Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

El processament de groselles a la primavera i la tardor són etapes obligatòries de la cura de les plantes. El procediment protegeix l'arbust de malalties bacterianes, fúngiques i víriques, reforça el sistema immune, estimula el creixement i millora el gust de les baies. És important seguir les recomanacions i dosificacions, dur a terme el tractament al matí o al vespre i també vigilar l’aparició de les plantes. Quins mitjans són efectius per combatre malalties i plagues, explicarem a l’article.

Finalitat de l'elaboració de grosella primavera i tardor

L’objectiu principal del tractament de la primavera i la tardor és protegir contra malalties i plagues. Només els arbustos de grosella sana donen una collita completa i saborosa. A la primavera, amb l’arribada de la calor, s’activen les espores dels fongs i altres microorganismes, que provoquen l’aparició de malalties i plagues d’insectes. Per processar, és important complir els terminis; no es recomana ajornar el procediment durant molt de temps.

A la tardor, després de la collita, els groselles han de recuperar-se i preparar-se per al període hivernal. Els jardiners ruixen els arbustos amb l’objectiu d’augmentar la resistència a les gelades, eliminar les plagues, curar i rejovenir.

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

Quines plagues amenacen les groselles

A principis de primavera, els grosellars es veuen amenaçats per insectes i cucs de fulla. Les larves dels insectes hibernen al sòl i són resistents a les gelades. Els escorxadors entren al jardí amb planters infectats, sòl, vent, ocells o rosegadors. Els insectes xuclen suc de groselles, danyen fulles, brots i fins i tot baies. Els arbustos s’assequen i s’eixuguen gradualment i, mentrestant, els insectes d’escala es desplacen cap a altres plantes de jardí. Després de les plagues, queda una flor enganxosa de color groc als arbustos, que baixa cap a altres fulles.

Rodets de fulla apareixen en arbustos principalment en temps càlid i humit. Per a les groselles, no són tant les papallones adultes les perilloses com les erugues. Els insectes grisos poden destruir tots els arbustos de grosella si no es prenen mesures a temps. Els motius de l’aparició del rotlle de les fulles: sòl àcid, manca o excés de minerals, reg excessiu. Els signes de dany són fulles seques i primes, fruits deformats, nafres grogues i marrons als brots i fulles.

Les plagues perilloses inclouen els àcars renals. Es desprenen dels insectes no només ruixant-se, sinó també collits a mà. Els àcars dels ronyons xuclen el suc de la planta i també transporten una malaltia perillosa: grosella. Si el matoll està malalt, no es pot tractar, els jardiners només el poden treure i cremar.

Atenció! Als arbustos de grosella hi ha àcars, aranyes, cebes de gallina, arnes, arnes, serres, arnes de vidre. Per veure la majoria d’insectes, és important inspeccionar les groselles regularment. Moltes plagues són molt petites, per la qual cosa és difícil localitzar-les a no ser que siguin examinades.

Malalties perilloses

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

Les groselles es veuen afectades per l’antracnosa, el rovell, la taca blanca. Els motius de l’aparició de l’antracnosa són les espores de fongs que hivernen a les fulles caigudes, i amb l’arribada de la primavera es van estendre per tot el jardí. En les groselles infectades, els brots esdevenen lents i creixen lentament. A les plaques de les fulles apareixen taques marrons, el signe principal de lesions antracnoses. En temps sec i càlid, apareixen esquerdes als brots, que acaben podrint-se.Si l'antracnosa arriba a les baies, es tapen amb petits punts negres i es cauen. Les malalties fúngiques es troben més sovint en groselles negres.

Rust es produeix a causa del regadiu, males herbes, plantes infectades que creixen al costat dels arbusts de grosella. A la part superior de les fulles apareixen taques marrons ataronjades. És en ells que viu el fong, que espera unes condicions adequades per al seu desenvolupament. El rovell es propaga ràpidament pel matoll: si no es tracta la planta, aviat es cobriran totes les fulles amb esponja taronja.

Taca blanca - Es tracta de septòria de grosella, que afecta les baies, les fulles i els brots joves. Els primers signes de la malaltia es produeixen a principis de maig: a les fulles es formen taques marrons foscos amb una vora marró que es tornen blanques amb el pas del temps. En les primeres etapes de la infecció, els jardiners treuen les fulles i les cremen, i el matoll s’aprim i ruixa. La septòria es produeix principalment a la zona mitjana de Rússia, en condicions favorables per al desenvolupament del fong: humitat, canvis de temps, boira A més de les malalties enumerades, els arbusts de grosella afecten la reversió, americana floridura en pols, punt negre, rovelló de got.

Temps de processament

Dates processament depenen de la regió en la qual es cultiven les groselles. A les regions del nord, els matolls es ruixen més tard, ja que la primavera arriba 2-3 setmanes més tard que a les del sud. Els jardiners recomanen processar les plantacions a finals de març o principis d’abril, quan la temperatura de l’aire és d’uns + 16 ºC. Per al procediment, escolliu el matí o el vespre d’un dia sec i sense vent. Si plou després del tractament, no hi haurà benefici.

Atenció! La forma més segura de protegir els matolls de grosella de malalties i plagues - dur a terme la tramitació durant tot l'any. A més de l’eliminació manual de les zones danyades, els residents a l’estiu utilitzen ruixades amb urea, karbofos, nitrat d’amoni, líquid de Bordeus, infusió de tabac, ortigues i sabó per a roba.

Després de la fructificació, les groselles es processen a finals d’agost o principis de setembre. Els residents a l'estiu aporten minerals i complexos adobsper reforçar la immunitat de la planta i preparar-la per al període hivernal. Des de mitjan octubre fins a la primera neu, porten matèria orgànica: excrement de pollastre, infusió de mulleïna, fems líquids. El processament de tardor finalitza ruixant els arbustos amb una solució de líquid de Bordeus.

Activitats preparatòries

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

A la primavera, el processament es realitza després retallar arbustos - després que la neu s’hagi fos i fins que els ronyons es despertin... Si talleu la mata després d’haver-se inflat, perjudicarà la planta i reduirà el rendiment. Per a podar s'utilitza una poda de jardí; no es recomana trencar branques amb les mans. En primer lloc, s’eliminen les branques massives que estan cobertes de molsa, liquen, úlceres, així com brots secs de 4 i 5 anys. Després d’això, es tallen les branques, fortament inclinades a terra i les que creixen a l’interior de l’arbust. Els brots joves s’escurcen 1/3, deixant els cabdells. D’aquesta manera es ramifiquen millor.

Quan es poda, és important recordar les diferències entre groselles negres i vermelles i blanques, la quantitat de la collita futura depèn d'això. Les groselles negres es poden més sovint perquè les seves branques creixen més ràpidament. En blanc i en vermell, el creixement de brots zero no és tan intens, donen fruits de manera estable fins i tot en branques d’entre 5-7 anys. També, en groselles negres, no es recomana escurçar molt les capes superiors. A més de podar, els jardiners netegen els llits de fullatge, males herbes i restes de l'any passat. L’efectivitat del procediment depèn d’això.

Com ruixar a la tardor i a la primavera

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

Per a usos de processament:

  • preparacions químiques i biològiques: per a la prevenció i el tractament, es compren en botigues especialitzades per a jardiners;
  • Els medicaments populars es preparen a partir de mitjans improvisats, utilitzats per a la profilaxi, el tractament amb vitriol de coure o ferro, cendra i el líquid de Bordeus és molt popular.

Productes químics adquirits

Els productes químics adquirits tenen com a objectiu tractar malalties, els ingredients actius actuen ràpidament. Per al tractament de malalties fúngiques s’utilitzen fungicides “HOM” o “pic de Abiga”. Els fungicides complexos tracten la floridura en pols i l’antracnosa, estan compostos per substàncies inorgàniques i coure. Un altre producte químic popular és Tiovit Jet, un fungicida de contacte basat en sofre que s’utilitza al començament o a la meitat de la temporada de creixement. El fàrmac és bo perquè només cal diluir amb aigua per a la seva preparació.

Per protegir-se rovelló i el punt blanc utilitza el topazi químic. Està elaborat sobre la base del penconazol, un pesticida que inhibeix el desenvolupament de bacteris perillosos. El fungicida sistèmic "Topaz" s'utilitza amb finalitats profilàctiques i terapèutiques, conserva l'efecte durant 4 anys. Atura el desenvolupament de bacteris i fongs en poques hores després del tractament.

Per protegir-se contra tot tipus de malalties fúngiques utilitzeu el fungicida "Trichopol". Els jardiners asseguren que el medicament funciona de manera impecable i protegeix les groselles amb un 100% de garantia. Trichopolum es ven en comprimits, que es posen en pols i es barregen amb aigua.

Agents biològics

Les preparacions biològiques es basen en cultius bacterians vius que suprimeixen les infeccions per fongs nocives. Els agents biològics són menys agressius que els químics. Els jardiners els utilitzen amb finalitats preventives i curatives.

La preparació "Fitop" ajuda contra malalties i plagues d'insectes. Enforteix i cura el sistema radicular de la planta, augmenta la productivitat i el rendiment, suprimeix el creixement i el desenvolupament de la microflora patògena en els fruits i brots. També s'utilitza "Fitop" per a la desinfecció de material de plantació. El medicament es ven en forma de pols. "Fitop" no és perjudicial per al medi ambient ni per als humans.

Els residents a l'estiu utilitzen Fitosporina contra infeccions fúngiques i bacterianes. L’agent microbiològic actua immediatament després del processament, s’utilitza en qualsevol època de creixement. La fitosporina inhibeix el desenvolupament de l'oïdi, la putrefacció de l'arrel i l'antracnosa. El fàrmac és assequible i econòmic en el consum, està disponible en forma de pols, pasta o líquid.

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

Atenció! Efectiu per utilitzar "Lepidocida". El fàrmac cobreix totes les plagues, afecta la seva funció reproductiva. El "lepidocidi" s'utilitza en qualsevol fase del desenvolupament de les plantes, no s'acumula al sòl i no afecta el sabor de les baies.

Mètodes tradicionals

Els mètodes tradicionals tenen un efecte preventiu. És important recordar que si els arbustos ja presenten signes de dany, és inútil utilitzar mètodes alternatius de tractament. A principis de primavera, els arbustos es regen i ruixen amb aigua bullent. L’escaldat ajuda les plantes a despertar-se i també es desfà de les larves que hibernaven al sòl a l’hivern. Per obtenir el millor efecte, s'afegeix bicarbonat a l'aigua - es necessita 3 cullerades per a una galleda d'aigua bullint. l En el futur, la solució de sosa s’utilitza per eliminar els àfids.

Per evitar l’aparició d’insectes, els jardiners utilitzen infusió d’all - s’aboca 300 g d’all a 10 litres d’aigua. La barreja s’infusa durant un dia, es dilueix amb aigua en una proporció d’1: 1. L’all es polvoritza amb les groselles en temps sec. Per augmentar l'efecte, a la solució s'afegeixen 50 g de sabó de roba ratllada. La infusió de tabac també ajuda: s’aboca 400 g de fulles seques a 10 litres d’aigua, s’insisteix durant 48 hores, es dilueix amb aigua i s’inicia la polvorització. També són molt populars altres remeis populars: tractament amb iode, cendra, infusió de mostassa i decocció de guineu.

Com dur a terme el processament de primavera de grosella

Com i què polvoritzar les groselles a la primavera de plagues i malalties

Els residents a l'estiu realitzen el tractament de groselles a la primavera a partir de malalties i plagues amb l'ajut de ruixadors de mà o de motxilla. Els jardiners preparen la solució amb antelació. Si es tracta d’un producte químic o biològic, és important llegir les indicacions d’ús i dosificació. La sobreabordança de productes químics afectarà negativament no només la planta, sinó també la salut humana.Si es preparen remeis populars, s’observa el moment de preparar les infusions. No són aptes per a l’emmagatzematge a llarg termini, per tant, els residents d’estiu preparen una solució nova abans de cada procediment.

No oblideu les precaucions, sobretot quan es tracta de polvorització de productes químics. Els jardiners s’ho passen amb un vestit de protecció, ulleres i un respirador. Durant el processament, està prohibit menjar o beure, no haurien d’estar a prop nens o animals. Si el tractament entra en contacte amb la pell, els ulls o la boca, es recomana que demani atenció mèdica immediata. No es pot processar a dones embarassades o en lactància. Guardeu els productes químics tancats i fora de l’abast dels nens.

Hi ha matisos en l'elaboració de groselles negres, vermelles i blanques

Algunes plagues prefereixen un cert tipus de grosella. Per exemple, el peix daurat apareix més sovint en negre i el cuc de fulla en vermell. Els àfids de gallina es veuen amb més freqüència en blanc i vermell, i també en serralles, que no agraden el dens fullatge de groselles negres. Un àcar de ronyó és un visitant freqüent de baies negres. En cas contrari, no hi ha diferències en el processament.

Conclusió

El tractament de groselles a la primavera a partir de plagues i malalties és un procés senzill; el més important és recordar algunes característiques. Abans de ruixar, es tallen els arbustos, es treuen els brots vells i secs i es dóna espai per al desenvolupament de noves branques fructífiques. El processament es realitza amb mitjans populars, biològics i químics. Les solucions de tabac i cendra impedeixen l’aparició de plagues, "Fitosporin" protegeix contra malalties fúngiques i víriques. Productes químics com "HOM" o "Topaz" estan destinats al tractament complex de la majoria de malalties.

Per a la seva tramitació, els residents d’estiu trien un dia sec i tranquil. No oblideu les precaucions: durant el tractament amb fàrmacs, utilitzeu davantal o vestit de protecció, guants, ulleres i un respirador.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors