Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques

Els tomàquets són un dels cultius vegetals més comuns. El nombre de varietats i híbrids és de milers. Avui us ajudarem a comprendre tota la varietat de tomàquets i us direm quines varietats i híbrids són els millors per triar, en funció de les condicions i característiques específiques del cultiu.

Els principals tipus de tomàquets

Segons el creixement, els tomàquets es divideixen en diversos tipus:

Analitzem de forma detallada cada varietat.

Segell

Es tracta dels tomàquets més curts, es distingeixen per la mida compacta del matoll i la tija gruixuda.... Les varietats estàndard no són les varietats més productives, el seu avantatge principal és la maduresa primerenca.

Els principals avantatges de l’espècie inclouen:

 • resistència a factors adversos: sequera, gelades;
 • una tija gruixuda, gràcies a la qual la planta es porta bé sense lligar;
 • ajustat gràcies a la seva mida compacta;
 • poca ubicació de les arrels, que permet absorbir activament aigua i nutrients addicionals;
 • bona transportabilitat de fruites.

Els conreus estàndard es conreen principalment en hivernacles i terrasses, convé plantar en terreny obert només a les regions del sud.

Els tipus estàndards inclouen les següents varietats:

 1. Cameo és una varietat madura primerenca, amb fruites suaus, polpa sucosa i aroma agradable.
 2. Buyan - el pes mitjà de fruites cilíndriques és de 90 g. Excel·lent per a la conservació, resistent a les inclinacions del clima, mosaic de tabac.
 3. Yamal es distingeix per la seva major resistència a malalties i plagues. Amb una cura adequada, s’obté una bona collita de fruites denses i arrodonides amb un pes de 70-100 g.

Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques

Indeterminat

La tija de tomàquets indeterminats arriba als 2-4 m d'alturade manera que s’han de lligar les varietats. Per limitar el creixement de la planta, pessigueu la part superior de la tija. Aquesta varietat es caracteritza per la fructificació a llarg termini; en hivernacles escalfats, la planta produeix cultius durant tot l'any.

Referència La cultura és ideal per a les regions del sud. Al carril mitjà, es cultiva en hivernacles. En regions amb estius curts i frescos, és millor no plantar varietats indeterminades.

Beneficis:

 • alt rendiment - 14-17 kg / m²;
 • resistència a la immunitat davant les malalties fúngiques i els embuts de la natura.

Els desavantatges inclouen adhesió estricta obligatòria a les regles de la tecnologia agrícola, especialment a l’hora de formar un arbust vegetal.

Entre les moltes cultures indeterminades, hi ha:

 1. Angel F1 - un nou híbrid domèstic sense limitar la regió de cultiu, maduració primerenca, amb finalitats d’amanidesa. Difonen els rendiments elevats, bona immunitat davant del fusari i el verticil.
 2. Belfast F1 - un popular híbrid madur molt antic, immune al cladospori, fusarium, mosaic del tabac, tolera bé el transport. Les fruites amb un pes mitjà de 210 g, no s'esquerden, produeixen gran quantitat de fins a 26 kg / m².
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomato Angel F1

Altres varietats i híbrids indeterminats - Miracle de Walford, Cor aplastat, Tyler f1, Cor de lleó, Estel de Sibèria.

Semi-determinant

Les semi-determinants deixen de créixer en unes 10-12 inflorescències, tenen un rendiment elevat, no requereixen manteniment complex, són adequats per a hivernacles i terrenys oberts.

Característica distintiva de l’espècie - internodes curts.

Entre les moltes varietats semi-determinants n’hi ha:

 1. Magnus - una varietat primerenca amb fruites saboroses, considerades ideals per a la conserva.
 2. Silueta - un híbrid d'hivernacle, els seus petits fruits es conserven perfectament.
 3. Fletxa vermella - Una de les varietats més sense pretensions, adequada per a la conserva i amanides d’estiu, té un alt rendiment.
 4. Zinulya - varietat de mitja temporada amb fruites grans i dolces.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomàquet Magnus

Determinant

Els tomàquets determinants són varietats que deixen de créixer quan apareixen a la part superior del raïm de flors... L'alçada no supera els 80 cm. Es conreen a tot arreu: a les regions del sud, en terreny obert, a la resta de Rússia, a les terrasses i als hivernacles.

Aquestes plantes donen fruit una vegada per temporada durant 1-3 setmanes.

Els principals avantatges dels tomàquets determinants:

 • maduresa primerenca;
 • alta productivitat;
 • retorn amistós;
 • cura exigent;
 • la possibilitat de créixer fins i tot a les regions del nord;
 • idoneïtat per a la conserva.

Els desavantatges són controvertits - alguns vegetals troben tomàquets determinats menys gustosos.

Les millors varietats de tomàquet determinant:

 1. Alsou - varietat primerenca i de gran fruita. Conreada en terreny obert i tancat, produeix fins a 9 kg / m². Consumits frescos i en amanides.
 2. Gina El TST és una varietat de mitja temporada que no requereix pessic per a hivernacles de pel·lícules i terrenys oberts. Resistent a les esquerdes i malalties, adequat per a conserves i consums frescos.
 3. Lyubasha F1 - un híbrid ultra-precoç d’ús universal, resistent a les esquerdes i malalties, adequat per al cultiu en terreny obert i tancat. Diferents amb rendiments elevats: fins a 20 kg / m².
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomàquet Alsou

Per terreny obert

Es creu que els tomàquets cultivats al camp obert superen els d'hivernacle per gust, mida i rendiment... En un jardí obert, la pol·linització és millor i l’augment d’humitat a l’hivernacle afecta la qualitat del pol·len.

A les regions del sud, gairebé qualsevol varietat o híbrid es planta en terreny obert. A l’hora d’escollir una varietat per plantar al carril central o Sibèria, es tenen en compte les següents característiques:

 • maduresa primerenca: es recomana precoç i mitjà;
 • la millor opció seria una espècie poc gran: estàndard, determinant i semideterminant; aquestes espècies són més fàcils de cobrir en cas de gelades;
 • immunitat fins a la contundència: la malaltia més comuna en aquestes regions;
 • la capacitat de maduració després de la collita primerenca, ja que a les regions del nord es cull la collita abans de la primera gelada.

L'elecció d'un tomàquet per a terreny obert, atenció a les següents varietats:

 1. Boney-MM - varietat de maduració molt primerenca, adequada per al cultiu a tota Rússia, estàndard i compacte. Els fruits són vermells i sucosos. No necessita una cura especial, madura abans del brot tardà.
 2. Torbay F1 - híbrid determinant de mitjan principi, necessita lligar i pessigar. Els fruits són carnosos, dolços, rosats, aptes per al consum fresc i conserves. Diferents en alta resistència a malalties i sequeres.
 3. Caqui - varietat determinant de la meitat de la temporada; els fruits són rodons, grocs ambre, carnosos. La cultura tolera bé el mal temps, es distingeix per una bona transportabilitat i seguretat, madura bé a l'interior.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomate Torbay F1

També són adequades altres varietats i híbrids. - Babushkino, Nastena F1, Rosanna F1, Lady, Kasamori F1, Crystal F1.

Per a hivernacle

No totes les varietats de tomàquet són adequades per al cultiu en hivernacles.... Les varietats d’hivernacle i híbrids han de tenir una forta immunitat a diverses malalties i infeccions, ja que qualsevol canvi del microclima de l’hivernacle afectarà la salut del cultiu.

A l’hora d’escollir una varietat, tingueu en compte l’alçada de la planta i l’hivernacle., perquè els tomàquets alts necessiten espai.

Per tant, és molt difícil que els insectes pol·linitzadors entrin a l’hivernacle Es prefereixen varietats autopolinitzades.

Per a principiants recomanem les següents varietats i híbrids:

 1. Diva F1 - híbrid determinant de maduració primerenca d’aplicació universal.No està afectat per la majoria de malalties del tomàquet. Fruitat gran, dóna una bona collita amb un mínim d’esforç.
 2. Blagovest F1 - Híbrid de fruita gran indeterminada de mitjan meitat, resistent al mosaic, cladosporiosi, difuminament tardà. Produeix una gran collita, ideal per a amanides i conserves. El pinçament és obligatori a una alçada de 1,5-2 m.
 3. Budenovka És una varietat indeterminada de mitja temporada i que no necessita una cura especial. Té una immunitat estable davant les malalties, es conserva bé i tolera el transport universal, de gran rendiment i amb finalitats universals.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomate Blagovest F1

Per a la conserva

A l’hora d’escollir tomàquets per a la conserva, tingueu en compte uns quants matisos:

 • la mida i la forma del fruit;
 • densitat de pell;
 • cambres de llavors petites;
 • parets carnoses.

Els criadors moderns s’han criat un gran nombre de varietats i híbrids adequats per a la conserva:

 1. La poma de l'Adam - varietat d’hivernacle indeterminada amb fruits arrodonits, perfectament parells, que pesen uns 130-180 g. Es distingeix per un gran rendiment, una bona immunitat a les malalties i la maduració simultània d’un gran nombre de tomàquets.
 2. Conservera Barnaul - varietat determinant de maduració primerenca per a terra oberta, tomàquets amb un pes de 40-60 g, maduren junts. Ideal per a la conserva.
 3. Tanya F1 - Híbrid de mitja temporada de tipus determinant, fruites rodones amb un pes de 150-170 g. No necessita una cura especial, resistent a les malalties del tomàquet, no necessita pessigolles, dóna una collita de gran qualitat.
 4. Decoració en conserva - considerat una varietat ideal per a la conserva.

Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques

Per créixer al balcó

La pauta més senzilla a l’hora de comprar les llavors és la inscripció de l’embalatge “varietat balcó”. També atenció a aquestes característiques:

 • auto-pol·linització;
 • maduresa primerenca;
 • compacitat;
 • immunitat davant la malaltia;
 • sistema radicular poc profund.

No col·loqueu a prop recipients amb tomàquets de diferents varietats... Si es produeix una pol·linització creuada, la qualitat del cultiu es veurà afectada.

Al nostre país, els més populars són:

 1. Miracle del balcó - un arbust compacte petit està literalment cobert de tomàquets petits, un pes mitjà de 60 g. Varietat autol·lenada i maduració primerenca. Es cultiva tot l'any, el rendiment és de fins a 2 kg per mata.
 2. Ballerina F1 - un híbrid madur precoç, recull fins a 2 kg de tomàquets d’un matoll. Està ben emmagatzemat, té una gran immunitat a les malalties, tolera els canvis de temperatura bé, molt gustosos.
 3. Perla groga - varietat madura primerenca amb fruits grocs petits amb un pes aproximat de 30 g. Sense necessitat d'il·luminació. Una mata compacta aporta fins a 6 kg de rendiment.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Perla de tomàquet groc

Resistent al fred

Els tomàquets resistents al fred són més fàcils de tolerar que els altres.

Aquestes varietats són molt populars a les regions del nord.:

 1. Snegirek - un record absolut entre els tomàquets resistents al fred, creixen i donen fruit a temperatures de 0 ° C, de mida reduïda. Les fruites són grans, amb un pes de fins a 200 g. No requereix pessigolles.
 2. Taimyr - maduració molt primerenca, estàndard, resistent a la borrosa tardana i a les baixes temperatures. Creix i dóna fruits, fins i tot quan es congela l’arbust.
 3. Nevades F1 - híbrid indeterminat, resistent al fred, de mitjana edat per a ús universal. Tolera perfectament els extrems de temperatura. Els fruits collits estan ben guardats i poden madurar fins al desembre.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomate Snegirek

De gran rendiment

Entre les varietats de gran rendiment es distingeixen les següents:

 1. Gegant de gerds - un gran tomàquet de mitja temporada, més adequat per al consum fresc, creix bé tant en terreny obert com tancat. D’un arbust es cullen fins a 6 kg de fruites, sense pretensions i resistents a les malalties.
 2. Cor de bou - una varietat de tomàquet preferida, els fruits són saborosos i fragants, amb un pes de fins a 400 g. Rendiment mitjà per arbust - 8 kg.
 3. Andròmeda F1 - un híbrid precoç amb bon gust i fructífiques característiques, requereix llampadura. Els fruits són vermells i grocs, aquests darrers són més grans. Fruita bé als hivernacles.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Cor de boví de tomàquet

Per maduresa

Com passa amb la resta de cultius vegetals, Els tomàquets es classifiquen segons les dates de maduració.

Ultra d’hora

Des del moment que els primers brots apareixen a la maduració, passen de 75 a 85 dies... Per regla general, es tracta de tomàquets reduïts amb fruites petites. No són famosos pel seu gran rendiment, però són adequats per a les regions amb hores de llum curtes.

Val la pena tenir en compte plantar tomàquets tan primerencs com:

 1. El somni del jardiner - varietat resistent a les malalties, d’alt rendiment i versàtil. Requereix lliga i fixació. Els fruits són sucosos i dolços.
 2. Hivernacle maduració primerenca F1 - tomàquet híbrid d’ús universal, fruites de color vermell fosc amb una lleugera amargor.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Somni de jardiner de tomàquet

D'hora

Els tomàquets de collita anticipada es cullen 90 dies després de la germinació... La carn d’aquestes verdures és més dolça que la d’ultradreta. Les varietats són adequades per al cultiu en climes temperats i freds.

Varietats de maduració primerenca i híbrids de tomàquets que van guanyar l’amor dels jardiners:

 1. Barberry F1 - La hibridació de maduració primerenca indeterminada per a hivernacles, requereix lligall i pinçament Les fruites són ovales, sucoses, recollides en grans grups de 50-70 peces. La fruita fins a la tardor.
 2. Gran mare - varietat primerenca i determinant per a terrenys oberts i hivernacles. Requereix lligat i fixació. Una combinació única de maduresa primerenca i rendiments de gran fruita: fins a 9 kg / m².
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Tomàquet Mare gran

A mitjan tard

Temps de maduració dels tomàquets de maduració mitjana: 100-115 dies des de la data de l'aparició... Aquestes varietats se senten excel·lents tant en camp obert com en hivernacles.

És considerada una de les varietats més tardanes de mitjan final:

 1. Obra mestra d’Altai - els fruits pesen una mitjana de 400 g, el gust és agradable, deliciós. La planta està lligada i punxada.
 2. Romaní F1 - l’híbrid té un alt rendiment, és ric en vitamina A, té immunitat al cladospori i al fusarium.
Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques
Obra mestra del tomàquet Altai

Tard

Es triga 120-130 dies a madurar, en la seva majoria, es tracta de varietats d’hivernacle.

Entre els tomàquets tardans, n’hi ha:

 1. Beixa aiguardent - té un gust inusual, excel·lent per a amanides, afruitat, tolera bé el transport i té una llarga vida útil.
 2. Bobcat - híbrid determinant, amb un rendiment de fins a 6 kg / m², resistent a les principals malalties del cultiu.

Varietats de varietats i híbrids de tomàquet i les seves característiques

Conclusió

Cada jardiner somia amb una excel·lent collita de tomàquets de qualitat. L’elecció de les llavors adequades és essencial per assolir aquest objectiu.

Abans d’anar a la botiga, decidiu quins tomàquets voleu conrear - petits, grans, enciams o per a conserves, on plantareu - al camp obert, a un hivernacle o a un balcó, quin tipus de collita voleu obtenir. Hem parlat de tots els matisos en detall, de manera que no serà difícil triar la mateixa varietat.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors