Instruccions per processar els tomàquets a partir de la confecció tardana amb iode i àcid bòric: combatem la malaltia de manera ràpida i eficaç

El cultiu de tomàquets és un procés laboriós que requereix millorar la composició de nutrients del sòl. La mala cura de les plantes sovint condueix a l’aparició de malalties fúngiques. A l’article us explicarem com processar els tomàquets des del final de flaire amb iode i l’àcid bòric.

Els avantatges de l’àcid bòric i el iode per al tomàquet

El iode i l’àcid bòric no s’utilitzen en grans quantitats.

Suficient petita dosi per tomàquets:

 • va reforçar el sistema immune;
 • no acumulava nitrats;
 • va formar més ovaris;
 • va resistir les influències ambientals negatives;
 • no atacats per bacteris i fongs;
 • portava abundantment.

Si utilitzeu aquests medicaments de forma incorrecta, obtindreu el resultat contrari.... Sovint la planta es torna groc, s’aboca el fullatge.

Instruccions per processar els tomàquets a partir de la confecció tardana amb iode i àcid bòric: combatem la malaltia de manera ràpida i eficaç

El principi d’acció de l’àcid bòric i el iode en la lluita contra la tetrada

El iode i l’àcid bòric són inofensius per a les verdures... Desinfecten qualitativament el sòl i la plantació, impedeixen el desenvolupament de la difusió tardana.

Jardiners recomanem utilitzar preparacions en forma de vestits superiors al sòl... Una planta malalta es transforma en 2-3 dies, a mesura que el sistema immune s’enforteix i la floració s’accelera.

Referència Els experts continuen discutint sobre l’efectivitat del iode i l’àcid bòric. S'ha demostrat que ajuda a augmentar la resistència tomàquets a fulles clares... Però molts jardiners insisteixen en la destrucció de les plantacions infectades, considerant que aquest és l’únic mètode correcte en la lluita contra el fong.

Com preparar una solució d’iode i àcid bòric

La preparació del producte implica el compliment de les proporcions... Sovint s’afegeixen components auxiliars als components principals, per exemple, soda o amoníac.

Proporcions i instruccions

Obligatori:

 • 1 cullerada 1% d’àcid bòric;
 • 30 gotes de iode;
 • 10 litres d’aigua.

Components barregeu segons les instruccions següents:

 1. Diluir l’àcid bòric en aigua tèbia. Un vidre s'utilitza per a aquests propòsits.
 2. Afegiu la solució resultant a 10 l d’aigua.
 3. Refredeu la barreja perquè quedi ben fresca.
 4. El iode s’afegeix a la suspensió acabada.

Comença el processament del tomàquet mitja temporada.

ReferènciaEls jardiners recomanen afegir 100 g d’all a la solució. La barreja es filtra abans de l’ús.

Solució de soda

En 10 litres d’aigua, es dilueix 5 cullerades. l soda, barreja bòrica pre-preparada (1 cullerada per a 1 cda. d'aigua tèbia). A continuació, afegeix 30 gotes de iode i insisteix la solució durant 2 hores.

Els components alenteixen el desenvolupament del fongajudarà a que la fruita es desenvolupi amb normalitat.

Amb amoníac afegit

Això la solució no només protegirà els tomàquets de la difusió tardana, sinó que també ajudarà a combatre les plagues... En 10 litres d’aigua afegiu 2 g d’àcid bòric i amoníac, 2 cullerades. iode i 1 cda. cendra.

Interessant en aquest lloc:

Com utilitzar el sèrum de phytophthora en els tomàquets

Rescatem amb filferro de coure a partir del retard del tomàquet

Com s'utilitza sulfat de coure a partir de la difusió tardana sobre els tomàquets

Com processar els tomàquets

Les plantes es tracten aplicant solucions sota l’arrel o ruixar... Assegureu-vos de seguir les recomanacions, tenir en compte la freqüència del tractament.

Instruccions per processar els tomàquets a partir de la confecció tardana amb iode i àcid bòric: combatem la malaltia de manera ràpida i eficaç

Instruccions de processament

La tecnologia de processos és la següent:

 1. Les plantes s’examinen prèviament per a processos malalts. Les zones afectades són retirades i cremades.
 2. Regar les plantacions amb aigua neta. A continuació, afegiu 0,5 l de solució a cada arrel.
 3. La part aèria dels tomàquets només es ruixa en temps secs. Si els arbustos es troben a l’hivernacle, després de cada procediment, proporcionen una ventilació de gran qualitat.
 4. El processament es realitza al matí o al vespre. En cas contrari, apareixeran cremades a les fulles de la planta.

Quan tracteu tomàquets, assegureu-vos de processar les patates que hi ha a prop... Els conreus són propensos a les mateixes malalties.

Temps i freqüència dels procediments

Per a la prevenció es realitzen 3 tractaments rutinaris de tomàquet:

 • abans de la floració, quan van començar a formar-se els cabdells;
 • durant la floració;
 • al començament de la fructificació.

Si ja s'ha notat el malbaratament tardà, es ruixen els arbustos cada 10 dies.... No es poden tractar tomàquets greument afectats. S’eliminen de les plantacions i es ruixen els arbusts veïns amb una solució de treball.

En aquesta fase, els principiants cometen molts errors.... Els més comuns:

 1. Regar plantes en el pic de l’activitat de la malaltia. Això empitjora la situació, ja que el fong prospera en un entorn humit.
 2. L’ús de productes químics en paral·lel amb el iode i l’àcid bòric. Sovint, una combinació de diversos agents condueix a la mort de tomàquets. Després del processament, acumulen verins, comencen a quedar grocs i podridos.
 3. L’àcid bòric en forma de pols no es dissol completament. La pell que queda a la barreja provoca cremades a les fulles.

Consells i trucs dels agricultors experimentats

El següent les recomanacions ajudaran a disminuir el risc d’aparició i desenvolupament de la patada tardana:

 1. Compliment de les normes de rotació de cultius. No es recomana plantar tomàquets després de les albergínies, les patates, els pebrots. La replantació del cultiu al mateix lloc no es produeix abans dels quatre anys.
 2. Elecció d’un lloc assolellat per plantar tomàquets. Hivernacles foscos o mal ventilats o llits de jardí es convertiran en una font de creixement dels fongs.
 3. Millora de la composició del sòl. Si conté una gran quantitat de calç, s’afegeix torba al forat i s’espolsa amb sorra a la part superior. Una altra opció és tirar pells de ceba al forat.
 4. Compliment del patró de desembarcament. Les plantes situades molt juntes impedeixen la penetració de la llum solar. Això crea condicions favorables per al desenvolupament del fong. La distància entre els arbustos es manté a 50 cm, entre les fileres a 70 cm.
 5. Eliminació puntual de la sobrecàrrega i el fullatge innecessari. Molt sovint apareixen espores de fongs.
 6. Compliment de les normes d’alimentació amb fertilitzants nitrogenats. Els components només s’introdueixen a la primera meitat de la temporada de creixement. A continuació, provoquen l’aparició de tordiment tardà.
 7. Una solució d’àcid bòric i iode es prepara només a l’aire lliure en clima càlid i tranquil. Per a ruixar, la suspensió acabada s’aboca en una ampolla de polvorització i assegureu-vos que l’agent cau sobre les plantes en petites gotes. Durant el procediment s’utilitza equip de protecció.

Conclusió

El tractament dels tomàquets amb àcid bòric i iode és una bona manera d’evitar la difusió tardana i augmentar els rendiments. Però aquests medicaments no són capaços de destruir completament el fong, però són adequats com a prevenció efectiva.

És millor que els principiants només aprenguin dues regles: és important observar les proporcions durant la preparació de la solució i seguir les instruccions de processament.

Afegeix un comentari

Jardí

Flors