Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Molts han escoltat que la magrana és útil, però no tothom sap què és exactament. Té una composició única, una potent concentració de vitamines i minerals i un baix contingut en calories. El fruit s'utilitza completament, des de la pell i les particions fins ossos... Les baies i el suc s'utilitzen en nutrició, cosmetologia i medicina popular. Llegiu sobre quantes calories hi ha en una magrana, els seus beneficis i perjudica la salut.

Composició química i propietats de la magrana

Les substàncies beneficioses que contenen els fruits tenen un efecte positiu en tots els sistemes i òrgans humans. Per la seva composició Granat recomanable tant per a nens com per a adults. Dóna força i energia a persones grans i afeblides.

Contingut de vitamines i minerals

La presència d’antocianines a la composició va determinar el color rubí dels grans. Els compostos fenòlics i aminoàcids essencials per a l’ésser humà aporten un sabor i aroma únics.

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Contingut de minerals i vitamines per cada 100 g:

 • 4 mg d’àcid ascòrbic (vitamina C) - per protegir el sistema immune;
 • 8,7 mg de vitamines B - reforça el sistema nerviós;
 • 0,4 mg de tocoferol (E) - perllonga la joventut;
 • 0,5 mg de vitamina PP - manté els vasos sanguinis i el cor en bona forma;
 • 150 mg de potassi i 2 mg de sodi - regulen la pressió intracel·lular;
 • 10 mg de calci i 8 mg de fòsfor - per a la formació i l'enfortiment del sistema esquelètic;
 • 2 mg de magnesi: implicats en el metabolisme, per exemple, glucosa, síntesi de proteïnes i àcids nucleics;
 • 1 mg de ferro: proporciona una producció completa de glòbuls vermells, ajudant així a saturar els òrgans i els teixits amb oxigen.

Hi ha tantes vitamines i minerals en cereals que 100 g (3/4 de la fruita) proporcionen la meitat del requeriment diari.

Contingut de calories i BZHU

L’absència gairebé completa de greix a la magrana fa que sigui indispensable en la nutrició dietètica. La fibra beneficia al sistema digestiu i la majoria dels hidrats de carboni aporten substàncies no processades per l’organisme.

Com a part de la fruita per 100 g:

 • proteïnes - 0,7 g;
 • greixos - 0,6 g;
 • hidrats de carboni - 14,5 g;
 • fibra - 0,9 g;
 • aigua - 81 g.

El contingut mitjà en calories és de 55 kcal. A causa del contingut insignificant en greixos i la presència de substàncies que activen els processos metabòlics, la magrana afavoreix la crema de greixos.

Índex de glucèmia

La magrana és un dels aliments més segurs per a aquells que controlen el pes corporal. La seva GI és de 35 unitats. Tanmateix, les persones amb sobrepès amb ganes de menjar descontrolades no l’han d’utilitzar, augmenta la gana.

Beneficis i danys per al cos

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Des de l’antiguitat, en diferents cultures, la magrana ha estat considerada un símbol de fertilitat. S'ha utilitzat per tractar moltes malalties.

La medicina moderna recomana utilitzar la fruita per a les malalties i condicions següents:

 • debilitat de la immunitat;
 • processos inflamatoris;
 • hipertensió;
 • augment de la irritabilitat nerviosa;
 • paràsits;
 • anèmia;
 • augment de la pressió intracranial;
 • angina;
 • estomatitis;
 • després d’un curs de quimioteràpia.

La magrana ajuda a eliminar les toxines del cos, augmenta el to global, normalitza el tracte digestiu, afavoreix la curació de ferides i regula el metabolisme.

Important! La magrana protegeix els vasos sanguinis de la formació de plaques ateroscleròtiques, reduint així el risc d’atacs i atacs de cor.

Contraindicacions

Malgrat els indubtables beneficis, no tothom pot utilitzar la fruita.

Contraindicacions:

 • malalties del tracte gastrointestinal en fase aguda (pancreatitis, úlcera d'estómac, gastritis amb alta acidesa);
 • restrenyiment;
 • reaccions al·lèrgiques;
 • hipotensió;
 • diabetis.

El consum excessiu de fruites exòtiques pot causar nàusees, cremades, augment de la sensibilitat de les dents, problemes de femta.

Per què la magrana és útil en funció del sexe / edat

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Les característiques específiques dels organismes masculins i femenins determinen el valor diferent quan s'utilitza la "baia cartaginesa".

Per a dones

La magrana normalitza el cicle menstrual, disminuint la intensitat d’alta i reduint el dolor. Alleu la irritabilitat i augment de la sudoració durant la menopausa.

Durant l’embaràs, indicat per a una hemoglobina baixa. La vitamina E, el calci, el magnesi, el potassi inclosos en la seva composició contribueixen al desenvolupament intrauterí adequat del fetus. Els aminoàcids normalitzen les hormones.

La magrana conté antioxidants que depuren els radicals lliures. Gràcies a això, la pell rep protecció contra factors agressius. El fruit estimula la producció de col·lagen, que manté l’elasticitat i la joventut de la pell.

Important! La magrana conté substàncies que bloquegen l'excés de producció d'estrògens que causa càncer de mama.

Homes

Per al sexe fort, la magrana ajuda amb una impotència lleu i moderada, duplica el nivell de l’hormona masculina de la testosterona. El consum regular redueix el risc de càncer de pròstata.

Nens

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

En absència de manifestacions al·lèrgiques, els nadons reben suc de magrana diluït a partir dels 10 mesos. Per als nens, la fruita és útil per reforçar la immunitat i la memòria, alleujar l’estrès, augmentar la resistència a l’estrès mental.

En quina forma i quantitat de menjar per obtenir el màxim benefici

La magrana es pot menjar gairebé completament: els grans són saborosos i saludables per si mateixos, les particions i la pell són una excel·lent eina per augmentar l'eficiència i la immunitat, eliminant els problemes digestius.

Una persona sana pot menjar amb seguretat 2-3 fruits madurs al dia. Una granada és suficient per a les dones embarassades.

Davant la diabetis mellitus i l’absència d’altres contraindicacions, un fetus no tindrà cap impacte negatiu, però aportarà beneficis tangibles.

Important! La magrana reforça els fol·licles capil·lars, aturant així la pèrdua de cabell.

Fosos de magrana

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Les llavors seques i magres triturades alleuren efectivament els mals de cap i normalitzen la pressió arterial. El seu ús regular normalitza les hormones. El pols barrejat amb mel tracta els mals de queixal i, diluït en suc de pinya, expulsa els cucs.

A partir de les llavors triturades, es prepara un matoll per netejar la pell de la cara.

Suc de magrana

No heu de comprar-lo a punt. Només el suc acabat d’esprendre aportarà beneficis a l’organisme:

 • enforteix el sistema immune;
 • elimina l'excés de líquid i alleuja la inflor;
 • augmenta el nivell d’hemoglobina;
 • normalitza la gana i la femta;
 • augmenta l'eficiència;
 • manté la pell jove i sana;
 • restableix la força i redueix el risc de desenvolupar càncer.

El suc de magrana és eficaç com a diürètic no convulsiu. No filtra el potassi del cos, fent que sigui preferible a les drogues.

Aplicacions de cuina

Les llavors fresques de magrana s'utilitzen en amanides i postres. Quan guisem, courem o fregim la carn, s’afegeixen per afegir un gust dolç i agre. La famosa salsa de narsharab també està elaborada amb magrana, indispensable per a xai, peix vermell i plats de barbacoa.

De les fruites també s’elaboren sucs, conserves i vi.

En medicina popular

Els avantatges i els perjudicis de la magrana per a la salut de dones, homes i nens

Septa i pell de magrana s'utilitzen principalment com a remeis casolans. S'assequen, després es preparen les infusions i decoccions.

S'utilitza en el tractament de malalties inflamatòries: amigdalitis, grip, SARS. Per reforçar el sistema immunitari, elimina la diarrea, els tes amb l'addició de particions de magrana són efectius. Per a malalties de la pell (erupcions, èczemes, dermatitis), es fan compressions i locions.

Com triar i emmagatzemar magranes

En comprar una fruita, presteu atenció a l’absència de danys externs, traces de putrefacció i motlle. La crosta ha de ser ferma, els grans han quedat lleugerament tapats. Color: del vermell fosc al marró clar.

Una fruita suau indica un emmagatzematge inadequat o que la magrana està en excés. La pell massa clara: que la fruita no estigui madura.

Guardeu la magrana en un lloc fresc i fosc a una temperatura de 0 a 10 ºC. Aquestes condicions es creen idealment al compartiment inferior de la nevera destinat a fruites i verdures. L’emmagatzematge a llarg termini és perjudicial per al fetus, és millor utilitzar no més tard dels 5-7 dies després de la compra.

És interessant:

Guia pas a pas per propagar esqueixos de magrana a casa.

Grosella negra per perdre pes.

Conclusió

La magrana no només és saborosa, sinó que també és molt útil per al cos humà. Gràcies a ell, les dones guanyen harmonia i conserven la joventut. Els representants del sexe més fort que consumeix magrana tenen regulars proporcions de força masculina i alts nivells de testosterona. Els nens s’oblidaran de la fatiga i els refredats freqüents. Les magranes també són substituïbles durant l’embaràs com a font de salut de ple dret per al nadó.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors