Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Per conrear una bona collita de gerds, és important seguir les tècniques agrícoles i les normes de cura: regar els arbustos, afluixar el sòl, tallar els brots. A més, els jardiners no s’obliden de l’alimentació primaveral. Analitzem amb detall com alimentar les gerds a la primavera i què cal per això.

Els objectius de l'alimentació de les gerds de primavera

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Amb l’arribada de la primavera, les gerds es desperten: el creixement de brots joves, el sistema d’arrel s’activa... Després de l’hivern, la planta s’afebleix i, per donar-li força al desenvolupament, els jardiners organitzen l’alimentació primaveral. Introdueixen fertilitzants orgànics i minerals que reforcen la immunitat de les gerds.

Un altre objectiu de l'alimentació primaveral és protegir contra malalties i plagues. Per evitar l’aparició d’una gerd, arna, àfids, jardiners ruixen els arbustos de baies amb remeis químics de protecció, biològics i populars.

Quan s’ha d’alimentar a la primavera

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Quan alimentar les gerds del jardí? Es recomana fer-ho després que la neu s'hagi fos. El temps del vestit superior depèn de la regió. Al sud del país és a mitjan mitjans d’abril, al carril mitjà i a les regions del nord, principis de maig.

El millor moment per alimentar-se és després de la pluja. La humitat serveix com a conductor de nutrients; com més sigui, s’absorbeixen millors vitamines i minerals. Si la primavera és seca, els arbustos es regen abundantment amb aigua tèbia abans de la fecundació. Es recomana fer-ho al matí o al vespre quan no hi hagi sol.

Si a es cultiven gerds als sòls poc fèrtils, a la primavera, els fertilitzants s’apliquen dues vegades: a l’abril i dues setmanes després de la primera alimentació. En terrenys fèrtils, es limiten a un amaniment superior. Un mètode provat ajuda a determinar la preparació de la terra: un pal queda enganxat a terra. Si entra sense problemes i es queda recta, el terra s'ha descongelat. Si no, es recomana esperar 2-3 dies més i repetir el procediment.

Com alimentar les gerds a la primavera

A la primavera, les gerds necessiten fertilitzants orgànics i minerals. El principal és determinar correctament la dosi de manera que la planta no rebi un excés de vitamines i nutrients. Considereu fertilitzants populars per alimentar gerds a la primavera.

Fertilitzants orgànics

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

A la primavera, la planta de gerds és fecundada amb puré o mulleina, diluïda amb aigua fins a estat líquid. Els orgànics estimulen el desenvolupament de la verdor i donen a les arrels els elements que falten. Si no hi ha mullein, els residents de l'estiu afegeixen excrement o torba.

És important observar la dosificació i els mètodes d'aplicació:

 • les excrements de pollastre es dissolen en aigua i s’aboca el matoll amb líquid, es gasten uns 5 litres en una sola mata;
 • puré o compost s’aplica a l’arrel, per 1 sq. m pren 4-6 litres;
 • per preparar la solució de mulleïna s’utilitzen 10 litres d’aigua i 1 pala de mulleïna.

Quan s’introdueixen matèries orgàniques, s’intenta no pujar al tronc per no provocar cremades. Després del procediment, es realitza el mulching amb l'objectiu de preservar l'efecte de la fecundació durant més temps. Les gerds s’empolvoren amb patates fregides o herba tallada. En descomposar-se, el mulch serveix d'alimentació orgànica addicional.

Fertilitzants minerals

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Els fertilitzants minerals són els responsables del desenvolupament de les baies, del gust de les gerds i de la seva aparença. Planta de primavera necessita nitrogen, potassi i fòsfor. S’introdueixen al sòl abans de trencar-se els brots, a l’abril o al maig.

Es recomana parar una atenció especial al nitrogen.Forma una massa foliar, protegeix de malalties i plagues, augmenta el període fructífer de les gerds. La urea (carbamida) s’utilitza per al processament, es prepara una solució de treball a partir de 10 litres d’aigua i 20 g d’adob. El matoll es rega a l’arrel, després de la qual es ruixa la terra de pedra calcària, ja que la solució oxida el sòl (500 g per 1 litre d’aigua). Si la pedra calcària no està a l’abast, els jardiners utilitzen freixe de fusta seca.

Té un efecte beneficiós sobre les gerds i el superfosfat: un complex nitrogen-fòsfor. El fertilitzant normalitza el metabolisme de les plantes, inhibeix l'envelliment, millora el gust. Per a l’alimentació de la primavera, es prepara un concentrat: s’aboca 350 g de fertilitzant a 3 litres d’aigua bullent. Després de dissoldre els grànuls, el concentrat es dilueix amb aigua en una proporció de 1:10. La solució s’introdueix 1-2 vegades a la primavera, segons l’estat del sòl. Abans d’aplicar el vestit superior, es deixa anar el terra.

Atenció! Una simple i eficaç condició de minerals és la cendra de fusta. Millora l'estructura del sòl i estimula la floració. Un got de cendra es dilueix en 10 litres d’aigua, s’agita i s’infusa durant una setmana. Un arbust pren 2-3 litres de solució.

Abonaments adquirits acabats

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Els adobs comprats són convenients d’utilitzar, els residents a l’estiu no perden el temps barrejant diferents elements, només n’hi ha prou per comprar una composició preparada.

Per a l’alimentació de la primavera, utilitzeu el complex Zdraven Turbo.És adequat per a l’alimentació d’arrels i foliar i es presenta en una forma líquida convenient. El fàrmac és apreciat per la seva rica composició mineral (nitrogen, fòsfor, potassi, manganès, coure, zinc, cobalt) i l’absència de clor, que redueix la immunitat de gerds. Per preparar la solució de treball, utilitzeu 10 litres d’aigua i 15 g de substància. Per 1 m² m necessita de 7-10 litres. Utilitzeu també "Zdraven Turbo" per a la condimentació foliar: 10 g de la substància es dilueixen en 10 litres d'aigua i es ruixen amb gerds.

També és popular l’adob ja elaborat “Gumi-Omi”. Conté nitrogen, fòsfor, bor, coure, humats de sodi, matèria orgànica. Els grànuls es dissolen en aigua, la composició resultant es rega amb l'arbre de gerds 1-2 vegades a la primavera.

Compren Gumi-Omi i Zdraven Turbo en botigues especialitzades per al jardí i l'hort. Els jardiners també utilitzen productes preparats: "Humat + 7 iode", "Krepysh", "matolls de baies".

Receptes populars

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Les receptes populars per alimentar gerds són les més assequibles. Els residents a l’estiu utilitzen pelats de patata: aboqueu-hi aigua bullent, deixeu-los durant 2-3 dies i regeu les plantes amb la solució resultant. És segur, gratuït i fàcil de preparar. Els pelats de patata s'utilitzen tant en forma seca com en podridura.

Els fertilitzants per llevats ajuden a augmentar la resistència a les malalties i a desenvolupar el sistema radicular. Per preparar l’amaniment sec, calen 10 g de llevat, 100 g de sucre i 10 litres d’aigua tèbia. La solució s’infusa durant dues hores i es dilueix amb aigua en una proporció 1: 5. Regeu l’arbre de gerds un dia càlid, preferiblement al vespre, perquè la terra s’escalfi. La solució s’utilitza immediatament després de la preparació, no és adequada per a l’emmagatzematge.

Una altra recepta eficaç de remei popular: solució de ceba... Afegiu 50 g de pell de ceba a 10 litres d’aigua. Insistiu 14 dies i regeu els arbustos. La solució alimenta les gerds amb potassi, protegeix de malalties i plagues d’insectes.

Escollir un amanit superior per a una bona collita

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

Per obtenir una bona collita, es recomana abonar gerds amb adobs complexos.

Per cuinar calen 10 litres d’aigua, 2 litres de mulleina diluïda, una caixa de mistos d’urea. Els components es barregen i regen la gerd. El fertilitzant supleix la manca de nutrients i prepara la planta per a la floració. A més, aquesta composició s'utilitza per polvoritzar, ja que protegeix els arbustos dels insectes. En cuinar, és important observar les proporcions, en cas contrari, les gerds rebran cremades severes.

Com alimentar-se abans de la floració

Abans de la floració, les gerds es poden alimentar amb nitrat d'amoni. 10 l d’aigua necessiten 30-40 g de substància. Després de la fecundació, el tronc dels gerds es mulla amb compost o humus.

El compost enriqueix el sòl, conté potassi, humus, fòsfor, ferro i nitrogen. És fàcil fer una massa de compost; per això es barregen peles de fruites i verdures, fems, palla, fenc, encenalls, llenya i fulles.

Atenció! Quan afegiu components minerals orgànics i minerals, és important recordar-ne la compatibilitat. Per exemple, el sodi, el calci i el nitrat d'amoni no són compatibles amb el superfosfat en pols. I el nitrat de calci no s’allunya bé amb els compostos que contenen sofre.

Com alimentar-se adequadament

Abans d’aplicar el vestit superior, es recomana posar les coses en ordre als llits: eliminar i cremar les escombraries, les males herbes, les restes de plantes de l’any passat. Arbusts tallar, traieu les branques velles i seques, deixeu brots verds sans i joves. Els residents a l’estiu també treuen brots i fulles seques. Abans i després de la fecundació, es deixa anar el sòl: el procediment millora la permeabilitat a l’aire i a la humitat del sòl.

Els jardiners examinen regularment les gerds. Si apareixen taques grogues a les fulles, això indica una manca de potassi; branques seques: aproximadament una falta de nitrogen o fòsfor. El vestit superior s’aplica sobre sòl humit. Si es tracta d’un fertilitzant d’arrel, regeu la planta sota l’arrel o al cercle de tija propera. Si és foliar: polvoritzar i polvoritzar a una distància de 20-30 cm de la mata.

Com, quan i com alimentar les gerds a la primavera per una bona collita

L’alimentació de la primavera a les gerds en plantar

Les gerds es planten a principis de maig. Es desgasta la terra, s’introdueix fems o compost. També, per a la primera alimentació, s’utilitzen remeis populars o una solució de cendra.

Després de 2-3 setmanes, també s’utilitzen fertilitzants foliar: les plantes de planter s’assequen amb agents protectors. Per exemple, una solució d’amoníac: 10 litres d’aigua requereixen 30-40 g de la substància acabada. La solució s’agita, s’aboca aproximadament 2 litres sota una planta. El producte protegeix les gerds dels pugons, les serres, les arnes i l'ós. Els fertilitzants complexos només s’apliquen 1-2 mesos després aterratge.

Conclusió

Més que procés i fertilitzar les gerds a la primavera? Per a l’elaboració primerenca s’escullen els remeis orgànics i populars: infusió de pells de ceba o pelades de patates, infusió de mulleina o excrement de pollastre. Dels fertilitzants minerals i complexos posteriors, prefereixen "Zdraven Turbo", "Krepysh", urea, nitrat d'amoni.

Els fertilitzants s’apliquen després que la neu es fongui i la temperatura de l’aire s’escalvi fins a + 10 ºC. Abans d’alimentar-se, es rega abundant les plantes: la humitat afavoreix una millor absorció de nutrients. També es recomana afluixar el sòl i, després de la fecundació, mulleu els arbustos. El fetge, l’herba, el serrat, les fulles caigudes s’utilitzen com a pa.

2 comentar
 1. Avatar
  Vyacheslav

  L’autor està molt confós, en diferents paràgrafs suggereix diferents fertilitzants en una mateixa temporada. Vaig treure informació de diversos articles. Però, en principi, totes les recomanacions són correctes.

  • Andrey Palych
   Andrey Palych

   Gràcies, revisem la informació de fertilitzants.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors