la maduració del cultiu.

Els procediments difereixen dels de primavera i tardor, ja que a la temporada càlida els arbustos augmenten intensament la seva massa verda i formen ovaris, que es converteixen en racons amb baies madures. És important que els raïms siguin sans i rebin el màxim de nutrients i humitat, conservant el potencial per a la propera temporada.

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

Normes fonamentals

La cura metòdica i regular és la clau per obtenir no només una gran collita, sinó també per desenvolupar una forta immunitat per part de la cultura.

Les feines de vinyes d’estiu inclouen:

 • control de l’abundància de fulles i raïms, la direcció del creixement dels arbustos;
 • protecció contra plagues i infeccions;
 • punxar passos;
 • treure males herbes al voltant dels arbustos.

Al juny, les plantes es netegen i s’aprimen perquè la floració sigui efectiva. A final de mes, el cultiu es forma, deixant el nombre de grups necessaris. Al juliol i Agost continuar podant, treure l'excés de fulles, brots i arrels. El reg es realitza regularment durant tota la temporada, alimentació, tractaments contra malalties i plagues.

Quines condicions es requereixen per al raïm a l’estiu

Si es va seleccionar el lloc adequat per a la vinya, a l'estiu els arbustos rebran la quantitat adequada de llum i humitat. Una cultura amant de la calor requereix un microclima especial.

Per a un bon creixement i rendiments elevats, és convenient que les condicions climàtiques compleixin els requisits següents:

 • temperatura mitjana mensual: no inferior a + 16 ° С;
 • la temperatura del sòl per a un millor desenvolupament del sistema radicular - + 28 ... + 32 ° С;
 • humitat de l’aire: no inferior al 20%, però no més del 80%.

La humitat del sòl varia en diferents regions i depèn de la quantitat de precipitacions, humitat i temperatura de l’aire. Aquest raig s'ajusta per reg.

Com cuidar el raïm a l’estiu per una bona collita

Fins i tot a la mala temporada, quan el clima és inestable i el raïm és atacat per infeccions, els jardiners experimentats obtenen collites abundants. Utilitzen mètodes provats en temps i cuiden els arbustos adequadament.

Reg

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

El raïm no necessita humitat freqüent. A les zones amb bon sòl, el procediment es realitza 1-2 vegades al mes, però el sòl es rega amb molta abundància de manera que l’aigua s’enfonsi cap a les capes més profundes.

La velocitat mínima és de 20 litres per m². Durant la calor, el sòl es humita amb més abundància del que és habitual.

Atenció! A la segona quinzena d’agost, el reg es redueix o s’atura completament per a les varietats primerenques. D’aquesta manera s’evitarà la fissura de les baies.

Mètodes de reg:

 • superficial (passadissos);
 • drenatge (profund amb l'ajut de canonades excavades);
 • degoteig (a través del sistema de tubs).

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

El cultiu es rega fins que les baies s’han suavitzat i adquirit el color característic dels fruits madurs.Si hi ha prou precipitacions, el sòl no es humita gens.

Poda

Els arbusts de creixement ràpid gasten molta energia en el creixement dels brots joves. Perquè els nutrients no es malgastin en va, sinó que es van endinsar en la formació i la maduració de la vinya, la poda es realitza regularment a l’estiu.

En tenir cura de les vinyes, s’observa un equilibri entre brots buits i fructífers de manera que la càrrega a la bardissa sigui uniforme. Els brots joves es trenquen i es pinten. Primer s’eliminen les branques buides abans i després de la floració, i després els fillastres.

La poda d’estiu s’acostuma a fer sense l’ús d’eines de jardí.

Vestit superior

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

Per augmentar el rendiment, els fertilitzants es comencen a aplicar 1-2 setmanes després de la fi de la floració i de la primera poda estiuenca.

S'utilitzen les barreges següents:

 • 10 g de magnesi potàssic, 20 g de nitrat d'amoni es dilueix en 10 litres d'aigua; aquest és el volum que cal aplicar sota 1 matoll;
 • 1 part llenyosa cendra barrejat amb 2 parts d’aigua i insistit durant diversos dies, s’aboca un litre d’infusió diluït amb aigua 1: 3 sota l’arbust;
 • abans que apareguin els ovaris, es fa un apòsit a la fulla: es dilueixen 100 g de superfosfat i 50 g de sulfat de potassi en 10 litres d’aigua.

Una setmana abans que les baies arribin a la maduració tècnica, s’introdueix una solució de 10 litres d’aigua, 20 g d’adob de potassi i 20 g de superfosfat.

Una visita obligada per a l’estiu vestit superior - una quantitat suficient d’aigua perquè els nutrients puguin penetrar fàcilment al sòl fins a una gran profunditat.

Protecció contra malalties i plagues

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

No es pot descuidar la prevenció d’infeccions a l’estiu, encara que es facin tots els tràmits necessaris a la primavera.

Programa de tractament:

 • al juny: ruixar amb solució Topaz quan les baies arriben a la mida d’un pèsol;
 • a juliol - ús de medicaments antifúngics "Quadris" o "Flint Star";
 • a l’agost: prevenció de l’aparició de podridura grisa amb una solució de permanganat de potassi (7 g per 10 l d’aigua).

La solució de cendra s’utilitza periòdicament durant tot l’estiu (s’infusiona 1 kg de cendra en 10 litres d’aigua). Aquest remei segur també nodreix el raïm.

Processament per a una bona collita

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

A accelerar la maduració del raïm a l’agost es fa un vestit superior a l’arrel. Com processar el raïm en un fred estiu per obtenir una bona collita? Per a cada mata s’aplica un dels fons:

 • 60 g superfosfat;
 • 30 g de sulfat de potassi;
 • solució "Kemira" (1 cda. l. per 10 litres d'aigua).

Per evitar la contaminació de la fruita amb una infecció, assegureu-vos d’eliminar les baies esquerdes o podrides.

Fragment de brots febles, pessic

Els brots buits i febles, els fillastres afecten negativament la planta, eliminant-ne alguns dels nutrients. Per tant, s’eliminen regularment. Començar poda immediatament després de la floració i continua durant tot l’estiu.

Referència Els Stepsons no es separen de la base mateixa, ja que apareixen immediatament nous processos. Es recomana tallar 2 cm del primer full.

Si es descuida el procediment, els arbustos creixen espessivament, no es ventilen, la llum solar gairebé no penetra a les vinyes i augmenta el risc de putrefacció.

Lliga seca

Els brots llargs, madurs i llenyosos, es lliguen a diversos llocs. Les seves puntes es fixen especialment acuradament perquè els cúmuls pesats no tiren les branques cap avall. És impossible enderrocar les vinyes, per tant es tria el material elàstic o es deixa un petit buit entre la tirada i el suport.

Les vinyes es lliguen abans que apareguin brots joves llargs, per no danyar el creixement verd. El rendiment i el desenvolupament posterior dels arbustos estan influenciats positivament per un apòsit horitzontal o la fixació de la vinya a un angle de 45 °.

Normalització

Es treuen inflorescències en excés per augmentar els rendiments i millorar el gust de la fruita. El procediment es realitza abans de la floració, a cada vinya es forma una càrrega òptima.

Amb l’ajuda d’una correcta normalització s’aconsegueix una acumulació òptima de sucres en baies, que maduren puntualment. Si la càrrega sobre la vinya és massa elevada, els fruits maduren tard i es queden agre.

Com a dades inicials, es basen en informació sobre la varietat (pes mitjà mitjà, llargària de rodatge). El valor òptim és d’1 m² de fulles per 1 kg de baies.

Pinçar i perseguir vinyes

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

A principis d’estiu, abans de la floració del raïm, es fa pinxar, traient les parts superiors dels brots joves. Per fer-ho, premeu i trenqueu la part verda amb els dits, deixeu uns 10 cm abans del començament de la part lignificada de la vinya... Com a resultat, el creixement dels brots se suspèn i els nutrients es dirigeixen a la formació i enfortiment de les inflorescències.

La persecució s’assembla a pessigar, però difereix en una eliminació més profunda de la part superior dels brots. Es realitza a finals d’estiu de manera que les baies maduren més ràpidament. Durant el procediment, els brots s'escurcen fins a una longitud de fins a 40 cm. Es deixen almenys 14 fulles a cada branca.

La menta no es recomana dur a terme abans del temps previst, ja que això provocarà un creixement intensiu dels fillastres i alentirà la maduració de la collita.

Fulles aprimants

Treure algunes de les fulles s’anomena aclariment. L’essència del procediment és proporcionar a la planta suficient aire i llum solar. Eliminen les fulles que bloquegen els raigs del sol a les rames i interfereixen amb la ventilació dels arbustos.

No es recomana deixar el fullatge retirat al sòl a les arrels. Amb el pas del temps, es formen bacteris en ell, que es transfereixen al matoll.

Els matisos de la cura de l’estiu en funció del tipus / varietat de raïm

En els dos primers anys de vida cura és el mateix per a totes les varietats. Quan el matoll comença a formar i dóna fruit, es selecciona un esquema individual per a cada planta.

Per a les varietats de maduració primerenca, tots els procediments es realitzen 2-3 setmanes abans.

Segons l’edat

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

Els arbustos joves triguen 4-5 anys a formar-se. Durant aquest període, de forma competent tallar brotsper obtenir un arbust sense espessir-se i sobrecarregar-se.

Referència Quan es té cura d’un arbust jove, es presta més atenció al reg. Com més gran sigui el raïm, més potent és el seu sistema radicular capaç d’extreure la humitat de les capes profundes del sòl.

Quan els raïms comencen a donar fruits, els mètodes de poda canvien als habituals: a l’estiu realitzen pinzellades, pinzellades, persecució i aclariment.

Depenent de la regió de cultiu

Les millors zones per al cultiu de raïm es troben al sud. Tot i això, hi ha varietats adequades per a Rússia central, els Urals i fins i tot per Sibèria. La metodologia d’atenció a l’estiu varia poc per regió.

Els jardiners confien en les precipitacions a l’hora d’ajustar el reg i la radiació solar quan poda.

Consells útils de viticultors experimentats

Cura del raïm d’estiu: treballs essencials de la vinya i assessorament de viticultors experimentats

Per maximitzar el rendiment, els principiants segueixen les recomanacions de jardiners experimentats.

Consells d'estiu:

 • l’humitat elevada afecta negativament la pol·linització, per tant, el reg es redueix si plou a principis d’estiu;
 • no es fan servir adobs amb nitrogen a finals d'estiu per evitar un creixement excessiu de massa verda;
 • en els rams superiors, les baies solen ser més petites que en les inferiors, de manera que es trien per eliminar durant la normalització;
 • Els sòls arenosos i arenosos requereixen un reg més abundant.

Els arbustos que no han rebut una cura adequada a l'estiu es feren febles, sovint moren a l'hivern o donen fruits dolents a la temporada següent.

Conclusió

A més de les condicions climàtiques, el rendiment també depèn de la cura correcta del raïm d’estiu.

Al llarg de la temporada, realitzen podes periòdiques, lliguen vinyes, fan primes les fulles, tracten els arbustos per a malalties, aigua i pinsos. Segons l’edat, el tipus i la regió de cultiu del raïm, els matisos d’atenció varien.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors